Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΚΕΘΕΣΥ

pita
pita

Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΚΕΘΕΣΥ. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Σάββατο το απόγευμα το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ (Θεραπευτικής Συμβουλευτικής παιδιών και ενηλίκων) της Σύμβουλου Ψυχικής Υγείας Γεροντή Ανδριάνα παρουσία συγγενών, φίλων και γονέων και κυρίως των μικρών φίλων του κέντρου. Η κ. Γεροντή ευχαρίστησε όλους του παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και για την συνεχεί υποστήριξη του κέντρου.

Οι μικροί φίλοι του κέντρου δεν σταμάτησαν λεπτό να συμμετέχουν σε όλα τα παιχνίδια που πραγματοποιούνταν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Το νέο Κέντρο Συμβουλευτικής βρίσκεται στο εμπορικό συγκρότημα στο Βουγλί, (πρώην χώρος σχολής χορού). Πρόκειται για ένα πλήρη ανακαινισμένο χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για τις ανάγκες του Κέντρου είτε όσο αφορά τα παιδιά είτε τους γονείς. Το e-mykonos.gr στέλνει τις ευχές του για καλή χρονιά.

Το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ πραγματοποιεί τα παρακάτω σεμινάρια :
1ο Σεμινάριο
Οι αλήθειες & τα Ψέματα της Ερωτικής Επιθυμίας
Πόσο θα σκύψεις να βρεις τη ρίζα σου. Να κλείσει ο κύκλος; Δεν κλείνει. Όχι κύκλος. Σπείρα. Γιάννης Ρίτσος, Ερωτικά. Μέχρι πού φτάνει η ερωτική επιθυμία; Μέχρι την καταστροφή ή μέχρι την αναγέννηση; Γιατί απογοητευόμαστε; Τι ψάχνουμε; Τι θέλουμε από τον έρωτα; Πότε γεμίζουμε και πότε αδειάζουμε από τις σχέσεις μας; Κρατάει ο έρωτας για πάντα; Είναι αλήθεια ότι η αγάπη υπερισχύει της ερωτικής επιθυμίας; Και αν ναι, πώς μοιάζει αυτή η αγάπη;

Στο τέλος αυτού του σεμιναρίου, θα έχουμε ανακαλύψει μέσα από 5 διαφορετικές τεχνικές έκφρασης τις αλήθειες και τα ψέματα της σκέψης μας, του σώματός μας και του συναισθήματός μας! Το σεμινάριο αυτό μελετά τις 3 γλώσσες του τριπτύχου σκέψη-σώμα-συναίσθημα για την ερωτική επιθυμία:

  • Η σκέψη μας για τον έρωτα (όνειρα, προσδοκίες & ηθική).
  • Το σώμα μας για τον έρωτα (γνώση σεξουαλικής ικανοποίησης & ταμπού σωματικής εκφραστικότητας)
  • Το συναίσθημά μας για τον έρωτα/αγάπη/σεξ/πάθος/ (καταγραφές συναισθηματικών καταστάσεων που μας κινητοποιούν/εμποδίζουν)

Aπευθύνεται σε όσους:

  • “ψάχνουν τον έρωτα και δεν τον βρίσκουν ή βρίσκονται σε κατάθλιψη ή παραίτηση”
  • “έχουν προβληματισμούς σχετικά με τη σεξουαλική τους δραστηριότητα”
  • “έχουν φαντασιώσεις άσχετες με τη σεξουαλική δραστηριότητά τους”
  • “έχουν μακροχρόνιες σχέσεις ή οικογένεια και ανησυχούν για την ερωτική τους ζωή”
  • “έχουν δυσκολίες σωματικής απελευθέρωσης & ικανοποίησης”
  • “έχουν προβλήματα ή διαφορές στο ρυθμό της σεξουαλικής επαφής με το σύντροφό τους ή στην πρακτική τους”
  • “αναρωτιούνται αν η σεξουαλική τους διάθεση είναι νεκρή.”

Ειδικά για όσους παρακολούθησαν προηγούμενα σεμινάρια θα πραγματοποιηθεί για τον καθένα:

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ! θΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ, ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΤΡΙΠΤΥΧΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΣΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Η ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σε κάθε σεμινάριο της Συνθετικής Αυτογνωσίας:Έρχεστε με ένα τρίπτυχο συγκεκριμένο προς το θέμα που διαπραγματευόμαστε και φεύγετε με ένα άλλο! Έχετε, λοιπόν 2 συγκεκριμένες «εικόνες» της μετακίνησης του εαυτού σας να δουλέψετε και να εκτιμήσετε στον απόηχο της εμπειρίας σας.

Το σεμινάριο συντονίζει: Εύη Σύρου, Γνωσιακή Ψυχολόγος, Doctorante Université Lumière Lyon2
 Ημερομηνία σεμιναρίου: 5 Φεβρουαρίου 2011

Τόπος διεξαγωγής: ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ ΜΥΚΟΝΟΣ

Διάρκεια: 3,5 ώρες 11.00-14.30

Ώρα προσέλευσης: 10.40 Συμμετοχή: Ε30 (20 για άνεργους)

Μέγιστος αριθμός ατόμων: 15 (τηρείται σειρά προτεραιότητας)

Απαραίτητα: Άνετα ρούχα & κάλτσες.

*Πληροφορίες & Εγγραφές: ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.Κέντρο θεραπευτικής Συμβουλευτικής Παιδιών και Ενηλίκων Τηλ.2289071061 – 2289071061 – κιν.6944287975

* Το βιωματικό σεμινάριο για τον έρωτα έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε 6 πόλεις τις Ελλάδας. Τα έργα ζωγραφικής για τον Έρωτα εκτέθηκαν το 2008 στο Art Cafe The Artivist στο Θησείο και αναμένεται η επόμενη έκθεση μέσα στο 2010.

*ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Αν ήσουν ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ, τι θα συμβούλευες τον κόσμο; Στείλτε την απάντησή σας (με ελληνικούς χαρακτήρες για την ελληνική γλώσσα) στη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας. Όλες οι απαντήσεις θα αναρτηθούν ΑΝΩΝΥΜΑ στην ιστοσελίδα της Συνθετικής Αυτογνωσίας.

2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΕΧΩ ΑΓΧΟΣ”
Stress management με την πιο διαδεδομένη τεχνική εντοπισμού & διαχείρισης Autogenic Training. Σήμερα που η έξαρση των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων οδηγεί στην ασθένεια μόνο η διαχείριση είναι θεραπεία! Όλο και περισσότεροι ανάμεσά μας επισκέπτονται τον γιατρό τους με κάποιο σύμπτωμα και ακούν τη χαρακτηριστική έκφραση: “Είναι από το άγχος”. Όλο και περισσότεροι από εμάς δηλώνουμε “αγχωμένοι”, περιμένοντας ουσιαστικά η κατάστασή μας να αλλάξει από μόνη της, χωρίς εμείς να ξέρουμε τελικά τι σημαίνει το άγχος πάνω στο σώμα μας, τη σκέψη μας ή το συναίσθημά μας.

Μοιάζει σχεδόν σαν ιός, που σαν μάστιγα δεν αφήνει κανέναν να ξεφύγει, …μοιάζει και σαν μία δεύτερη κατάσταση του εαυτού μας μέσα στην οποία δεν είμαστε τελικά… εμείς! Ποιος είναι, όμως, ακριβώς αυτός ο “αγχωμένος εαυτός”; Πόσο χρονών είναι και πόσο έχει επιβαρύνει τον “μη αγχωμένο εαυτό” μας; Σε αυτό το σεμινάριο θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ξεκάθαρα αυτούς τους δύο εαυτούς σας και να μπορείτε μόνοι σας να αναγνωρίζετε στην καθημερινότητά σας τη μάχη των δύο αυτών εαυτών σας με στόχο τη συνεργασία και την ισορροπία τους πριν το ξέσπασμα ασθένειας.

Ο ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΟΣ.

Μελετάται με ειδικό ερωτηματολόγιο μέσα από το οποίο κάνουμε τη διάγνωση του ψυχοσωματικού σας άγχους μέχρι την ημέρα του σεμιναρίου. Έτσι βλέπουμε με ακρίβεια τα συμπτώματα που πρέπει να διαχειριστούμε άμεσα. Παράλληλα, με τις σωματικές ασκήσεις, μελετάμε την απόκλιση από τη μυοσκελετική ισορροπία που έχει φέρει το χρόνιο άγχος στο σώμα και σημειώνουμε με ακρίβεια τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε στο μέλλον και που είναι επιρρεπή σε ασθένεια ή πόνο.

Ο ΜΗ ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ ΕΑΥΤΟΣ Θα λέγαμε ότι κανείς δεν τον θυμάται! Υπήρχε κάποτε μια ισορροπία όταν είμασταν ακόμη παιδιά. Όμως χάθηκε στο χρόνο… Ίσως, σήμερα, μοιάζει με την κατάσταση του εαυτού μας στον ύπνο, τουλάχιστον μυϊκά, αλλά, τότε, δεν έχουμε σκέψη σε εγρήγορση, μόνο σώμα σε χαλάρωση. Πώς ανακαλύπτουμε άραγε τον “μη αγχωμένο ευατό” μας ; Υπάρχει μία ειδική τεχνική που μας τον αποκαλύπτει:

Η τεχνική AUTOGENIC TRAINING (Τεχνική J.H.Schultz)Πρακτικά, είναι μία διαδικασία που μας μαθαίνει πώς μπορούμε να ρίξουμε εμείς (ΑΥΤΟΓΕΝΩΣ) οι ίδιοι όλη τη μυική μας ένταση σαν να βρισκόμασταν στην κατάσταση του ύπνου. Δεν είναι ύπνωση, ούτε μαγικά! Είναι μία επιστημονική μέθοδος που βασίζεται στην στροφή της αντίληψής μας σε διαφορετικά μέρη του σώματος, που ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος και το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη άφεση της έντασης ή του άγχους.

H Ολική Χαλάρωση αποτελεί το αποκορύφωμα ισορροπίας του τριπτύχου μας σκέψη-σώμα-συναίσθημα. Μας μαθαίνει με ακρίβεια τα σημεία του σώματος που έχουν επιβαρυνθεί από τις συνήθειές μας. Απελευθερώνει τη σκέψη από το σώμα και δημιουργεί μία μοναδική αίσθηση του εαυτού μας, σαν να έχουμε πλήρη, ελεύθερη αντίληψη μέσα σε ένα σώμα τόσο χαλαρό όσο αγγίζει η κατάσταση του ύπνου.

Δηλαδή, μας δείχνει πως είναι πραγματικά ο “μη αγχωμένος εαυτός” μας! Stress management με την πιο διαδεδομένη τεχνική εντοπισμού & διαχείρισης Autogenic Training.Δομή του Σεμιναρίου:- Θεωρητική προσέγγιση του άγχους & ανάλυση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων- Ασκήσεις Ευθυγράμμισης & Ισορροπίας & Αναπνοής- Μέτρηση του άγχους στο σώμα με ειδικό ερωτηματολόγιο- Εισαγωγή στην τεχνική διαχείρισης του ʼγχους AUTOGENIC TRAINING (Τεχνική J.H.Schultz) με πρακτικές ασκήσεις & θεωρία- ΟΛΙΚΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ (ακολουθώντας της οδηγίες ειδικών ασκήσεων)

*Το σεμινάριο απευθύνεται:- Σε όλους! Η διαχείριση άγχους είναι πρόληψη για ασθένειες! Ειδικά, όμως, μπορεί να εφαρμοστεί σε κρίσεις πανικού, stage fright, διαχείριση πόνου σε χρόνιες παθήσεις, έλεγχο διατροφικών διαταραχών και εξαρτήσεων καθώς επανασυνδέει την αντίληψη με το σώμα μας.

Εφαρμόζεται παράλληλα και για τη δυσκολία σύλληψης, τον φόβο αποβολής, την αγωνία του τοκετού και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οδηγώντας τεχνικά σε Ανώδυνο Τοκετό.*Λίγα ακόμα λόγια για την τεχνική AUTOGENIC TRAINING (Τεχνική J.H.Schultz): Είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη. Ειδικά στην Γερμανία έχει καθιερωθεί ως απαραίτητη μέθοδος χειρισμού του πόνου και της αναπνοής σε μετεγχειρητικούς ασθενείς. Έχει άμεσα αποτελέσματα στη διαχείριση του ψυχοσωματικού άγχους και αποτελεί ένα επιπλέον πρίσμα μέσα από το οποίο μπορεί ο καθένας μας να ελέγχει το τρίπτυχό του ανά πάσα στιγμή το χρειαστεί στη ζωή του.

*Μπορείτε να διαβάστε μερικά συμπτώματα του άγχους εδώ: http://www.evysyrou.gr/easyconsole.cfm/id/99

Σε κάθε σεμινάριο της Συνθετικής Αυτογνωσίας: Έρχεστε με ένα τρίπτυχο συγκεκριμένο προς το θέμα που διαπραγματευόμαστε και φεύγετε με ένα άλλο! Έχετε, λοιπόν 2 συγκεκριμένες «εικόνες» της μετακίνησης του εαυτού σας να δουλέψετε και να εκτιμήσετε στον απόηχο της εμπειρίας σας.

Το σεμινάριο συντονίζει: Εύη Σύρου, Γνωσιακή Ψυχολόγος, Doctorante Université Lumière Lyon2Ημερομηνία σεμιναρίου: 5 Φεβρουαρίου 2011Τόπος διεξαγωγής: ΚΕΘΕΣΥ ΜΥΚΟΝΟΣ Διάρκεια: 3,5 ώρες 17.00-20.30Ώρα προσέλευσης: 16.40

Συμμετοχή: Ε30 (20 για άνεργους)Μέγιστος αριθμός ατόμων: 15 (τηρείται σειρά προτεραιότητας)Απαραίτητα: ʼνετα ρούχα & κάλτσεςΔίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής

*Πληροφορίες & Εγγραφές: ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ – ΜΥΚΟΝΟΣ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Ανδριαννα Γεροντή 2289071061 – κιν.6944287975 Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 5:00 μ.μ. – 8:30 μ.μ.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.