ΤΟ ΚΟΥΡΤΙΝΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΤΟ ΚΟΥΡΤΙΝΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Τιμήθηκε για πολλοστή φορά το νησί μας με το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Κουσαθανά 'ΤΟ ΚΟΥΡΤΙΝΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ' . Τα έργα του συγγραφέα είναι παρακαταθήκη για της επόμενες γενιές, μια και στις σελίδες τους καταγράφεται το παρελθόν και το παρόν της Μυκόνου. Το τελευταίο έργο του, ένα παραμύθι με τίτλο "Το κουρτινάκι της καρδιάς", γίνεται κι αυτό με τη σειρά του μία απόδειξη για τις αξίες και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που ζούσαν και ζουν εδώ. Με έναν παραμυθένιο τρόπο συναρπάζει τους αναγνώστες, κάθε τόπου και κάθε ηλικίας. Τα κείμενα πλαισιώνουν υπέροχες εικόνες της ζωγράφου Φωτεινής Στεφανίδη, οι οποίες συνοδεύονται από πανέξυπνες λεζάντες.
Μια μικρή γεύση από το παραμύθι μας δίνει η περίληψη του βιβλίου, αλλά αν δεν διαβάσει κανείς και τις 144 σελίδες του, χάνει την μαγεία που μόνο ο κ. Παναγιώτης ξέρει να μας χαρίζει.
Μια μικρή γεύση από το παραμύθι μας δίνει η περίληψη του βιβλίου, αλλά αν δεν διαβάσει κανείς και τις 144 σελίδες του χάνει την μαγεία που μόνο ο κ.Παναγιώτης ξέρει να μας χαρίζει.

Κανείς δεν περιμένει ότι τα δυο ευτραφή πειραχτήρια, ο Αλεκάρας και ο Γερασιμάρας, θα αλλάξουν τον ανάποδο χαρακτήρα τους που βασανίζει τον κόσμο του νησιού. Όμως επειδή στα παραμύθια και στη ζωή συμβαίνουν κάποτε αναπάντεχα, αλλά όχι ανεξήγητα, θαύματα, μετά από έναν αποκριάτικο μπαλαριστό χορό που σέρνει ο "Αμίλητος" προκαλείται μέγας σεισμός, τραβιέται το κουρτινάκι της καρδιάς τού Αλεκάρα και του Γερασιμάρα κι επιτέλους ο βοριάς και το φως βρίσκουν την ευκαιρία να τρυπώσουν μέσα. Αποτέλεσμα; Παρά το υπερβολικό πάχος τους οι δυο αχώριστοι φίλοι μετεωρίζονται τώρα ανάλαφροι σαν μπαλόνια ή χαρταετοί στον καταγάλανο ουρανό κι έκθαμβοι όλοι τους καμαρώνουν.

Θα κλείσουμε με λίγα λόγια για τον συγγραφέα και θα τον ευχαριστήσουμε για τις υπέροχες στιγμές και πληροφορίες που μας προσφέρει με τα βιβλία του.
Ο Παναγιώτης Κουσαθανάς είναι φιλόλογος, ποιητής και πεζογράφος. Γεννήθηκε το 1945 στη Μύκονο όπου και διαμένει. Σπούδασε αγγλική και ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε επί μία εικοσαετία ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει εκδώσει δεκαεννιά βιβλία με ποιήματα, διηγήματα, κείμενα για τον πολιτισμό και την ιστορία της πατρίδας του και έχει μεταφράσει αγγλόφωνη ποίηση. Το πρώτο βιβλίο του Συρραφή ονείρων (ποιήματα, 1980) έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μαρίας Περ. Ράλλη και τα Παραμιλητά Α΄ και Β΄, Κείμενα για τον πολιτισμό και την ιστορία της Μυκόνου (Ίνδικτος 2002) με το Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο Χρονικού-Μαρτυρίας. Η Ξυλόκατα και άλλες παγίδες (Νεφέλη 2004). Τελευταίο του βιβλίο: Το κουρτινάκι της καρδίας (Ίνδικτος 2005).

Ετοιμάζονται τα παρακάτω βιβλία:
παραμιλητά – κείμενα για τον πολιτισμό και την ιστορία της Μυκόνου, σειρές Γ' και Δ'.
Λουδοβίκου Ρουσέλ, παραμύθια της Μυκόνου.
Χρηστικό λεξικό του ιδιώματος της Μυκόνου(Β' έκδοση,συμπληρωμένη)
Μικρό τρίπτυχο του νόστου (διηγήσεις )
Λόξες ιστορίες που τελειώνουν με ερωτηματικό (διηγήσεις)


 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

L' aragosta live
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

L’ aragosta live

Ο Δημήτρης Ζμπέκος ιδρυτικό στέλεχος του γνωστού συγκροτήματος των Ζιγκ Ζαγκ παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στο εστιατόριο ...

Comments are closed.