Πάω Μοναστηράκι…

Πάω Μοναστηράκι…
 

Το έκανε πάλι το θαύμα της η "Φιλοζωική Μυκόνου" χαρίζοντας μας ένα καταπληκτικό κυριακάτικο παζάρι στο παλαιό λιμάνι. Με σύμμαχο το θαυμάσιο καιρό πλήθος κόσμου με τις πραμάτειες τους πήγε στο λιμάνι και όπου έστησαν ένα υπαίθριο παζάρι με μεταχειρισμένα έπιπλα, φωτιστικά, βιβλία, αντίκες, διακοσμητικά, βιβλία, ρούχα και κάθε είδους μικροαντικείμενα.
Παράδεισος για τα παιδιά όπου μέλη της "Φιλοζωικής Μυκόνου" ζωγράφιζαν τα πρόσωπα των παιδιών δημιουργώντας μια πραγματική χριστουγεννιάτικη διάθεση.
Πολλά τα γλυκά και το μαλλί της γριάς μας "μετέφερε" σε δρόμους στο Μοναστηράκι..¨

Απόσπασμα από την εφημερίδα της "Φιλοζωικής Μυκόνου"
Ποια είναι η "Φιλοζωική Μυκόνου" ;
H Φιλοζωική Μυκόνου είναι μια εθελοντική ομάδα ατόμων που διαμένουν στη Μύκονο. ʼτομα με ευθύνες και πολλές ασχολίες που όμως βρίσκουμε χρόνο να κάνουν την ζωή των τετράποδων φίλων μας λιγότερο δυστυχισμένη.
Η Φιλοζωική Μυκόνου λειτουργεί αρκετά χρόνια στο νησί μας.
Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια να οργανωθεί πιο σωστά, να αυξήσουμε τα μέλη μας, να διαδώσουμε την εθελοντική μας εργασία ώστε να πετύχουμε στους στόχους μας.
Στο παρελθόν υπήρξαν πολλοί φίλοι που βοήθησαν στον περιορισμό των ανεξέλεγκτων γεννήσεων των αδέσποτων γατιών, στην ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στην εγκατάλειψη των μικρών μας φίλων στο δρόμο και στον άδικο χαμό τόσων πολλών αθώων τετράποδων φίλων μας από φόλες. Πολλοί από αυτούς τους πρωτεργάτες άφησαν το νησί μας και αυτοί που απέμειναν είναι πολλοί λίγοι για να συνεχιστεί αυτό το σημαντικό και απαραίτητο έργο.
Είναι πολύ λυπηρό να διαπιστώνουμε καθημερινά, ότι χιλιάδες οικόσιτες γατούλες που έχουν γεννηθεί στο δρόμο αφήνοντας στο έλεος του Θεού χωρίς καμία φροντίδα. Το καλοκαίρι που τα εστιατόρια είναι ανοιχτά τρώνε καλά και τυχαίνουν κάποιας προσοχής. Το χειμώνα όμως, ψάχνουν απελπισμένες τροφή, ζεστασιά και παρά πολλές πεθαίνουν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, δηλητηριάζονται από ασυνειδήτους ή πεθαίνουν από γρίπη.Για τους παραπάνω θλιβερούς λόγους πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να καλυτερέψουμε τις συνθήκες διαβίωσης των μικρών μας φίλων γιατί αφορά και εμάς και τα παιδιά μας και τον κόσμο που επισκέπτεται κάθε χρόνο το νησί μας. Επίσης πιστεύουμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που πρέπει να κάνουμε είναι και η σωστή εκπαίδευση – ενημέρωση του κόσμου.
Τώρα που ενώνουμε τις δυνάμεις μας ως μια μεγάλη δυνατή ομάδα και χρειαζόμαστε την βοήθεια σας, σας παρακαλούμε δώστε προσοχή στον αγώνα μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας :
Παρακαλούμε να είσαστε συνετοί όταν τηλεφωνείτε, είναι αδύνατον να φροντίσουμε τα πάντα.

Mykonos animal welfare 6955 582372
e-mail : info@mykonosanimals.com
Vet Nikos Triantafilou 22890 22725 – 6944 372535
Vet Kosta Keramides 6948 507752 / Vet Christos 6944 390555
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.