Θεοφάνεια 2011 στην Μύκονο

theofania
theofania

Θεοφάνεια 2011 στην Μύκονο. Η εορτή των Φώτων, εκτός από τον αγιασμό και την θεολογία της, μας χαρίζει και μια από τις πιο γραφικές τελετές, τον καθαγιασμό των υδάτων, ο οποίος γίνεται από το γραφικό μωλαράκι του Αι Νικολάκι στο Γιαλό.

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν οι θρησκευτικές τελετές για τα Θεοφάνεια με κορύφωση τον Αγιασμό των υδάτων. Αρκετός κόσμος παρακολούθησε νωρίς το πρωί την επίσημη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στις 11.30 ξεκίνησε η λιτανεία από την Μητρόπολη προς τα Τρία Πηγάδια και στη συνέχεια προς το γιαλό όπου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα και ο Αγιασμός των υδάτων.

Στη Θεία λειτουργία και στον αγιασμό των υδάτων παραβρέθηκε η πολιτική ηγεσία του τόπου με επικεφαλής τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτη Ρήγα, τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Αθανάσιο Κουσαθανά Μέγα, όλα τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, τον Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και τον Λιμενάρχη Μυκόνου.

Μεγάλος και φέτος ο συναγωνισμός μεταξύ των 30 και πλέον Μυκονιατών που συμμετείχαν στο πατροπαράδοτο έθιμο των Φώτων. Μεταξύ αυτών και για δεύτερη φορά και πάλι μια κοπέλα. Τυχερός αυτής της χρονιάς ο Κουκίδης Αργύρης ο οποίος υπηρετεί στο σώμα του Λιμεναρχείου Μυκόνου, ανέσυρε τον Σταυρό από τα παγωμένα νερά και Τον παρέδωσε στους ιερείς του νησιού οι οποίοι με την σειρά τους ευλόγησαν όλα τα παιδιά που βούτηξαν στα παγωμένα νερά. Συγκινητικές ήταν επίσης οι σκηνές όταν τον Αργύρη αγκάλιασαν και φιλούσαν οι φίλοι του και πλήθος κόσμου μαζί με τις ευχές του ζητούσε και την ευλογία του Τίμιου Σταυρού.

Στην συνέχεια ακολούθησε η κοπή της πίτας στο Δημοτικό κατάστημα, παρουσία του κ. Παναγιώτη Ρήγα, των νέων Δημοτικών Συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου και των τοπικών συμβουλίων, των Νομικών Προσώπων του Δήμου, των Διευθυντών και των προϊσταμένων των Υπηρεσιών του νησιού και πολλών Δημοτών. Ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που έκλεισε και αναφέρθηκε στους στόχους της νέας χρονιάς που ξεκινάει. Στη συνέχεια κληρώθηκε το φλουρί της βασιλόπιτας και η εκδήλωση έκλεισε με το πατροπαράδοτο κέρασμα.

Καλή χρονιά και καλή φώτιση σε όλους!

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.