Αθανάσιος Κουσαθανάς ΜΕΓΑΣ – Νέος Δήμαρχος Μυκόνου


Παμψηφεί εξελέγη ο Αθανάσιος Κουσαθανάς ΜΕΓΑΣ ύστερα από την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 10.30, στο Δημοτικό Κατάστημα.
Στις 10 το πρωί προσήλθαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του πλειοψηφούντος συνδυασμού όπου σύμφωνα με το άρθρα 89, 90 του Ν. 3463 / 2006 ψήφισαν με μυστική ψηφοφορία τον νέο Δήμαρχο.
Η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και μετά το τέλος της διαδικασίας βγήκε ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Βαμβακούρης και δήλωσε τα παρακάτω :

"Ο νέος Δήμαρχος από σήμερα είναι ο Αθανάσιος Κουσαθανάς Μέγας. Ήταν παρόντες όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης και ψήφισαν και οι δέκα υπέρ του κ. Κουσαθανά.
Σαν πλειοψηφών του συνδυασμού του εύχομαι καλή σταδιοδρομία, θα του συμπαρασταθούμε δίπλα του όπως συμπαρασταθήκαμε και στο Βερώνη Χρήστο. Συγχαρητήρια σε όλους που με ομόφωνη απόφαση τους επέλεξαν τον νέο Δήμαρχο."

Στην συνέχεια ο νέος Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς Μέγας πήγε στο γραφείο του, όπου και δήλωσε τα παρακάτω :

Αγαπητοί συμπολίτες,
Αγαπητοί φίλοι,

Αναλαμβάνω σήμερα με αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντα του Δημάρχου ύστερα από την τιμητική για μένα ψήφο των δημοτικών συμβούλων της παράταξης μου που υπηρετώ με συνέπεια για δύο δεκαετίες, δεσμευόμενος ότι θα φανώ αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης που μου έδειξαν.
Μαζί τους και μαζί με ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης αλλά και με όλο το προσωπικό του Δήμου θα συστρατευθούμε σε μια κοινή πορεία για την ανάπτυξη και πρόοδο του νησιού μας.
Μια πορεία χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς αδικίες μια πορεία ενότητας με υπευθυνότητα, σκληρή δουλεία, κατανόηση, αποφασιστικότητα και συνετή διαχείριση.
Μια πορεία που θέλουμε όλους τους πολίτες αυτού του τόπου μαζί.
Μια πορεία που μας φέρνει σήμερα μπροστά στις ευθύνες μας όχι μόνο για το παρόν αλλά και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Φίλες και φίλοι,
Διαδέχομαι έναν άνθρωπο που κυριολεκτικά αφιέρωσε τη ζωή του σ' αυτό το τόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολίτες της Μυκόνου τίμησαν το Χρήστο Βερώνη με 5 συνεχείς θητείες στο αξίωμα του Δημάρχου. Το έργο του είναι μεγάλο σημαντικό και καθοριστικό στην ανάπτυξη που γνώρισε η Μύκονος, όλα τα χρόνια της θητείας του. Όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε επί δύο δεκαετίες μαζί του, ζήσαμε την αγωνία του, την θέλησή του, το όραμά του για το καλό του νησιού μας. Γι' αυτό και μας λύπησε η αιφνιδιαστική απόφασή του να αποσυρθεί απ' τα καθήκοντά του. Είμαστε βέβαιοι, όμως, ότι θα τον έχουμε δίπλα μας, θα μας βοηθά με τις πολύτιμες γνώσεις του και την εμπειρία του, γιατί η αγάπη του για το νησί μας είναι δεδομένη και αναγνωρισμένη, και γι' αυτό υποσχόμεθα ότι όλοι μαζί οφείλουμε να συνεχίσουμε το έργο που άφησε και να τον ευχαριστήσουμε δημόσια για όσα προσέφερε στον τόπο μας.
Αναλαμβάνουμε αγαπητοί φίλοι το Δήμο Μυκόνου κάτω από δύσκολες συνθήκες και σε μια κρίσιμη χρονιά που ξεκινά τώρα, αφού η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον τουρισμό που αναμφισβήτητα αποτελεί τον βασικό πυλώνα του νησιού μας, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.
Είναι σαφές ότι οι τουριστικοί προορισμοί που θα αντέξουν στο κύμα της οικονομικής ύφεσης πρέπει να δώσουν σκληρή μάχη με τους ανταγωνιστές τους και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα τελευταία χρόνια 'χτίσαμε' την προβολή του νησιού μας σε σωστές βάσεις και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και φέτος. Ο ρόλος μας όμως, πρέπει να είναι συλλογικός και από αυτό το ρόλο δεν εξαιρείται κανείς. Πρέπει όλοι μαζί, Δήμος, Τουριστικοί Φορείς, επαγγελματίες, εργαζόμενοι, και υπάλληλοι να συνεργαστούμε και να συνοντιστούμε σε έναν κοινό βηματισμό. Πρέπει να χαράξουμε μια κοινή πορεία που δε θα μας βγάλει μόνο αλώβητους από την κρίσιμη χρονιά αλλά θα μας δώσει και ευκαιρίες και προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη. Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια του θεατή. Όλοι μαζί ζητάμε την βοήθεια όλων για να πάρουμε στα χέρια μας το μέλλον του τόπου μας.

Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί ενωμένοι. Χρειαζόμαστε την στήριξη όλων. Αυτός ο τόπος μας ενώνει. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, δεν έχουμε την πολυτέλεια των διαχωριστικών γραμμών αφού ο Δήμος ανήκει σε όλους τους πολίτες του.
Χρειαζόμαστε αυτή την κρίσιμη για το τόπο στιγμή, ο ένας τον άλλο. Γιατί είμαστε συνοδοιπόροι στον ίδιο δρόμο, είμαστε συγκάτοικοι στο ίδιο όνειρο. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειεές μας και είμαστε σίγουροι ότι μαζί με τους πολίτες της Μυκόνου θα πετύχουμε αυτό το νησί που θέλουμε, αυτό το τόπο που ονειρεύομαστε. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη, έχουμε υποχρέωση στο τόπο μας, έχουμε υποχρέωση στα παιδία μας.
Με δεδομένη, λοιπόν, την αγάπη μας γι' αυτό τον τόπο, με δεδομένη την θέλησή μας να προσφέρουμε για την πρόοδό του, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε συμπολίτη μας, προχωρούμε μπροστά και σας καλούμε σ' αυτό το νέο ξεκίνημα να στηρίξετε τις προσπάθειές μας, να ενώσετε τις δυνάμεις σας με τις δικές μας για το καλό των παιδιών μας, για το καλό και την προκοπή αυτού του τόπου που όλοι αγαπάμε.
Ευχαριστώ και πάλι τους συναδέλφους μου συμβούλους για την τιμητική για μένα εκλογή.

Σας ευχαριστώ όλους και σας εύχομαι καλή και υγιή χρονιά!

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.