Πρεμιέρα της Θεατρικής Ομάδας Μυκόνου


Μια ακόμα πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ, Πέμπτη 7 Μαίου 2009, από την Θεατρική Ομάδα Μυκόνου, (Θ.Ο.Μ.).
Η νέα θεατρική παράσταση της Θ.Ο.Μ. είναι μια σειρά από μονόπρακτες κωμωδίες πλημμυρισμένες από το εξαιρετικό πνευματώδες χιούμορ του ʼντον Τσέχωφ.
Την παράσταση παρακολούθησαν η κ.Μαριγούλα Αποστόλου, Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σαλάχας Νικόλαος και πλήθος κόσμου. Το εντυπωσιακό μαύρο σκηνικό και τα εντυπωσιακά κοστούμια ήταν η πρώτη εικόνα, που προδιέθετε θετικά τον θεατή. Η σοβαροφανέστατη κωμωδία που ακολούθησε έκανε το κοινό να παρακολουθεί με προσοχή την εξέλιξη, να γελάει, να συμμετέχει και να χειροκροτεί με ενθουσιασμό.
Τη σκηνοθεσία του έργου έκανε ο κος Γιώργος Μιχαλάκης και παρότι δεν είμαστε κριτικοί θεάτρου, ούτε ειδικοί, θα τολμήσουμε να πούμε ότι κατά την άποψή μας, ήταν μια από τις καλύτερες σκηνοθετικές του δουλειές.
Πολύ καλή ερμηνεία είχαν όλοι οι ηθοποιοί, όπου ο καθένας κατάφερε να παίξει το ρόλο του, τόσο καλά, που το έργο είχε μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα ροή χωρίς κενά, και κυρίως μας έκαναν να ξεχάσουμε ότι παρακολουθούσαμε την παράσταση μιας ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας…..!!

Οι παραστάσεις συνεχίζονται κάθε βράδυ στις 9.00 μέχρι και την Δευτέρα 11 Μάιου και πρέπει να πάτε να τις δείτε !!.

Ο Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχωφ ήταν Ρώσος συγγραφέας πολλών διηγημάτων, θεατρικών έργων και μυθιστορημάτων.

Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1860 στην πόλη Ταγκανρόγκ, στη νότια Ρωσία. Ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά της οικογένειάς του και μεγάλωσε σε πολύ αυστηρό και θρησκευτικό περιβάλλον. Ο παππούς του Τσέχωφ ήταν δουλοπάροικος, που εξαγόρασε τη ελευθερία του και ο πατέρας του – μικροαστός – διατηρούσε τυροκομείο. Το ελάχιστο κέρδος του πατέρα ήταν αδύνατο να καλύψει τις ανάγκες της μεγάλης οικογένειας και ανάγκασε τον πατέρα του να δηλώσει πτώχευση. Για να αποφύγει τη δικαστική δίωξη των δανειστών του έφυγε από το Ταγκαρόγκ, κρύφτηκε στη Μόσχα και έγινε αλκοολικός. Ο Τσέχωφ από την 6η τάξη του γυμνασίου αναγκάστηκε μόνος του να βγάζει το ψωμί του παραδίνοντας μαθήματα "κατ' οίκον".
Το 1879 ο Τσέχωφ μπαίνει στο ιατρικό τμήμα του πανεπιστημίου της Μόσχας, το οποίο τελείωσε το 1884. Από τον καιρό της σπουδής του στο γυμνάσιο, ο Τσέχωφ άρχισε να γράφει χιουμοριστικές σκηνές, αφηγήσεις, μονόπρακτα. Από το 1880 τα έργα του αρχίζουν να δημοσιεύονται στα περιοδικά "Ξυπνητήρι", "Θεατής", "Μόσχα", "Φως και σκιά", "Θραύσματα" κ.ά. με το ψευδώνυμο Αντόσια Τσεχοντέ. Το 1884 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο διηγημάτων "Τα παραμύθια της Μελπομένης". Το 1884-85 γράφει την ιατρική του διατριβή που δεν τελείωσε, εξαιτίας των ασχολιών του. Οι επισκέψεις του Τσέχωφ στους ασθενείς γίνονται δωρεάν. Κάνει ένα ταξίδι στη Σαχαλίνη για επιστημονικούς και φιλολογικούς σκοπούς. Η φοίτηση στο ιατρικό τμήμα βοήθησε τον Τσέχωφ να διαμορφώσει σωστή υλιστική κοσμοθεωρία και την κατάσταση του διανοούμενου – εργάτη, τις προοδευτικές – δημοκρατικές απόψεις του. Κάτω από αυτή τη σκοπιά βλέπει τη ζωή και από αυτήν την απεικονίζει.
Ο Αντόν Τσέχωφ πέθανε το 1904.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι:
Βάσια Γκότση
Γιώργος Νίκου
Δημήτρης-Δομίνικος Κουκάς
Φρασκώ Λαπατά-Μαργάρα
Αποστόλης Κοντιζάς
Μαρία Φαμέλη
Θεόδωρος Καλαβρέζος-Βερώνης
Αρτέμης Ευθυμίου
Πέρρος Κουσαθανάς
 Ραφαέλα Βερβέρη
Τάσος Σφουγγάρος
Σταυρούλα Βενιζέλου
Νίκος Βελίγκος
Αρτέμης Μιχαηλίδης
Αθηνά Βουδούρη
Γεωργία Μασάκη
Χρυσάνθη Αλαφασού
ʼννα Μπατή
 
Σκηνικά: Θ.Ο.Μ., Μαγδαληνή Σακελαρίδη
Πίνακες ζωγραφικής: Μαγδαληνή Σακελαρίδη
Κατασκευή σκηνικού: Γιάννης Κουσαθανάς
Κοστούμια: Σοφία Συρογιάννη
Υπεύθυνος φωτισμού & ήχου: Γιώργος Σολωμονίδης
Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Μιχαλάκης, ʼννα Μπατή
Μουσική, σύνθεση, ενορχήστρωση, τραγούδι: Γιάννης Ν. Ζουγανέλης-Μπαλτάς

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Γιάννης Ζουγανέλης, κρουστά-κιθάρες
Θαλής Τριανταφύλλου, πιάνο-κίμπορντς-προγραμματισμός
Αλέξανδρος Ζουγανέλης, πνευστά
Φίλιππος Βασιλόπουλος, κρουστά
Βαγγέλης Πατεράκης, μπάσο

Η ηχογράφηση έγινε στο Τ-STUDIO τον Απρίλιο του 2009
Video, μονταζ: PHOTO EXPRESS-Κώστας Κτιστάκης
Σχεδιασμός αφίσας-προγράμματος:H2concept – Βούλα & Φρατζέσκα Χανιώτη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαλάκης

Παραγωγή: Κ.Δ.Ε.Π.Α.Μ

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.