Παραλία Ορνός

ornos
ornos

Εάν αναζητάτε μία απάνεμη παραλία στην Μύκονο, τότε στα νότια του Κόρφου, η παραλία Ορνός είναι ιδανική για εσάς. Έχει τακτική συγκοινωνία και σημαντικό αριθμό ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Στην παραλία υπάρχει ένα μικρό ψαρολίμανο που είναι ιδανικό αγκυροβόλιο για σκάφη αναψυχής. Διαθέτει και σχολή κατάδυσης. Η παραλία Ορνός είναι η πρώτη στη σειρά από τις νότιες παραλίες που ακολουθούν.

Ο Ορνός είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες και “οικογενειακές” παραλίες του νησιού που βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα του. Η περιοχή του Ορνού έχει πλέον αναπτυχθεί σε έναν σχεδόν αυτόνομο τουριστικό οικισμό.

Η παραλία βρίσκεται στο βάθος του μεγάλου και αρκετά ασφαλούς ομώνυμου όρμου, με νότιο προσανατολισμό. Από την παραλία του Ορνού, λάντζες ξεκινούν για τις άλλες γνωστές νότιες παραλίες της Μυκόνου (όπως και από τον Πλατύ-Γιαλό), ενώ στον ίδιο όρμο υπάρχει και λιμανάκι για ψαράδικα και παρέχεται ασφαλές αγκυροβόλιο για τα σκάφη αναψυχής.

Πρόσβαση : Η πρόσβαση στον Ορνό μπορεί να γίνει είτε από τον νέο περιφερειακό δρόμο, είτε από τον επαρχιακό δρόμο Χώρας – Αγ. Ιωάννη. Δρόμοι με άσφαλτο και σε άριστη κατάσταση.

Χώρος Στάθμευσης : Υπάρχει περιορισμένος σχετικά χώρος για στάθμευση οχημάτων και είναι επί του κεντρικού δρόμου και της πλατείας που υπάρχει μπροστά στη παραλία και προς τη προβλήτα στο ανατολικό μέρος της παραλίας, είτε σε ιδιωτικούς χώρους με ελεύθερη πρόσβαση.

 


What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

paralia mersini
ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παραλία Μυρσίνη

Η παραλία Μυρσίνη βρίσκεται δίπλα στην παραλία Φωκός συμπληρώνοντας η μια την άλλη για όσους πραγματικά ψάχνουν ...
mykonos super paradise
ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παραλία Super Paradise

Η παραλία Super Paradise είναι η διασημότερη παραλία της Μυκόνου. Τα τρελά parties που προκύπτουν στην ...
paradise beach
ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παραλία Paradise

Η παραλία Paradise είναι μια ωραία και πολυσύχναστη παραλία, διάσημη από την εποχή των “χίπις”. Είναι ...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.