Γ. Χατζημάρκος: Η Τουρκία για εμάς, δεν είναι ένας θεωρητικός κίνδυνος

xatzimarkos
xatzimarkos

Γ. Χατζημάρκος : Η Τουρκία για εμάς, δεν είναι ένας θεωρητικός κίνδυνος. Με αφορμή την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, επισήμανε: “Τα Ίμια, σε πείσμα όλων των ανιστόρητων, είναι και θα παραμείνουν νησιά του Επαρχείου Καλύμνου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου”.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:
“Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μία ακόμα έκρηξη επιθετικότητας από πλευράς της Τουρκίας . Για εμάς, τους κατοίκους αυτών των νησιών, ο κίνδυνος από την Τουρκία δεν είναι ένας κίνδυνος θεωρητικός.  Για εμάς που ζούμε εδώ, η Τουρκία είναι μια δύναμη ενάντια στην ειρήνη και την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.  Είναι μια δύναμη που,  με πολύ προκλητικό τρόπο, περιφρονεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Είναι μια δύναμη που, επίσης με πολύ προκλητικό και  ξεκάθαρο  τρόπο,  διακηρύσσει τις αναθεωρητικές της βλέψεις, ακόμη και γι αυτήν την Συνθήκη της Λωζάνης.
Είναι ο  εισβολέας και ταυτόχρονα η δύναμη κατοχής  στην Κύπρο. Για εμάς που ζούμε σ’ αυτά τα νησιά και είναι βίωμά μας το καθημερινό  «περιστατικό», όπως αποκαλούνται οι εκρήξεις  προκλητικότητας και επιθετικότητας, η Τουρκία, επαναλαμβάνω,  είναι μια δύναμη ενάντια στην ειρήνη  και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. Τα Ίμια,  σε πείσμα όλων των ανιστόρητων, είναι και θα παραμείνουν νησιά του Επαρχείου Καλύμνου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 
Εμείς οι νησιώτες  ζητούμε από το πολιτικό μας σύστημα, να αποβάλει  κάθε σκέψη μικροπολιτικής  αξιοποίησης ή σκοπιμότητας, στη διαχείριση αυτού του τόσο κρίσιμου εθνικού θέματος. Είναι προφανές  ότι βρισκόμαστε όλοι ενώπιον ιστορικών ευθυνών.”

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.