Ρεσιτάλ πιάνου

Edward Eikner

Ο Edward Eikner, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς της γενιάς του, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Baylor με υποτροφία του Ιδρύματος Van Cliburn και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Μουσική Σχολή Eastman, στο Ρότσεστερ της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Έχει επίσης πραγματοποιήσει σπουδές στην Ευρώπη ως κάτοχος της υποτροφίας του Ιδρύματος Fulbright και αυτή τη στιγμή διαγράφει μια συναρπαστική και πολύμορφη πορεία στο διεθνές μουσικό στερέωμα.
Τα ρεσιτάλ που έχει δώσει, οι εμφανίσεις του ως σολίστ σε κονσέρτα συμφωνικής μουσικής αλλά και η συμμετοχή του σε κονσέρτα μουσικής δωματίου τον έχουν ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικότερων κέντρων της μουσικής όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Βιέννη, το Τόκιο, το Πεκίνο, η Μόσχα και το Μπουένος ʼιρες, όπου και έλαβε διθυραμβικές κριτικές. Συνυπολογίζοντας τις εμφανίσεις του στην Αυστραλία που έχουν προγραμματιστεί για την τρέχουσα σεζόν, μπορεί κανείς να πει ότι η τέχνη του έχει ακουστεί στις πέντε ηπείρους. Συνεχώς λαμβάνει προσκλήσεις για παραστάσεις σε τόπους όπου έχει ήδη εμφανιστεί (πρόσφατα ολοκλήρωσε την εικοστή-δεύτερη περιοδεία του στην Ιταλία). Έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους καλύτερους σύγχρονους μουσικούς, ενώ, παράλληλα με το κλασικό ρεπερτόριο, τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα και η διερεύνηση λιγότερο γνωστών μουσικών παραδόσεων (της Βραζιλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Κίνας μεταξύ άλλων).
Παρά τις τόσες δραστηριότητές του, έχει καταφέρει να αφιερώσει ένα κομμάτι του χρόνου του στη διδασκαλία της μουσικής, αλλά και να συμμετάσχει σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότιο Αμερική και την Ευρώπη. Αυτή την περίοδο ο Edward Eikner πρόκειται να πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε τέσσερις ηπείρους και οκτώ διαφορετικές χώρες. Τα έργα του Mozart είναι αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος όλων αυτών των παραστάσεων. Ζει στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, όπου και είναι κάτοχος της Έδρας Comer στο Κολέγιο Wesleyan. Οι τρεις πρώτες δισκογραφικές δουλειές του υπήρξαν μπεστ-σέλερς. Είναι βέβαιο πως στο μέλλον θα έχουμε πολλές φορές την ευκαιρία να απολαύσουμε τη δουλειά του Edward Eikner τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη, τη Νότιο Αμερική και την Ασία.
Ο Edward Eikner έχει βραβευτεί για τη συμβολή του στις τέχνες με το βραβείο Arts Alliance, ενώ αντίστοιχης σημασίας βραβεία του έχουν απονεμηθεί και σε άλλες χώρες.

Edward Eikner
Program

MOZART :  Sonata in A. Major, K. 331
Andante
Mennuet
Allegretto (Alla Tourca)
  ALBENIZ  Granada
Sevilla

Intermission
  GRANADOS :  Six Spanish Dances
1. G. Major
2. C. Minor (Orientale)
3. D. Major
4. G. Major (Aragonese)
5. E. Minor (Villanesca)
6. D. Major (Andaluza)
  DeFALLA :   Ritual Fire Dance 
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.