«Από την Πόλη στη Σμύρνη» – Συναυλία Μνήμης

sinavlia mnimis
sinavlia mnimis

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Μυκόνου-Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Από την Πόλη στη Σμύρνη» – Συναυλία Μνήμης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Μαΐου στις 19:30, στον υπέροχο χώρο της Ι. Μονής Παλαιοκάστρου στην Άνω Μερά.

Ένα μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια από την πολύπαθη Σμύρνη και μακρόσυρτοι μανέδες, όπως ζυμώθηκαν στα μέρη του Παρισιού της Ανατολής, τη Σμύρνη, θα παρουσιάσουν οι Μαρίνα Μανωλάκου και Γρηγόρης Νταραβάνογλου.

Μια παράσταση με θέμα τη ζωή στη Σμύρνη και τη Μικρασία. Τραγούδια παραδοσιακά, μουσικές από τα περίφημα καφέ αμάν που σύχναζε η αστική τάξη της πριγκίπισσας της Ανατολής

Μικρασιάτικη τυπική ορχήστρα αποτελούμενη από βιολί, κανονάκι, ούτι, αυλούς, λαούτο συνοδεύουν τη Μικρασιάτισσα Μαρίνα Μανωλάκου, ενώ ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου θα αποδώσει με μοναδική μαεστρία σμυρναίικους μανέδες. Λόγω της ημέρας (1η Μαΐου) θα παιχθούν και τραγούδια της Πρωτομαγιάς με ήχους ανθισμένους στο μουσικό μπαξέ της Μικρασίας.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε:

«Ο σεβασμός στην ιστορία και την παράδοση και η μνήμη σημαντικών ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν τον Ελληνισμό αποτελεί υποχρέωση όλων μας. Με τη διοργάνωση αυτής της συναυλίας τιμούμε τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και αναδεικνύουμε την ιδιαίτερη μουσική παράδοση, πραγματοποιώντας ένα μοναδικό ταξίδι στο παρελθόν. Θα ήθελα να συγχαρώ το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, να ευχαριστήσω την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και τον Πατέρα Βασίλειο Τζανιδάκη επέχοντα θέση Ηγουμενοσυμβουλίου για την έγκριση και παραχώρηση του χώρου της Ι. Μονής Παλαιοκάστρου και να προσκαλέσω όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες, και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, να παραστούν στη μοναδική αυτή συναυλία».

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.