Μητέρα φυσητήρας θηλάζει το μικρό της μεταξύ Μυκόνου – Ικαρίας

Μητέρα φυσητήρας θηλάζει το μικρό της μεταξύ Μυκόνου – Ικαρίας

Μια μητέρα φυσητήρας θηλάζει το μικρό της στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Μύκονο και την Ικαρία, ενώ στην επιφάνεια διακρίνεται λίγο γάλα!

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση του το Archipelagos – Institute of Marine Conservation

“World Whale Day σήμερα και μοιραζόμαστε μαζί σας ένα ξεχωριστό στιγμιότυπο από το Αιγαίο: θηλασμός φυσητήρα στο μπουγάζι ανάμεσα στη Μύκονο και την Ικαρία.

Στη φωτογραφία διακρίνεται λίγο γάλα στην επιφάνεια της θάλασσας. Μία εικόνα που είναι αθέατη στην καθημερινότητά μας, αλλά επαναλαμβάνεται εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια σε αυτή την ξεχωριστή θάλασσα.

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το πόσα λίγα γνωρίζουμε σήμερα για τους φυσητήρες, τους γίγαντες των θαλασσών μας. Η παρουσία τους αναφέρεται στις ελληνικές θάλασσες από την αρχαιότητα, με τις εντυπωσιακές για την εποχή καταγραφές του Αριστοτέλη.

Ως είδος κατάφερε να επιβιώσει για εκατομμύρια χρόνια, ενώ σήμερα μοιάζει να αμύνεται στην ανθρώπινη επίδραση, ζώντας στις θάλασσες που υπεραλιεύουμε, γεμίζουμε με πλαστικά απορρίμματα και επικίνδυνα λύματα και υποβαθμίζουμε με τόσους άλλους τρόπους.

Σε μία εποχή που έχουμε τόση υπερπληροφόρηση – μεγάλο μέρος της οποίας είναι τελικά περιττή – δεν δικαιούμαστε να πορευόμαστε με τόση άγνοια και τόσο μεγάλα κενά γνώσης για τα ξεχωριστά είδη που ζουν γύρω μας.

Εάν δεν γνωρίσουμε τις θάλασσές μας και το μοναδικό τους πλούτο, είναι αδύνατον να τις διαχειριστούμε και να τις προστατέψουμε!”.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.