ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μείωση των προστίμων του ΚΟΚ κατά 50%

prostima kok

Στο στάδιο της επεξεργασίας με το υπουργείο Μεταφορών βρίσκεται η πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα για μείωση των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) κατά 50%.

Θέμα ημερών φαίνεται ότι είναι η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είχε προαναγγείλει σε συνέντευξή του ο κ. Τόσκας στην Εφ.Συν.

Σύμφωνα με τον ίδιο εξαιρούνται τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη και σε όσους ξεπερνούν το όριο κατανάλωσης αλκοόλ.

Η απόφαση για μείωση των προστίμων του Κ.Ο.Κ. γίνεται κατά τον κ. Τόσκα λόγω της οικονομικής κρίσης καθώς οι παραβάτες δυσκολεύονται να τα πληρώσουν. Για παράδειγμα το πρόστιμο για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση κοστίζει 100 ευρώ και αν πληρωθεί μέσα σε ένα 10ήμερο κοστίζει 50 ευρώ. Με τη νέα μείωση κατά 50%, το ποσό θα φτάνει σε μόλις 25 ευρώ.

Ωστόσο η απόφαση αυτή ήδη έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που τα τροχαία είναι ψηλά στη λίστα των αιτιών θανάτου.

Ο Καιρός στη Μύκονο

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ

error: Content is protected !!