Θεοφάνεια 2017 στην Μύκονο

theofaneia
theofaneia

Μετά το πέρας της Λειτουργικής Προσευχής, οι Ιερείς της Χώρας και οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Τρία Πηγάδια όπου τελέσθηκε κατά το έθος, ο Αγιασμός των Υδάτων, παρουσία των κ. Δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου κ. Στέλιου Μπρίγγου, των κ.κ. Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του κ. Λιμενάρχη και εκπροσώπων της 6ης ΜΣΕΠ και του Αστυνομικού Τμήματος.

Παρά το τσουχτερό κρύο, την βροχή και την σφοδρή θαλασσοταραχή που επικρατούσε, τριάντα θαρραλέοι νέοι βούτηξαν στα αφροταραγμένα κύματα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο κ. Νικόλαος Μακρής ήταν ο «τυχερός». Ιδιαίτερη χαρά και εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι όλοι οι βουτηχτές έλαβαν ως ευλογία μια μεγάλη λευκή πετσέτα, που έστειλε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β’, και στην οποία αναγράφονταν η ημερομηνία των Θεοφανείων.
Στη συνέχεια στο Δημαρχιακό κατάστημα, οι Ιερείς ευλόγησαν την Αγιοβασιλειόπιτα του Δήμου και ο Αρχιερατικός Επίτροπος μετέφερε τις εορταστικές και πατρικές ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχη μας. κ. Δωροθέου Β’.

πηγή: imsyrou.gr

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

mykonos theofaneia
Mykonos Winter

Τα Θεοφάνεια στη Μύκονο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στη Μύκονο. Στο Μητροπολιτικό Ναό της ...
mykonos apokries
Mykonos Winter

Απόκριες στην Μύκονο

Απόκριες στην Μύκονο. Κύρια στοιχεία της αποκριάτικης περιόδου είναι το κέφι, οι αστεϊσμοί και βέβαια οι ...

Comments are closed.