Ορίζοντες Μεμβρανικής Βιολογίας


 Δελτίο Τύπου

Membrane Protein Frontiers:
Dynamics, Energy, Structure, and Technology
Friday 29 May – Monday 1 June 2009
Ορίζοντες Μεμβρανικής Βιολογίας :
Δυναμική, Ενέργεια, Δομή, και Τεχνολογία

Massachusetts Institute of Technology
Chalmers
The Municipality of Mykonos Παγκόσμιος Προορισμός
για το Σώμα και για το Πνεύμα
Ένας από τους οργανωτές στο 4ήμερο Εργαστήρι(workshop)Βιολογίας, 29/05-01/06/09, στο Royal Mykonian Hotel, στην Ελιά στη Μύκονο, είναι ο, ελληνικής καταγωγής, Βιοφυσικός Andreas Mershin, ο οποίος τώρα εργάζεται στο Μ.Ι.Τ ενώ το διδακτορικό του το είχε πάρει στο TEXAS A&M, υπό την εποπτεία του κ. Δημήτρη Νανόπουλου . Στους πολυτελείς και απομονωμένους χώρους του ξενοδοχείου, δίπλα στις πισίνες και στην παραλία, θα διεξαχθεί ένας επιστημονικός διάλογος μεταξύ των κορυφαίων της έρευνας σε όλο τον κόσμο.
Η ποιότητα των προσκεκλημένων και συμμετεχόντων στη συνάντηση που συγκαλούν, από κοινού, ομάδα επιστημόνων από το Μ.Ι.Τ. και ομάδα από το Πανεπιστήμιο Σουηδίας Chalmers, προσέλκυσε ενδιαφέρον και σημαντική χρηματοδότηση από τον Δήμο Μυκόνου, αποβλέποντας πρώτον να γίνει θεσμός, που κάθε 2 χρόνια θα επαναλαμβάνεται, και τέλος την γενικότερη προβολή της Μυκόνου ως σημείου τέλεσης συνεδρίων υψηλού επιπέδου, υπό την συμβολική αιγίδα του γειτονικού Δήλιου Απόλλωνα.
Εις ανταπόδοση, Δευτέρα 1η Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, ο διάσημος φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος, από το βήμα του θεάτρου στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, μόλις ένα χιλιόμετρο από την είσοδο στη χώρα της Μυκόνου, σε μία εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο, θα εκφωνήσει λόγο με τίτλο, «Μοντέρνα Κοσμογονία και η Ελληνική Επιστήμη σήμερα», με την χαρακτηριστική του, εκλαϊκευμένη γλώσσα, όπως μόνον εκείνος ξέρει να μετατρέπει το αφηρημένο σε προσιτό.
Προηγουμένως θα γίνει σύντομη παρουσίαση αποτελεσμάτων, και η βραδιά θα κλείσει με μια διάλεξη περί «Τέχνης και Επιστήμης» από την Dr. Liz Ball, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από το κοινό.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.