Μύκονος: Επεκτείνεται το όριο της Golden Visa

golden visa
golden visa

Μύκονος: Επεκτείνεται το όριο της Golden Visa. Στους λόγους που η κυβέρνηση προχωρά στην τροποποίηση του πλαισίου για τη GOLDEN VISA αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια. Δύο από τις περιοχές που πρόκειται να επεκταθεί είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη.

«Μέχρι σήμερα η πενταετής golden visa – άδεια διαμονής δηλαδή – δινόταν σε κάθε επενδυτή ο οποίος έκανε μια επένδυση σε ακίνητο από 250.000 ευρώ και άνω. Με τη ρύθμιση που τώρα εισηγούμαστε, για το κέντρο της Αθήνας, για τα νότια προάστια της Αθήνας, για τα βόρεια προάστια της Αθήνας και για το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και για κάποιες άλλες περιοχές υψηλής οικονομικής δραστηριότητας, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, το όριο των 250.000 μεταβάλλεται στις 500.000 ευρώ για ένα ακίνητο», είπε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης και εξήγησε: «Το πρόγραμμα της golden visa έχει πάει αρκετά καλά όλα αυτά τα χρόνια.

Έχει φέρει στην ελληνική οικονομία, από το 2014 που πρωτοψηφίστηκε επί Νότη Μηταράκη, αναπληρωτού υπουργού Ανάπτυξης τότε στην κυβέρνηση Σαμαρά, περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις. Όμως, με την πολύ μεγάλη αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας, του real estate και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την άνοδο της golden visa, στο κέντρο της Αθήνας και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δημιουργείται πολύ μεγάλη αύξηση στην τιμή των ενοικίων.

Σίγουρα σ’ αυτό έχει παίξει ρόλο και το Airbnb που συνδυάζεται μ’ όλα αυτά. Για να μειώσουμε, λοιπόν, την πίεση στα ακίνητα και στα ενοίκιά τους σ’ αυτές τις περιοχές, ανεβάζουμε το όριο, ώστε να μην μπορούν να αγοράζουν μικρά διαμερίσματα σ’ αυτές τις περιοχές για να τα κάνουν Airbnb και να κρατάνε τη golden visa».

«Επειδή αυτή είναι μια ξαφνική και μεγάλη μεταβολή, δίνουμε περιθώριο μέχρι τις 30/4 σε όποιον έχει ήδη κλείσει συμφωνία να δώσει προκαταβολή και να πάρει το ακίνητό του στην παλαιά τιμή, δηλαδή στις 250.000 και τη golden visa, αρκεί να έχει δώσει προκαταβολή μέχρι 30/4 και να έχει ολοκληρώσει τη μεταβίβασή του μέχρι το τέλος του χρόνου. Άρα δίνουμε και ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής της αγοράς, ώστε να μη γίνει ζημιά στη golden visa», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.