Χορωδιακή Συνάντηση

Την Τετάρτη το βράδυ, 18 Ιουνίου 2008, στο Θεατράκι της Λάκκας πραγματοποιήθηκε η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
που διοργάνωσε η ΔΕΠΠΑΜ με το Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου και την Ένωση των Φίλων της Δήλου & Ρήνειας.

Στην χορωδιακή αυτή συνάντηση συμμετείχαν οι :
Greenwich Academy Madrigal Singers,
(Σχολική Χορωδία της Πολιτείας Connecticut των ΗΠΑ)
Χορωδία Μυκόνου της ΔΕΠΠΑΜ και
η Παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού "Γεώργιος Αξιώτης"

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την συντήρηση των συλλογών του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου.
 

Η Greenwich Academy είναι ένα ανεξάρτητο ημερήσιο σχολείο που παρέχει εκπαίδευση υψηλών απαιτήσεων σε κορίτσια και νεαρές κοπέλες από το προνηπιακό κιόλας στάδιο μέχρι και την δωδέκατη τάξη (τρίτη λυκείου) με απώτερο στόχο την άρτια προετοιμασία για πανεπιστημιακές σπουδές.


 

Οι εγκαταστάσεις του σχολείου, που καταλαμβάνουν 39 εκτάρια, βρίσκονται σε απόσταση 25 μιλίων βόρεια της Νέας Υόρκης στην πόλη Γκρήνουιτς που αν και υπάγεται στην γειτονική Πολιτεία Κοννέκτικατ θεωρείται προάστιο της Νέας Υόρκης.Η Greenwich Academy που ιδρύθηκε το 1827, επιδιώκει υψηλές επιδόσεις τόσο στον ακαδημαϊκό τομέα όσο και στον αθλητισμό, τις τέχνες και το κοινωνικό έργο.

 

Μέσα από την αφοσίωση στην αρχή της διαφορετικότητας στο σύνολο των μαθητριών και του προσωπικού και την έμφαση σε ένα ανοιχτό σε όλους, έντονα φιλελεύθερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα η Greenwich Academy καλλιεργεί τον σεβασμό στις ατομικές και πολιτισμικές διαφορές και την αναγνώριση της θεμελιώδους αλληλοεξάρτησης μεταξύ των ανθρώπων.

 

Η χορωδία Madrigal Singers εκπροσωπεί τη μακρά παράδοση υψηλών μουσικών επιδόσεων στην Greenwich Academy .Η χορωδία θηλέων των τελευταίων τάξεων του λυκείου έχει προσκληθεί επανειλημμένως τόσο στην Αμερική όσο και στο εξωτερικό. Τον Δεκέμβριο του 2004, παρουσιάστηκαν σε κλειστή δεξίωση που παρέθεσε η Πρώτη Κυρία Laura Bush στον Λευκό Οίκο.

Στα πλαίσια της περιοδείας τους στην Γαλλία και την ίταλία συμμετείχαν μεταξύ άλλων σε Λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Το 2002 ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Χορωδία Αγοριών του Χάρλεμ σε μια φιλανθρωπική συναυλία που έγινε στις εγκαταστάσεις της Greenwich Academy

Πρόσφατα συμμετείχαν στην εκτέλεση του έργου Νυχτερινά του Ντεμπυσύ με την Συμφωνική Ορχήστρα Greenwich Symphony και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με αναγεννησιακή μουσική στο Μουσείο ΒRUCE Τραγούδησαν επίσης στην ετήσια συνάντηση της ΝΑ15 (Ένωση Ανεξαρτήτων Σχολείων) στην αίθουσα City Music Hall της Νέας Υόρκης.
Η BETTH LAAEN, διευθύντρια των Madrigal Singers, σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Πανεπιστήμιο Concordia College στην πόλη ΜOORHEAD! της Μιννεσότα και αποφοίτησε με τον τίτλο BACHELOR OF MUSIC.
Κατέχει επίσης τον τίτλο Master of Music από το Πανεπιστήμιο Southern Methodist University.

Η διδακτική της εμπειρία συμπεριλαμβάνει διδασκαλία σε όλες τις τάξεις στη Μιννεσότα, το Τέξας και την Αγγλία (TASSIS England- Thorpe, Surey). Στα πλαίσια των καθηκόντων της ως επικεφαλής του τμήματος παραστατικών τεχνών της , Greenwich Academy διευθύνει εκτός από τις Madrigal singers το σχήμα BEL CANTO, το τμήμα εξειδίκευσης στη Θεωρία της Μουσικής και το πρόγραμμα ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Κάτω από την καθοδήγηση της, οι Μadrigals ηχογράφησαν έξι δίσκους ακτίνας και έχουν διευρύνει το ρεπερτόριο τους σε μεγάλο Βαθμό.
Η Dianne Kelley Ellis, που συνοδεύει τη χορωδία, είναι επικεφαλής του προγράμματος μουσικών σπουδών για τις πρώτες τάξεις της Academy.

Σπούδασε πιάνο στο Πανεπιστήμιο State University Of New York απ* όπου και αποφοίτησε με τον τίτλο BACHELOR OF FINE ARTS.
Είναι κάτοχος πιστοποιητικού επιπέδου III στο Σύστημα Kodaly. Παρακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Westminster Choir College στο Princeton του Νew Jersey.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.