Παραλία Μερχιάς

Merchias
Merchias

Η παραλία της Μερχιάς βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από την Άνω Μερά και πρόκειται για μία μικρή σχετικά παραλία. Πρόκειται για μια ήσυχη παραλία, απομονωμένη που δεν μοιάζει καθόλου με αυτό που μπορεί να έχετε στο μυαλό σας ως “παραλίες της Μυκόνου”. Είναι σχετικά δύσβατη στην προσέγγιση της καθώς ένα μεγάλο τμήμα της διαδρομής είναι χωματόδρομος με κάποια σημεία του αρκετά δύσκολα. Θα σας προσφέρει όμως την ηρεμία που αποζητάτε και την αίσθηση της απομόνωσης εάν θέλετε να αποφύγετε για λίγο την πολυκοσμία της Μυκόνου.

Η παραλία Μερχιά είναι μια παραλία με ψιλή άμμο, βαθιά καθαρά νερά, ενώ υπάρχουν και μερικά αρμυρίκια που μπορούν να σας προσφέρουν σκιά. Δεν υπάρχουν ομπρέλλες και ξαπλώστρες. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει τίποτα εκτός από την θάλασσα και εσάς. Κάποια μικρά σπιτάκια ψαράδων βρίσκονται δεξιά της παραλίας που κάνουν την εικόνα ακόμα πιο γραφική. Οπωσδήποτε πρέπει να φροντίσετε να είστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα, όπως νερό και φαγητό, γιατί δεν υπάρχει τίποτε για εφοδιασμό σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Δεξιά της παραλίας της Μερχιάς, βρίσκεται ένα γραφικό μικρό ξωκλήσι ο Άγιος Νικόλαος και η παραλία Τραγόμαντρα, άλλο ένα ανεπεξέργαστο διαμάντι της Μυκόνου. Εάν βρεθείτε στη παραλία Μερχιά, αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά και σε αυτή την παραλία και πολύ πιθανό να γίνει η “αυριανή” παραλία που θα κάνετε το μπάνιο σας.

Beach Level

Luxury5/100
Social15/100
Sporty5/100

 


Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ