Προχωρούν τα πολεοδομικά σχέδια για την προστασία του οικισμού της Χώρας

Πολεοδομικός σχεδιασμός στη Χώρα Μυκόνου
poleodomikos sxediasmos
Προχωρούν τα πολεοδομικά σχέδια για την προστασία του οικισμού της Χώρας. Ο καθορισμός των χρήσεων γης, αλλά και των μορφολογικών περιορισμών του παραδοσιακού μας οικισμού της Χώρας Μυκόνου, απαιτεί επικαιροποίηση, ρεαλιστική αντιμετώπιση, ξεκάθαρα όρια και κανόνες, που η παραβίασή τους θα επιφέρει και τις ανάλογες κυρώσεις.
Μια προοπτική που φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο για τη Μύκονο, η οποία θα πρέπει να πορευθεί σε μια συγκεκριμένη πολεοδομική κατεύθυνση, περιορίζοντας την άναρχη δόμηση.
Το συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων αποτελεί ένα από τα αντικείμενα της Ερευνητικής ομάδας του Σπουδαστηρίου Πολεοδομικών Ερευνών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με το οποίο συνεργάζεται στενά ο Δήμος Μυκόνου.
Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού, Κων/νο Κουκά, το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε και τα σχετικά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας, με γνώμονα τη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας της Μυκόνου και τη διαφύλαξη του μοναδικού χαρακτήρα του οικισμού της Χώρας.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.