
Σιφνέικο Μαστέλο – Αρνί στο πήλινο με κρασί και άνηθο Το μαστέλο είναι το παραδοσιακό αρνάκι (ή κατσικάκι) φούρνου της...
Σιφνέικο Μαστέλο – Αρνί στο πήλινο με κρασί και άνηθο Το μαστέλο είναι το παραδοσιακό αρνάκι (ή κατσικάκι) φούρνου της...
Τηνιακά Τσιμπητά – Κεντητά γλυκά τυροπιτάκια Τα τσιμπητά της Τήνου είναι μικρά ανοικτά γλυκά τυροπιτάκια, φτιαγμένα με φρέσκο τοπικό τυρί...
Συριανή γλυκιά τυρόπιτα – Η καθολική «Φραγκοσυριανή» λιχουδιά Στη Σύρο, εκτός από τα διάσημα λουκούμια, το Πάσχα έχει τη δική...
Μυκονιάτικη Μελόπιτα – Τάρτα με μέλι και τυρί Η μελόπιτα Μυκόνου είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που μοιάζει με cheesecake: έχει...
Ρεβυθάδα Σίφνου – Η Μεγάλη Κυριακή της Κατσαρόλας Η ρεβυθάδα είναι το πιο εμβληματικό πιάτο της Σίφνου. Μαγειρεύεται κάθε Κυριακή...
Καλτσούνια Άνδρου – Γλυκές Τυρόπιτες Πασχαλινές Τα καλτσούνια της Άνδρου, γνωστά για την πλούσια γεύση και το άρωμά τους, παρασκευάζονται...
Ματσάτα: Χειροποίητα Ζυμαρικά από τη Φολέγανδρο Στη Φολέγανδρο, τα Ματσάτα είναι παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά που σερβίρονται συνήθως με κοκκινιστό κρέας,...
Λαμπρόψωμο: Το Πασχαλινό Ψωμί της Σίφνου Στη Σίφνο, το Λαμπρόψωμο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πασχαλινού τραπεζιού. Πρόκειται για ένα εορταστικό...
Κυκλαδίτικη Πασχαλινή Γεύση – Μελιτίνια Στη Σαντορίνη και τη Νάξο, οι πασχαλινές ετοιμασίες έχουν τη δική τους ξεχωριστή γευστική υπογραφή:...