Μύλος του Μπόνη – Το Σπίτι της Λένας

milos mponi
milos mponi

Ο Μύλος του Μπόνη – Το Σπίτι της Λένας είναι παραρτήματα του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου. Το πρώτο, στη θέση Ανω Μύλοι, είναι ένα υπαίθριο μουσείο που παρουσιάζει τις παραδοσιακές αγροτικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσαν στη Μύκονο για την παραγωγή και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων (αλώνι, φούρνος, πηγάδι, πατητήρι κ.λ.π.), με επίκεντρο τον παλιό Μύλο του Μπόνη σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας και επισκέψιμο καθημερινά, 4.00 – 8.00 μ.μ. από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το Αγροτομουσείο – Μύλος του Μπόνη (τηλ. Υπευθύνου 22890 – 26246) και το Σπίτι Της Λένας(τηλ. Υπευθύνου 22890 – 22390).

Το δεύτερο, κοντά στα Τρία Πηγάδια, παρουσιάζει ένα αυθεντικό μυκονιάτικο μεσοαστικό σπίτι του 19ου αι., με την επίπλωση και τον εξοπλισμό του. Ανοιχτό Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο, 6.30 – 9.30 μ.μ. εκτός Κυριακής. Το “Σπίτι της Λένας”, είναι το τρίτο παράρτημα του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου, και πρόκειται για ένα αντιπροσωπευτικό μεσοαστικό ισόγειο σπίτι του περασμένου αιώνα.

Εκεί μπορεί να δει κανείς, μια ενδιαφέρουσα συλλογή από ευρωπαϊκά και εγχώρια έπιπλα του 19ου αιώνα στην οργανική τους θέση καθώς και χρηστικά και διακοσμητικά (κεντήματα, καθρέπτες, γκραβούρες κ.τλ.) κομμάτια της οικοσκευής.  Χρωστάει το όνομά του στην τελευταία του ιδιοκτήτρια, Λένα Σκριβάνου. Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, στα Τρία Πηγάδια, δίπλα από το Ναυτικό Μουσείο.

Ώρες Λειτουργίας: 25-26 Μαρτίου 2017, 1-2 & 8-9 Απριλίου 2017: 11.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.

Από τον Απρίλιο ως και τον Οκτώβριο 2017: 6.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

laografiko mouseio
ΜΟΥΣΕΙΑ

Λαογραφικό Μουσείο

Το Λαογραφικό μουσείο βρίσκεται στη θέση Κάστρο, λίγα μέτρα μακριά από την περίφημη Παραπορτιανή και στεγάζεται ...
nautiko mouseio aigaiou
ΜΟΥΣΕΙΑ

Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου

Το Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου βρίσκεται στην θέση Τρία Πηγάδια, δίπλα από το προηγούμενο και περιλαμβάνει ομοιώματα ...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.