Ξεκινούν τα μαθήματα κινηματογράφου στη Σύρο

Somebody Studios Film
Somebody Studios Film

Ξεκινούν τα μαθήματα κινηματογράφου στη Σύρο. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Steven Bernstein κάνει το πρώτο βήμα ως δείγμα καλής θέλησης για την λειτουργία της Κινηματογραφικής σχολής στη Σύρο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι άμεσα ξεκινάει μαθήματα και μάλιστα θα είναι ο ίδιος στο ρόλο του καθηγητή… Και όταν λέμε άμεσα; Εννοούμε στις 22 Οκτωβρίου. Και σε εξάωρη βάση και με δωρεάν τα μαθήματα με προτεραιότητα τους έλληνες φοιτητές.

Όπως διαβάζουμε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο «Το μάθημα είναι ανοιχτό σε κινηματογραφιστές όλων των επιπέδων αλλά και σε μη κινηματογραφιστές και θα καλύψει τομείς όπως η παραγωγή ταινιών, η συγγραφή σεναρίου, ο φωτισμός, η σκηνοθεσία και η ανάλυση ταινιών και θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Το περιορισμένων θέσεων αυτό εισαγωγικό κινηματογραφικό μάθημα απευθύνεται σε ντόπιους κινηματογραφιστές, φοιτητές, καθώς και σε μη κινηματογραφιστές και αποτελεί μέρος μιας μεγάλης πρωτοβουλίας, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ, με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου κινηματογραφικού στούντιο και μιας διεθνούς κινηματογραφικής σχολής στη Σύρο.

Στο 8ωρο καθημερινό μάθημα, που θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, μπορεί να συμμετάσχει δωρεάν περιορισμένος αριθμός αγγλόφωνων Ελλήνων φοιτητών κινηματογράφου. Ορισμένοι διεθνείς φοιτητές καλούνται επίσης να το παρακολουθήσουν, αλλά θα δοθεί προτεραιότητα στους Έλληνες πολίτες.

Το μάθημα είναι ανοιχτό σε κινηματογραφιστές όλων των επιπέδων αλλά και σε μη κινηματογραφιστές και θα καλύψει τομείς όπως η παραγωγή ταινιών (συμπεριλαμβανομένης και της παραγωγής ανεξάρτητων ελληνικών ταινιών), η συγγραφή σεναρίου, ο φωτισμός, η σκηνοθεσία και η ανάλυση ταινιών και θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Οι διαλέξεις του Steven Bernstein είναι πολύ φημισμένες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι συγκεκριμένες είναι οι μόνες διαλέξεις που θα δώσει φέτος.

 Και όπως δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που διοργανώνω ένα εξαήμερο εντατικό μάθημα κινηματογράφου στη Σύρο. Αυτό το μάθημα είναι μια χειρονομία της απόλυτης δέσμευσής μου προς τη δημιουργία ενός διεθνούς κινηματογραφικού στούντιο και κινηματογραφικής σχολής στο νησί. Το μάθημα αφορά κινηματογραφιστές και μη, οποιουδήποτε επιπέδου και είναι ενδεικτικό της ποιότητας και του επιπέδου διδασκαλίας που θα προσφερθεί στη μελλοντική μας σχολή»,

Ο Steven Bernstein είναι κινηματογραφιστής, σκηνοθέτης σεναριογράφος, λέκτορας και συγγραφέας. Γύρισε τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Monster» με την Σαρλίζ Θερόν και έχει εργαστεί σε πάνω από εκατό άλλες ταινίες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένης της σειράς «Magic City», για την οποία ήταν υποψήφιος για το βραβείο της Αμερικανικής Κοινωνίας Κινηματογραφιστών (ASC Award). Ελαβε επίσης το βραβείο Sloan Award για το σενάριο και την σκηνοθεσία της ταινίας «Decoding Annie Parker». Η νέα του ταινία για τον Ντίλαν Τόμας με τίτλο «Dominion», με πρωταγωνιστή τον Τζον Μαλκοβιτς, θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Είναι επίσης ο συγγραφέας του best seller βιβλίου «Film Production», που καταπιάνεται με τη διαδικασία της δημιουργίας ταινιών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και για εγγραφές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.somebodystudios.com

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.