Έναρξη 2ου Συνεδρίου Διαχείρισης


Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα στην Ελιά το 2ο Διεθνές Συνέδριο στη Διαχείριση, τη Μηχανική, το Σχεδιασμό και την Οικονομική του Περιβάλλοντος, (Second International Conference on Environmental Management, Engineering, Planning, and Economics – CEMEPE & SECOTOX Conference) το οποίο και θα διεξαχθεί στη Μύκονο ως και τις 26 Ιουνίου 2009 υπό την αιγίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Δήμου Μυκόνου.

Οι Πρόεδροι του συνεδρίου είναι οι κκ. Αθανάσιος Κούγκολος, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και Κωνσταντίνος Αραβώσης, λέκτορας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ανακοίνωσαν την έναρξη του Συνεδρίου και αμέσως μετά έδωσαν τον λόγο στον Δήμαρχο Μυκόνου κο Αθανάσιο Κουσαθανά – Μέγα.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου καλωσόρισε όλους του συνέδρους και ευχήθηκε για την επιτυχία του Συνεδρίου. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα υποδομής και περιβάλλοντος που έχουν γίνει στο νησί. Συγκεκριμένα μίλησε για δύο μεγάλα φράγματα που μαζί με τις εγκαταστάσεις ταχυδιυλιστηρίου και τις μονάδες αφαλάτωσης που υπάρχουν στο νησί έχουν εξασφαλίσει την ύδρευση του νησιού. Επίσης μίλησε για την κατασκευή της Β' φάσης της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμμάτων που έχει ήδη ξεκινήσει ομαλά την λειτουργία της.
Τέλος μίλησε για την πρόσφατη παράδοση του μεγάλου έργου του Χ.Υ.Τ.Α. που πρόσφατα παραδόθηκε από τον εργολάβο στον Δήμο και έλυσε οριστικά το μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων στη Μύκονο.
Τέλος ευχαρίστησε όλους του συντελεστές για την επιλογή τους να πραγματοποιήσουν ένα τόσο σημαντικό συνέδριο στο νησί της Μυκόνου και τόνισε ότι ο Δήμος Μυκόνου χαιρετά και στηρίζει πάντα τέτοιες εκδηλώσεις.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ κος Ευάγγελος Μπαλτάς ο οποίος τόνισε την προσπάθεια του υπουργείου να τονώσει την πράσινη ανάπτυξη στην χώρα μας και να ορίσει τα νομοθετικά πλαίσια για την επόμενη 15έτια. Επίσης ανέφερε ότι το υπουργείο περιμένει τα συμπεράσματα από το σημαντικό αυτό δεύτερο συνέδριο της Διαχείρισης.

Η εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε. κα Αγγελική Μπούρα χαιρέτησε τους συνέδρους εκ μέρους του Τ.Ε.Ε. και ανέλυσε τις απόψεις και τις θέσεις του Τ.Ε.Ε. σχετικά με την υπό σύσταση του νέου Υπουργείου Περιβάλλοντος που έχει ανακοινωθεί ότι θα δημιουργηθεί στις αρχές του 2010.

Ο Γενικός Γραμματέας της SECOTOX, καθηγητής κος Karl-Werner Schramm απηύθυνε με την σειρά του χαιρετισμό και ευχαρίστησε του συνέδρους για την μεγάλη συμμετοχή και την ποικιλία των θεμάτων που παρουσιάζουν.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου έκλεισε με τις ομιλίες δύο διακεκριμένων προσκεκλημένων επιστημόνων, τον καθηγητή κο George Tchobanoglous με τίτλο ομιλίας "Βιώσιμη διαχείριση στερεών αποβλήτων στον 21ο αιώνα: τάσεις, ανάγκες, προκλήσεις και ευκαιρίες" και τον γνωστό μας καθηγητή Φυσικής κο Δημήτρη Νανόπουλο με τίτλο "Πόσο πράσινο είναι το σύμπαν; Large Hadron Collider το μεγαλύτερο πείραμα που επιχειρήθηκε ποτέ".

Αύριο, Δευτέρα 22/06 έως και την Πέμπτη 25/06 θα γίνει η παρουσίαση περισσότερων από 450 επιστημονικών εργασιών σε 3 παράλληλες συνεδρίες. Οι θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν είναι: Οικοτοξικολογία,
Βιομηχανικά Απόβλητα,
Βιώσιμη διαχείριση στερεών αποβλήτων,
Ποιότητα αέρα,
Ρύπανση υδάτων,
Οικονομική περιβάλλοντος,
Βιώσιμη ανάπτυξη και χωρικός σχεδιασμός,
Ενέργεια και περιβάλλον,
Εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων,
Διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων,
Εκπομπές και διασπορά ρύπων,
Μαθηματική μοντελοποίηση,
Περιβαλλοντική αποκατάσταση,
Υδραυλική μηχανική και διαχείριση υδατικών πόρων,
Περιβαλλοντική πολιτική και νομοθεσία,
Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών και Τηλεπισκόπηση,
Ανάλυση και προστασία οικοσυστημάτων,
Διαχείριση παράκτιου περιβάλλοντος,
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,
Τεχνολογίες ελέγχου ρύπανσης,
Περιβαλλοντική εκπαίδευση και,
Τουρισμός και περιβάλλον
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα www.cemepe.prd.uth.gr ή στα τηλέφωνα +30 24210 74282,
+30 2421074459,
+30 6973.328909 (κ. Βίκυ Μανάκου)
+30 6972.551322 (κ. Κατερίνα Παπαοικονόμου)

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.