Παιδί, έφηβος, οικογενειακές σχέσεις

Η κα Κατιδενίου Αντωνία, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε στην ημερίδα με θέμα "Παιδί, έφηβος, οικογενειακές σχέσεις", που διοργάνωσε ο Δήμος Μυκόνου, η Μυκονιάτικη Αλληλεγγύη και η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Βορειοανατολικών Κυκλάδων, (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) σήμερα, Κυριακή 29 Απριλίου 2007, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της ΔΕΠΠΑΜ.
Την ημερίδα παρακολούθησε ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Χρήστος Βερώνης και η κα Μαργαρίτα Γρυπάρη, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και καθηγητής κος Σαλάχας Νίκος και αρκετές Μυκονιάτισσες μητέρες.
Στην συζήτηση που ακολούθησε μετά την παρουσίαση της κας Κατιδένιου οι μητέρες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους, τους φόβους τους από την μια πλευρά και τις ανησυχίες των παιδιών τους.
Η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας σε επίπεδο συγκεκριμένων γεωγραφικών περιφερειών.
Οι δραστηριότητες της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. αφορούν στη στήριξη, αποκατάσταση και επαγγελματική κατάρτιση ατόμων από ειδικές ομάδες με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Επίσης δραστηριότητες της Εταιρίας είναι : η εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών, η προαγωγή τομέων που αφορούν στην πρόληψη των ψυχικών διαταραχών και των φαινομένων περιθωριοποίησης, η διεξαγωγή ερευνών ψυχοκοινωνικών αναγκών και επιδημιολογικών μελετών, καθώς και η συμβουλευτική σε φορείς/υπηρεσίες πάνω σε θέματα πολιτικής υγείας και κοινωνικής πολιτικής.
Αναφέρουμε ότι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων εδρεύει στη Πάρο ύστερα από απόφαση του Προέδρου της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. κο Στέλιο Στυλιανίδη.
Δείτε σχετικό άρθρο στην επίσημη σελίδα του Δήμου Πάρου.

Δείτε παλαιότερη ημερίδα της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. στην Μύκονο

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.