Η “Κιβωτός του κόσμου” στην Μύκονο

KIVOTOS TOU KOSMOU
KIVOTOS TOU KOSMOU

Επίσκεψη του π. Αντωνίου Παπανικολάου και των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Δημαρχείο Μυκόνου και συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουκά.

Ο πρόσφατα βραβευμένος ως ο καλύτερος Ευρωπαίος Πολίτης π. Αντώνιος Παπανικολάου, εμπνευστής και ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», επισκέφθηκε με 25 από τα παιδιά του το νησί της Μυκόνου.

Αφού ξεναγήθηκαν στη Χώρα Μυκόνου και στο Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου, ακολούθως επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αντώνης Κουσαθανάς, Πέτρος Σταυρακόπουλος και Άννα Καμμή, υπάλληλοι του Δήμου Μυκόνου, σύλλογοι του νησιού, στα πλαίσια μιας σεμνής και ζέστης εκδήλωσης.

Εκπρόσωποι των συλλόγων Εθελοντές Μυκόνου, Αθλητικό Σωματείο Άνω Μεράς, Μυκονιάτικη Αλληλεγγύη, μοίρασαν δώρα στα παιδιά και μίλησαν εξαίροντας το έργο του π. Αντωνίου. Στα παιδιά δόθηκε ως αναμνηστικό δώρο μια παιδική έκδοση του Δήμου Μυκόνου με τον Πέτρο τον πελεκάνο, ενώ στον π. Αντώνιο δώρισε ο κ. Κουκάς ένα ψηφιδωτό με το Λιοντάρι της Δήλου και όλες τις εκδόσεις του Δήμου Μυκόνου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Δήμαρχος Μυκόνου απευθυνόμενος στον π. Αντώνιο, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι αρωγός στις προσπάθειές του, με όποιον τρόπο ζητηθεί. Μάλιστα, ο κ. Κουκάς δεσμεύτηκε, ότι τα φετινά έσοδα που θα συγκεντρωθούν από εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα ενόψει των Χριστουγέννων, θα αποτελέσουν ένα μικρό δώρο για την Κιβωτό του Κόσμου.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Μυκόνου δήλωσε: «Καλωσορίσαμε τον καλύτερο Ευρωπαίο πολίτη για το 2018 μαζί με τα παιδιά του, στο καλύτερο νησί της Ευρώπης! Η παρουσία του π. Αντωνίου τιμά το νησί μας και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας. Όλοι οι Μυκονιάτες δηλώνουμε θαυμαστές του ιερού έργου που επιτελεί και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε».

 

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.