ΜΟΥΣΕΙΑ

Μύλος του Μπόνη – Το Σπίτι της Λένας

milos mponi

Ο Μύλος του Μπόνη – Το Σπίτι της Λένας είναι παραρτήματα του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου. Το πρώτο, στη θέση Ανω Μύλοι, είναι ένα υπαίθριο μουσείο που παρουσιάζει τις παραδοσιακές αγροτικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσαν στη Μύκονο για την παραγωγή και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων (αλώνι, φούρνος, πηγάδι, πατητήρι κ.λ.π.), με επίκεντρο τον παλιό Μύλο του Μπόνη σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας και επισκέψιμο καθημερινά, 4.00 – 8.00 μ.μ. από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το Αγροτομουσείο – Μύλος του Μπόνη (τηλ. Υπευθύνου 22890 – 26246) και το Σπίτι Της Λένας(τηλ. Υπευθύνου 22890 – 22390).

Το δεύτερο, κοντά στα Τρία Πηγάδια, παρουσιάζει ένα αυθεντικό μυκονιάτικο μεσοαστικό σπίτι του 19ου αι., με την επίπλωση και τον εξοπλισμό του. Ανοιχτό Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο, 6.30 – 9.30 μ.μ. εκτός Κυριακής. Το “Σπίτι της Λένας”, είναι το τρίτο παράρτημα του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου, και πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό μεσοαστικό ισόγειο σπίτι του περασμένου αιώνα.

Εκεί μπορεί να δει κανείς, μια ενδιαφέρουσα συλλογή από ευρωπαϊκά και εγχώρια έπιπλα του 19ου αιώνα στην οργανική τους θέση καθώς και χρηστικά και διακοσμητικά (κεντήματα, καθρέπτες, γκραβούρες κ.τλ.) κομμάτια της οικοσκευής.  Χρωστάει το όνομά του στην τελευταία του ιδιοκτήτρια, Λένα Σκριβάνου. Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, στα Τρία Πηγάδια, δίπλα από το Ναυτικό Μουσείο.

Ώρες Λειτουργίας: 25-26 Μαρτίου 2017, 1-2 & 8-9 Απριλίου 2017: 11.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.

Από τον Απρίλιο ως και τον Οκτώβριο 2017: 6.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Πατήστε εδώ για να αφήσετε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ο Καιρός στη Μύκονο

error: Content is protected !!