Με Aυτοκίνητο ή Μηχανή

carmykonos

Με Aυτοκίνητο ή Μηχανή. Η Μύκονος, γενικά, θεωρείται σχετικά μικρό νησί. Οι μεγαλύτερες αποστάσεις που μπορεί να διανύσει κάποιος στην Μύκονο, δεν ξεπερνούν τον χρόνο των 30 λεπτών ακόμα και αν ο δρόμος δεν είναι άσφαλτος. Φυσικά το καλοκαίρι και ειδικά του μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα συναντάτε μεγάλη κίνηση στους δρόμους και αυτό θα αλλάζει την διάρκεια των μετακινήσεων σας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα κυκλοφορίας θα το συναντήσετε μεταξύ 11π.μ. με 4μ.μ όπου ο περισσότερος κόσμος μετακινείται προς τις παραλίες και φυσικά στην επιστροφή από αυτές μεταξύ 5 με 6 το απόγευμα.

Την νύχτα από τις 10:30 οι δρόμοι γεμίζουν με αυτοκίνητα που μεταφέρουν τους επιβάτες τους στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να πάρετε το δικό σας αυτοκίνητο στην Μύκονο, οι συγκοινωνίες της είναι αρκετά οργανωμένες και συνεπείς.

Ως γονείς με παιδιά όμως γνωρίζετε πως ειδικά με τα πράγματα των παιδιών που θα χρειάζεται να μεταφέρετε στις παραλίες, η διαδρομές με τα λεωφορεία θα σας ταλαιπωρήσουν λίγο. Το ταξί είναι μία λύση αλλά θα σας στοιχίζει. Για να αποφύγετε το συνωστισμό εντός των λεωφορείων, προτιμήστε να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Οι τιμές για ενοικίαση αυτοκινήτων στην Μύκονο, ξεκινούν από 45 ευρώ την ημέρα ανάλογα με τον τύπο και τα κυβικά του αυτοκινήτου.

Το παρκάρισμα

Το παρκάρισμα είναι άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για το καλοκαίρι. Στην Χώρα δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων και αυτό σημαίνει πως όλοι παρκάρουν περιφερειακά της Χώρας τα αυτοκίνητα τους. Η Χώρα διαθέτει δύο μεγάλα δημοτικά parking όπου μπορείτε να παρκάρετε σχετικά άνετα, όχι όμως και τον Αύγουστο που τότε το πάρκινγκ είναι πάντα γεμάτο, ανεξαρτήτως ώρας. Το ένα από τα δύο πάρκινγκ, είναι στο παλιό λιμάνι και απέχει μόλις 500 μέτρα από τη Χώρα.

Υπάρχουν φυσικά και ιδιωτικοί χώροι πάρκινγκ που μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο σας. Παρόλα αυτά ούτε και εκείνοι μπορούν να απορροφήσουν τον μεγάλο αριθμό των αυτοκινήτων που βρίσκονται το καλοκαίρι στην Μύκονο. Μια καλή προσπάθεια θα ήταν εφόσον η διαμονή σας είναι μέσα στην Χώρα και το ξενοδοχείο σας δεν διαθέτει πάρκινγκ, να ερχόσασταν σε μια συμφωνία με τους υπευθύνους των ιδιωτικών χώρων στάθμευσης για μία “μόνιμη” θέση για το αυτοκίνητο σας, τις ημέρες της διαμονής σας.

Η καλύτερη λύση

Το αυτοκίνητο, αν και στοιχίζει κάτι παραπάνω από τα μαζικά μέσα μεταφοράς, είναι ιδανικό για να εξερευνήσετε κάθε γωνιά του νησιού και να ανακαλύψετε τις πολλές κρυμμένες ομορφιές του. Μπορείτε απλά, γρήγορα και φτηνά, να νοικιάσετε -πριν φτάσετε στο νησί- ένα αυτοκίνητο και να το παραλάβετε στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο. Η ενοικίαση αυτοκινήτου ή μοτοποδηλάτου αποτελεί μια εξαιρετική λύση για να μπορέσετε να μετακινηθείτε στη Μύκονο με το ρυθμό που σας ταιριάζει.

Νοικιάστε αυτοκίνητο για όλη την παραμονή σας ή μόνο για ένα μέρος της. Θα βρείτε αρκετές εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, πολλές από τις οποίες προσφέρουν ειδικές τιμές. Στις εταιρίες θα χρειαστεί να προσκομίσετε έγκυρη άδεια οδήγησης, η οποία έχει εκδοθεί στη χώρα διαμονής σας πριν από ένα τουλάχιστον έτος (κάποιες εταιρείες απαιτούν 2 έτη).

Εφόσον η άδειά σας έχει εκδοθεί με συμπληρωματικά έγγραφα, θα πρέπει να τα προσκομίσετε και αυτά. Σε περίπτωση που η άδεια σας δεν έχει εκδοθεί σε χώρα ΕΚ/ECA, ενδέχεται να χρειαστείτε διεθνή άδεια οδήγησης.