Καθαρά Δευτέρα στην Μερχιά

Καθαρα Δευτέρα στην Μερχιά
mykonos merxia

Καθαρά Δευτέρα στην Μερχιά. Αμέσως μετά το τέλος του Τριωδίου και των αποκριών εορτάζονται τα παραδοσιακά κούλουμα. Η αρχή της Σαρακοστής, των 40 ημερών νηστείας και κατάνυξης πριν το Πάσχα, γίνεται με την Καθαρά Δευτέρα.

Η παραλία της Μερχιάς είχε λοιπόν και πάλι την τιμητική της μιας και όλοι πέρασαν από το σπίτι των Προσκόπων για ένα κρασί και λίγη λαγάνα. Απαραίτητο συστατικό της Καθαράς Δευτέρας, ο χαρταετός, που έχει τις ρίζες του στην ʼπω Ανατολή πριν από 3.000 χρόνια. Το αεράκι βοήθησε στο πέταγμα των χαρταετών που γέμισαν τον ουρανό και έλαβαν στο “μεγάλο τελικό” του ποιος θα πάει ψηλότερα.

Παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους αλλά και σημαντικό βοήθημα στην επιστήμη και τις μεταφορές, ο χαρταετός έχει κάνει το ταξίδι του σε ολόκληρο τον κόσμο. Μπορεί να του λείπουν τα φτερά, όμως η “ουρά” και τα “ζύγια” αρκούν για να τον κάνουν να πετάξει ψηλά στον ουρανό της Καθαρής Δευτέρας. Πολύχρωμος και παιχνιδιάρης, προαναγγέλει την άνοιξη και σηματοδοτεί το τέλος της Αποκριάς και την αρχή της Σαρακοστής.

Ας “αμολήσουμε καλούμπα”,λοιπόν, κι ας απολαύσουμε τις ανοιξιάτικες ημέρες που έρχονται. Και του χρόνου.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.