Τα Θεοφάνεια στη Μύκονο

mykonos theofaneia
mykonos theofaneia

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στη Μύκονο. Στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς τελέστηκε η δοξολογία των Θεοφανείων προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητου.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η Λιτάνευση της Εικόνας και του Σταυρού προς τον Γιαλό, δίπλα στο ιστορικό Ναΰδριο του Αγίου Νικολάου, όπου και έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Παρά τον ψυχρό καιρό, πολλοί ήταν οι νέοι Μυκονιάτες που βούτηξαν με περίσσιο θάρρος στα παγωμένα νερά του Γιαλού όπου τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ένας νέος λιμενικός. Στη συνέχεια, στο Δημαρχιακό Μέγαρο υπό την παρουσία του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κουκά, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων, Προέδρων Νομικών Προσώπων του Δήμου, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ, του Λιμενάρχη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, του Διοικητή της Πυροσβεστικής, εκπροσώπων Υπηρεσιών, Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων και πλήθους Μυκονιατών πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας του Δήμου Μυκόνου, το ψάλσιμο των καλάντων καθώς και η ομιλία του Δημάρχου Μυκόνου.

Τυχερός που κέρδισε το φλουρί του Δήμου για φέτος ήταν ένας νεαρός Μυκονιάτης φοιτητής.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

theofania stavros
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορτασμός Αγίων Θεοφανείων

Εορτασμός Αγίων Θεοφανείων – Κατάδυση Τιμίου Σταυρού. Το Λιμεναρχείο Μυκόνου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που προτίθενται να ...
mykonos apokries
Mykonos Winter

Απόκριες στην Μύκονο

Απόκριες στην Μύκονο. Κύρια στοιχεία της αποκριάτικης περιόδου είναι το κέφι, οι αστεϊσμοί και βέβαια οι ...

Comments are closed.