Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης

Ανακυκλωση
anakyklosi poster

Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την έναρξη του νέου Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης, που ξεκινάει στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μυκόνου, όπου υπάγεται και το δικό μας σχολείο, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης.

Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του δημοτικού προγράμματος Followgreen – Green Scholls, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και την ΑΦΗΣ Α.Ε., ευελπιστούμε πως η ανακύκλωση θα γίνει κομμάτι της καθημερινής ζωής όχι μόνο των μαθητών, αλλά και των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες στους ειδικούς κάδους, που θα τοποθετηθούν εντός του σχολείου. Η δράση αυτή θα επιβραβευτεί με πόντους, ενώ στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευτούν όλα τα σχολεία για την συμμετοχή τους.

Από την πλευρά σας, ως γονείς, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε την εγγραφή σας στην πλατφόρμα www.followgreen.gr/mykonos, να ενημερώνεστε για θέματα γύρω από την ανακύκλωση, λαμβάνοντας πόντους επιβράβευσης, τους οποίους μπορείτε να δωρίζετε στο σχολείο, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια των παιδιών.

Ευελπιστούμε πως θα γίνουμε όλοι μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας και θα αποτελέσουμε έμπνευση, ώστε η νέα γενιά να μάθει να αγαπά και να σέβεται το περιβάλλον.

Παρακαλούμε όπως δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο επισυναπτόμενο αρχείο.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.