The Kings of Mykonos – Κινηματογραφική ταινία στη Μύκονο


Στη Μύκονο, μέσα στον Σεπτέμβριο, θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα της Ελληνο-Αυστραλέζικης κινηματογραφικής παραγωγής με τίτλο: “The Kings of Mykonos”, με πρωταγωνιστή τον ελληνικής καταγωγής γνωστό ηθοποιό Nick Giannopoulos.

Η ταινία θα έχει παγκόσμια διανομή και προγραμματίζεται να βγεί στις οθόνες στις αρχές του Απριλίου 2010.
Συγκεκριμένα στο νησί μας έγιναν, το περασμένο δίμηνο, οι αναγκαίες προκαταρκτικές επαφές με το Δήμο Μυκόνου και άλλους φορείς για την επίλυση διαφόρων πρακτικών θεμάτων, ενώ τα καθαυτού γυρίσματα θα ξεκινήσουν όπως προβλέπεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, για να ολοκληρωθούν μέσα σε λίγο περισσότερο από έναν μήνα.
Ο Δήμος Μυκόνου από την πλευρά του, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία αυτής της παραγωγής, που αναμφίβολα θα αποτελέσει σοβαρή έμμεση διαφήμιση για το νησί μας, υποστηρίζει την όλη προσπάθεια και θα παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση στην παραγωγή, ώστε και η ταινία να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και οι συντελεστές της να αποκομίσουν από τη Μύκονο τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις.

Σύμφωνα με τους παράγοντες της ταινίας και τον Nick Giannopoulos που συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Μυκόνου κ. Αθαν. Κουσαθανά-Μέγα την Τρίτη 21 Ιουλίου, «πρόκειται για μια συνεργασία της Αυστραλιανής κυβέρνησης μέσω του οργανισμού “Screen Australia” με αντίστοιχους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της χώρας μας, όπως το HELLENIC FILM COMMISSION και την ODEON A.E., σε μία ακόμη προσπάθεια υποστήριξης των διεθνών κινηματογραφικών συμπαραγωγών, αναγνωρίζοντας την δυνατότητα τους να συμβάλουν αποτελεσματικά στην ανάδειξη και διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στη Μύκονο, την περίοδο από 07 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2009 και θα συμμετέχουν σε αυτήν πολλοί δημοφιλείς και αξιόλογοι ηθοποιοί και από τις δύο χώρες.

Την οργάνωση των γυρισμάτων την έχει αναλάβει η εταιρεία ‘C L Productions’, γνωστή στο χώρο των θεαμάτων από τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Η σκόνη του χρόνου», «Το λιβάδι που δακρύζει», «Μια αιωνιότητα και μία ημέρα», «Το βλέμμα του Οδυσσέα», του Τάσου Μπουλμέτη «Πολίτικη Κουζίνα», του Παντελή Βούλγαρη «Νύφες», του Νίκου Περάκη «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο», κτλ. αλλά και τις πρόσφατες τηλεοπτικές παραγωγές «Καρυωτάκης» του Τ. Ψαρρά και «Δέκα» της Π. Δημητρακοπούλου.

Για τον Νίκ Γιαννόπουλος και το KINGS OF MYKONOS
Η Μελβούρνη συχνά αποκαλείται «Αθήνα του Νότου», λόγω της ισχυρής ελληνικής κοινότητας που δραστηριοποιείται εκεί (περίπου 500.000 Έλληνες). Από αυτήν την ζωντανή και κοσμοπολίτικη περιοχή κατάγεται ο Νίκ Γιαννόπουλος, γιος Ελλήνων μεταναστών, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Αυστραλία και έχει καθιερωθεί ως ο ανεπίσημος πρέσβης πολιτισμού Ελλάδας και Αυστραλίας. Ο Νικ έχει καταφέρει, μέσω της κωμωδίας να αγγίξει τις καρδιές των μεταναστών στην Αυστραλία και να προσφέρει μία «γεύση» Ελλάδας σε κάθε Αυστραλό.

Η θεατρική επιθεώρηση του Νικ «Wogs Out of Work» παραμένει η πιο δημοφιλής παράσταση που έχει ποτέ παρουσιαστεί στην Αυστραλία. Παίζεται ξανά και ξανά τα τελευταία 15 χρόνια και την έχουν ήδη παρακολουθήσει περισσότεροι από 4 εκατομμύρια θεατές.

Η τηλεοπτική του σειρά με τίτλο «Acropolis Now», η οποία προβαλλόταν αδιάλειπτα από το 1990 έως το 1995 και αφορούσε ένα ελληνικό καφενείο στη Μελβούρνη, θεωρείται μία από τις πιο κλασσικές σειρές όλων των εποχών στην Αυστραλιανή τηλεόραση. Εκατομμύρια θεατές την παρακολουθούν ακόμα σε καθημερινή βάση μέσω των επαναλήψεων και των DVD.

Η πρώτη κινηματογραφική απόπειρα του Νικ το 2000 με τίτλο «The Wog Boy», σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και βρέθηκε στη 13η θέση στην λίστα με τις εμπορικότερες επιτυχίες όλων των εποχών στην Αυστραλία. Υπολογίζεται πως έχει προσελκύσει 7 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.
H τελευταία του δημιουργία «The Kings of Mykonos» ετοιμάζεται το 2009 και αφορά έναν νεαρό Ελληνο-αυστραλό που κληρονομεί (στην Ελλάδα) μία παραλία και μία ταβέρνα από έναν θείο του που δεν έχει συναντήσει ποτέ. Είναι μία ιστορία για το πώς τα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών αντιμετωπίζουν το πρώτου τους ταξίδι στην γενέτειρα των γονιών τους. Ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά χιλιάδες φορές στην Ελλάδα του σήμερα. Σκηνοθέτης της ταινίας «The Kings of Mykonos» είναι ο Πίτερ Ανδρικίδης, γιος Έλληνα μετανάστη, και σεναριογράφος είναι ο Κρις Αναστασιάδης που οι γονείς του είναι ελληνοκυπριακής καταγωγής.

Στην ταινία θα πρωταγωνιστήσουν πολύ δημοφιλείς Αυστραλοί και Έλληνες ηθοποιοί με μεγάλη απήχηση στο κοινό, ενώ τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα θα συνεργαστούν οι πιο ταλαντούχοι επαγγελματίες και από τις δύο χώρες.
Το «The Kings of Mykonos», παρουσιάζει στον υπόλοιπο κόσμο μία Ελλάδα υπερήφανη μεν για την αρχαία της κληρονομιά, αλλά που ταυτόχρονα, ως σύγχρονο κράτος μέλος -μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον. Μία Ελλάδα απαράμιλλης ομορφιάς που «κρύβει» μοναδικούς θησαυρούς. Αποτελεί πεποίθησή μας πως η εικόνα της Ελλάδας στην ταινία θα ενισχύσει την φήμη της χώρας ως ένας από τους πιο περιζήτητους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.
Η εταιρεία Arclight του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Βίκτορ Σύρμη, έχει αναλάβει την διεθνή διανομή και πώληση της ταινίας. Η πασίγνωστη και πολύ επιτυχημένη αυτή εταιρεία θα συνεισφέρει αποφασιστικά ώστε η ταινία να προβληθεί σε κάθε γωνιά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Σκανδιναβικής Χερσονήσου, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας και της υπόλοιπης Ασίας, της Λατινικής Αμερικής κλπ, κλπ.
Με την υποστήριξη της Αυστραλιανής κυβέρνησης μέσω του κύριου χρηματοδοτικού της οργανισμού «Screen Australia», είμαστε έτοιμοι για ένα μοναδικό ταξίδι στην νέα, ζωντανή και συναρπαστική Ελλάδα, μέσα από τα μάτια των γόνων των Ελλήνων της διασποράς.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.