Καταδικάζει το ξυλοδαρμό νεαρών από αστυνομικούς ο Δήμος Μυκόνου

astynomiamikonos
astynomiamikonos

Με αφορμή επεισόδιο ξυλοδαρμού δυο νεαρών που σημειώθηκε στη Μύκονο – με την εμπλοκή μάλιστα αστυνομικών από το απεσταλμένο κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής – ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, επικοινώνησε προσωπικά με το νέο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλο, ο οποίος και τον διαβεβαίωσε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος και θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Επίσης, ο κ. Κουκάς επικοινώνησε με τις οικογένειες των δύο Μυκονιατών εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.

Όλα ξεκίνησαν, από μια ασήμαντη αφορμή σε γνωστό μπαρ του νησιού όταν οι δυο παρέες παρεξηγήθηκαν ύστερα από κάποια άγρια βλέμματα και βγήκαν στον δρόμο να λύσουν τις διαφορές τους.
Όπως επισημαίνουν οι νεαροί στις καταθέσεις τους, οι αστυνομικοί τους την είχαν στημένη και μόλις οι ίδιοι απομακρύνθηκαν από το μαγαζί δέχθηκαν οργανωμένη επίθεση από αυτούς.
Τα πράγματα φαίνεται πήραν πολύ άγρια τροπή, αφού ο ένας νεαρός τραυματίστηκε σοβαρά καθώς του έσπασαν τα δόντια και το σαγόνι και χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα για να μπει στο χειρουργείο, ενώ ο άλλος δέχτηκε τη φροντίδα στο Κέντρο Υγείας του νησιού και αποχώρησε.
Ενήμερος για το περιστατικό είναι και ο εισαγγελέας Σύρου, ενώ οι αστυνομικοί βρίσκονται αντιμέτωποι και με πειθαρχικές διώξεις από την υπηρεσία τους.
Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, δήλωσε:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται και ζητούμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τους ενόχους.
Είναι αδιανόητο εν έτει 2018 να επιλέγεται η βία, ως μόνος τρόπος επίλυσης οποιοδήποτε ασήμαντων ή σημαντικών διαφορών, μεταξύ πολιτισμένων ανθρώπων.
Είναι κάτι παραπάνω από αδιανόητο όμως, εκπρόσωποι του νόμου, αστυνομικοί δηλαδή που φιλοξενούνται μάλιστα από το Δήμο Μυκόνου και οι οποίοι έχουν σταλεί από την ΕΛΑΣ στη Μύκονο για να συνδράμουν στην πάταξη των φαινομένων βίας και ανομίας, να κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αντίστοιχα συμβάντα.
Πριν λίγες εβδομάδες ζήσαμε τον άγριο ξυλοδαρμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τώρα ζούμε ακόμα έναν άγριο ξυλοδαρμό δυο νεαρών Μυκονιατών από 4-6 αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, όπως έχουμε ενημερωθεί.
Θέλω να τονίσω, ότι ως Δήμαρχος δε θα δείξω την παραμικρή ανοχή σε ανάλογες συμπεριφορές.
Χωρίς ασφάλεια καταλύεται κάθε έννοια δημοκρατικής ελευθερίας!
Καλώ εκ νέου τη νέα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον νέο Αρχηγό της ΕΛΑΣ – τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα για το άμεσο ενδιαφέρον και σε αυτή την υπόθεση – να παρέμβουν άμεσα και καταλυτικά, προκειμένου να επιτευχθεί η επιβολή του νόμου και να εδραιωθεί και πάλι το αίσθημα ασφάλειας στο νησί.
Θέλω να ευχηθώ περαστικά στους δυο νεαρούς Μυκονιάτες και ως Δήμαρχος Μυκόνου και δικηγόρος δεσμεύομαι ότι θα παρακολουθήσω στενά την υπόθεση, έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη.»
Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε απερίφραστα τον ξυλοδαρμό νεαρών Μυκονιατών από αστυνομικούς

Συγκεκριμένα κατά τη σημερινή του συνεδρίαση σε θέμα προ ημερησίας διάταξης που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα:

«Α. Καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό σκληρής βίας εις βάρος των δύο νεαρών συντοπιτών μας. Καμμία ανοχή σε ανάλογες συμπεριφορές. Καλούμε άμεσα την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου να διερευνήσουν εις βάθος την υπόθεση και να αποδώσουν τις ευθύνες σε όλα τα επίπεδα, τιμωρώντας παραδειγματικά τους ενόχους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει την πρόθεσή του να συνδράμει τα θύματα με τη νομική υπηρεσία του Δήμου και με οικονομική βοήθεια αν χρειαστεί. Όχι στη συγκάλυψη. Αιτούμαστε απονομή δικαιοσύνης. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα θύματα και στις οικογένειες τους και ταχεία ανάρρωση.

Β. Καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ να παραβρεθούν σε μελλοντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης του νησιού.»

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.