Το κατέβασμα της Παναγιάς στη Χώρα

Ένα ποτάμι ανθρώπων κάθε τέτοια ημέρα συνοδεύει την Παναγιά την Τουρλιανή από το σπίτι Της, την Ιερά Μονή Τουρλιανής στην ʼνω Μερά, μέχρι την Μητρόπολη στην Χώρα Μυκόνου. Κατεβαίνει η Παναγιά για να προσκυνήσει ο ναυτικός, ο εργαζόμενος, ο ασθενής, ο γέροντας και όλος ο λαός τούτες τις ημέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.
Μια παράδοση πολλών ετών που περνάει από γενιά σε γενιά και μεγαλώνει την πίστη μας και την αγάπη μας για την Εκκλησία και τον Χριστιανισμό.
Με την συνοδεία του Αρχιεπισκόπου Δωροθέου Β' σύσσωμου του Κλήρου, των Αρχών, πλήθος κόσμου και με ένα καιρό να περιμένει να πάει και ο τελευταίος χριστιανός στο σπίτι του για να αρχίσει να βρέχει, κατέβηκε η Παναγιά στη Χώρα Μυκόνου.

Σήμερα όμως η διαδρομή αυτή έστειλε ένα μεγάλο μήνυμα σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι η νεολαία της Μυκόνου απέχει από την εκκλησία, από τα ήθη και τα έθιμα μας. Πληθώρα μαθητών, από όλα τα σχολεία της Μυκόνου ήταν μέσα στο πλήθος, ακολουθούσαν την Παναγιά και έδιναν το δικό τους στίγμα και χρώμα στην παραδοσιακή αυτή στιγμή του νησιού μας. Έτσι θα γνωρίζουν τι θα πουν στα παιδιά του αργότερα όταν τους ρωτούν : "τι είναι σήμερα, που πάνε όλοι αυτοί…ι Θα είναι η σειρά τους να μεταφέρουν στα παιδιά τους την διαδρομή αυτή για να συνεχίσουν και αυτά την αγάπη προς την εκκλησία, προς τον τόπο τούτο.
Ραντεβού το Σαββάτο του Λαζάρου λοιπόν, με ακόμα μεγαλύτερη πίστη και αγάπη, να συνοδέψουμε πίσω την Παναγιά την Τουρλιανή.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.