600.000€ από τον Δήμο Μυκόνου στα σχολεία

sxoleia mykonos
sxoleia mykonos
Σύσσωμες, η Δημοτική Αρχή, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, οι Σχολικές Επιτροπές και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Μυκόνου, επιδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου με στόχο να μη λείψει τίποτα και φέτος από τους μαθητές των νηπιαγωγείων, των Δημοτικών, του Γυμνασίου και Λυκείων του νησιού. Εντυπωσιασμένοι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από την εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία τους.
Ο κατάλογος των ενεργειών που υλοποιήθηκαν είναι αρκετά μακρύς και περιλαμβάνει εκτεταμένα έργα συντήρησης και ανακαίνισης των σχολικών συγκροτημάτων, όπως επίσης και τον εξοπλισμό τους με σύγχρονο τεχνολογικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
Ενδεικτικά αναφέρονται εργασίες ελαιοχρωματισμού αιθουσών και άλλων εσωτερικών ή εξωτερικών επιφανειών, αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, λοιπές οικοδομικές εργασίες επισκευών και χτισίματος εντός και εκτός σχολικών κτιρίων, διαγραμμίσεις προαυλίων χωρών και γηπέδων, τοποθέτησης κατάλληλης σήμανσης έμπροσθεν σχολείων, κλαδέματος δέντρων και φυτών και τοποθέτησης τάπητα ασφαλείας, μπασκετών και άλλου αθλητικού εξοπλισμού.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες υλικοτεχνικές αγορές για την επάνδρωση των σχολείων, όπως αγορά αθλητικού εξοπλισμού, ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαδραστικών πινάκων διδασκαλίας, βιντεοπροβολέων, πετρελαίου,  πλήρης εξοπλισμός με χαρτικά, είδη γραφείου και καθαρισμού, και πλήθος ακόμα ενεργειών που αναφέρονται αναλυτικά ανά σχολική μονάδα σε συνημμένο αρχείο.
Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Παιδείας, προκειμένου τα σχολεία της Μυκόνου να πληρούν όλες τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες που δεν είναι άλλες από την ασφάλεια των μαθητριών και μαθητών, τη λειτουργικότητα των υποδομών, την μυκονιάτικη αισθητική και φυσικά την αίσθηση άνεσης και οικειότητας που πρέπει να αισθάνονται μαθητές και εκπαιδευτικοί στο «δεύτερό τους σπίτι»!
Η Δημοτική Αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκάς, έθεσαν ως υψηλής προτεραιότητας εξαρχής τα ζητήματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τους τομείς εκείνους δηλαδή που σχετίζονται άμεσα με τη νέα γενιά Μυκονιατών, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι η επένδυση στη νεολαία του νησιού, αποτελεί την ουσιαστικότερη και αποδοτικότερη επένδυση για το παρόν και το μέλλον της Μυκόνου.
Και όπως τόνισε και ο δήμαρχος Μυκόνου κατά την ακολουθία του Αγιασμού, απευθυνόμενος σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς:
«Εμείς ως Δημοτική Αρχή κάναμε και θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι δε θα λείψει τίποτα από τα σχολεία του νησιού μας.
Κάναμε και θα κάνουμε τα πάντα ώστε οι Μυκονιάτες μαθητές να μην υστερούν σε τίποτα, τόσο από απόψεως εγκαταστάσεων όσο και από απόψεως υλικοτεχνικής και τεχνολογικής υποδομής.
Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τη δική σας σκληρή προσπάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τους δασκάλους και καθηγητές σας που κάτω από δύσκολες συνθήκες είναι δίπλα σας για να σας μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, τους γονείς σας που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον σας, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές που κυριολεκτικά φροντίζουν να μη σας λείψει τίποτα.
Πιστεύουμε σε εσάς, πιστεύουμε στη νέα γενιά Μυκονιατών, για αυτό και από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου Μυκόνου, θέσαμε ως πρωταρχικό στόχο και στρατηγική επιλογή, τη σταθερή στήριξη και τη συστηματική επένδυση στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.»

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) Γ. Ρουσουνέλο και τους προέδρους των σχολικών Επιτροπών Φ. Λάβαρη και Δ. Μπάλλα μαζί με τα αντίστοιχα συμβούλια.

Οι εργασίες που υλοποιήθηκαν ανά σχολική μονάδα

Εργασίες επισκευής, συντήρησης και αγορών εξοπλισμού 1ου Νηπιαγωγείου Μυκόνου
Πραγματοποιήθηκαν εργασίες επισκευής και συντήρησης εντός του σχολικού κτιρίου όπως επιχρίσματα σε όλες τις τουαλέτες και πέρασμα μαρμάρου από πλακίδια και πάνω, ολοκληρωτική κατασκευή τοιχοποιίας του χώρου της κουζίνας, επισκευή της τοιχοποιίας όλων των τοίχων στον προαύλιο χώρο (χτύπημα όλων των τοίχων, επίχρισμα με ρητίνη, κόλλα, δίχτυ και μάρμαρο τελικής στρώσης με ρητίνες), ολοκληρωτική κατασκευή του τοίχου της βόρειας τάξης με αφαίρεση παλαιού σοβά και επισκευή με σοβά ρητίνης και πέρασμα τσιμεντοκονίας, χτίσιμο, σοβάτισμα και μάρμαρο σε παράθυρο εντός της δυτικής αίθουσας, μάρμαρο τελικής στρώσης στον χώρο του λεβητοστασίου, τοπικά επιχρίσματα εντός των αιθουσών, επιχρίσματα και πέρασμα μαρμάρου στις υδραυλικές σωληνώσεις και την παροχή νερού.
Εξωτερικά του σχολικού κτιρίου πραγματοποιήθηκε μια σειρά εργασιών όπως γκρέμισμα ταρατσών στις εξωτερικές αποθήκες και κατασκευή νέας οροφής, χτίσιμο μίας σειράς τσιμεντόλιθου και τούβλων, πρέκιασμα στις πόρτες και δημιουργία νέου σαμαριού στην ταράτσα των εξωτερικών αποθηκών, ολική  επισκευή τοιχοποιίας εντός των αποθηκών, επιχρίσματα με ρητίνη και μάρμαρο στους εξωτερικούς τοίχους αποθηκών και περίφραξης τους, χτύπημα, επιχρίσματα με ρητίνη και μάρμαρο εξωτερικών τοίχων κουζίνας και τουαλετών, τοποθέτηση πλακιδίων σε όλα τα μπάνια και την κουζίνα του κτιρίου, τσιμεντοκονία σε όλα τα δάπεδα των τουαλετών, επανατοποθέτηση τάπητα ασφαλείας στην αυλή, παγκάκια και μπασκέτες, αντικατάσταση πάνελ πέργολας εισόδου και πέργολας εξωτερικής αίθουσας, καθάρισμα και πλύσιμο αυλής, αποξήλωση ειδών υγιεινής, αποξήλωση πλακιδίων σε όλες τις τουαλέτες του κτιρίου.
Υλοποιήθηκαν επιπλέον απομάκρυνση μπαζών από τους χώρους του σχολείου, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε όλο το κτίριο, αντικατάσταση δικτύου αποχέτευσης μέχρι τα όρια του κτιρίου, αποξήλωση ντουλαπιών κουζίνας και πλακιδίων, κατασκευή υδραυλικής εγκατάστασης σε 4 παιδικές τουαλέτες και 1 ενηλίκων, τοποθέτηση ειδών υγιεινής σε όλες τις τουαλέτες, τοποθέτηση υδραυλικής εγκατάστασης στην κουζίνα , έλεγχος εγκαταστάσεων δικτύου θέρμανσης, κατασκευή και τοποθέτηση καινούριων ντουλαπιών και πάγκου κουζίνας, κατασκευή οδηγού συρόμενης πόρτας, αλλαγή 2 κάσσες δρομικές στις αποθήκες και αντικατάσταση 2 κουφωμάτων (τουαλέτες και κουζίνας).
Όσον αφορά τις ηλεκτρολογικές παροχές εντός και εκτός σχολικού κτιρίου πραγματοποιήθηκαν καινούριες ηλεκτρολογικές γραμμές σε εξωτερικά μπάνια και κουζίνα, ψυγείου και γραμμή και πρίζα για ηλεκτρική κουζίνα, έλεγχος γραμμής τηλεφώνου και ιντερνετ, νέα γραμμή και πρίζα ρεύματος στο χώρο του γραφείου Διεύθυνσης, γραμμή θερμοσιφώνου στην κουζίνα, τοποθέτηση καινούριων διακοπτών φωτισμού όπου ήταν απαραίτητο και έλεγχος ασφαλειών πίνακα και ρελέ.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν αγορές προκειμένου να επανδρωθεί πλήρως το σχολικό κτίριο όπως αγορά ηλεκτρικής κουζίνας για τις ανάγκες σίτησης στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, αγορά κουρτινών για όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, αγορά εξοπλισμού επίπλωσης και παιδαγωγικού υλικού για την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή και φορητού υπολογιστή.
2ο Νηπιαγωγείο – Φτελιά
Υλοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και επισκευής εντός και εκτός του κτιρίου όπως ξυλουργικές, υδραυλικές, ηλεκτρολογικές, απεντόμωση και απολύμανση όλων των χώρων του Νηπιαγωγείου. Συγκεκριμένα, εντός του κτιρίου υλοποιήθηκαν εργασίες που περιλαμβάνουν το βάψιμο όλων των αιθουσών, την επιδιόρθωση τουαλετών & τοποθέτηση εξαερισμού και την κατασκευή και τοποθέτηση εσωτερικής πόρτας. Στον προαύλιο χώρο πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση χλοοτάπητα ασφαλείας σε όλους τους αύλειους χώρους,  επιδιόρθωση και βάψιμο ξύλινης περίφραξης και εξώπορτας, αγορά παιχνιδιών, κατασκευή  και τοποθέτηση ξύλινων πάγκων. Παράλληλα τοποθετήθηκαν σήματα Κ.Ο.Κ. στον εξωτερικό χώρο του σχολείου για ασφαλέστερη δίοδο οχημάτων. Πραγματοποιήθηκαν επιπλέον αγορές όπως αγορά  εξοπλισμού ( έπιπλα, παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό) για την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, αγορά χαρτικών, ειδών γραφείου και ειδών καθαρισμού, καθώς και αγορά laptop και Η/Υ για τις διοικητικές ανάγκες του σχολείου.
Νηπιαγωγείο Άνω Μεράς Μυκόνου
Επισκευάσθηκαν οι τρεις μικρές αποθήκες όπισθεν του σχολείου και αντικαταστάθηκαν οι πόρτες τους ,ώστε να γίνουν στεγανές και λειτουργικές .Εκκρεμεί η μόνωση της οροφής τους ,ώστε να είναι αδιάβλητες στην υγρασία και το νερό της βροχής. Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του βόθρου και εντοπίσθηκε το σημείο διαρροής των υδάτων, η οποία δημιουργούσε το όλο πρόβλημα. Ενεκρίθη μελέτη από μηχανολόγο για την εγκατάσταση αντλίας θερμότητας, ώστε το σχολείο να αυτονομηθεί ως προς τη θέρμανσή του ,δεδομένου ότι εξαρχής της λειτουργίας του χρησιμοποιεί τον καυστήρα του παρακείμενου Παιδικού Σταθμού . Εργασίες προς αυτήν την κατεύθυνση μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει. Τον Ιούνιο εγκρίθηκε και πραγματοποιήθηκε δαπάνη για τον εξοπλισμό της τρίτης αίθουσας ,η οποία λειτουργεί, λόγω της υποχρεωτικής φοίτησης των προνηπίων.
Για τη νέα σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εργασίες συντήρησης και επισκευής όπως αποκατάσταση της φθοράς των εξωτερικών κουφωμάτων του σχολείου (πόρτες-παράθυρα), τουτέστιν:αφαίρεση παλαιού επιχρίσματος ,τρίψιμο ,στοκάρισμα ,αστάρωμα και βάψιμο καθώς και αντικατάσταση των ελαστικών περιμετρικώς των κουφωμάτων ,έργο που έχει εγκριθεί και πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κλάδεμα και καθαρισμός των φυτών της αυλής, ελαιοχρωματισμός των εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών, αποκομιδή μεγάλου όγκου απορριμμάτων και υλικών συσκευασίας, σπασμένων στύλων ηλεκτροφωτισμού και λοιπών υλικών.
Νηπιαγωγείο Μαραθιού
Υλοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και επισκευής όπως ηλεκτρολογικές και υδραυλικές επισκευές, βάψιμο κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά, συντήρηση και επισκευή παιδικής χαράς, κλάδεμα, κόψιμο χόρτων και καθαρισμός εξωτερικού χώρου. Πραγματοποιήθηκε επίσης επισκευή φωτοτυπικού καθώς απεντόμωση και απολύμανση για την απώθηση φιδιών. Για τον πλήρη εξοπλισμό έγιναν αγορές αφυγραντήρα, ηλεκτρικής σκούπας και θερμοπομπού, κουρτινών, σε είδη καθαριότητας και υγιεινή, μελανιών Η/Υ και φωτοτυπικού καθώς και αγορά πετρελαίου.
Δημοτικό σχολείο Άνω Μεράς
Πραγματοποιήθηκαν εργασίες επισκευής και συντήρησης τόσο εντός όσο και εκτός του σχολικού κτιρίου, όπως συντήρηση στα παγκάκια του προαυλίου, αντικατάσταση σε σωλήνες και επισκευή υπαρχουσών σωλήνων στο γήπεδο μπάσκετ, ελαιοχρωματισμός του κτιρίου εξωτερικά και εσωτερικά, αντικατάσταση δικτύου θέρμανσης εντός στις αίθουσες που επισκευάζει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ελεγχος και επισκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων, Ηλεκτρολογικές εργασίες για την  παροχή δικτύου δεδομένων στους διαδραστικούς πίνακες. Τοποθετήθηκαν 3 πόρτες εξωτερικές σε αίθουσες διδασκαλίας, 2 σιδεριές στα παράθυρα εισόδου, όσον αφορά τις κύριες ξύλινες πόρτες εισόδου όπως 1 δίφυλλη και 1 μονόφυλλη, ξηλώθηκε και τοποθετήθηκε νέο ξύλινο πάτωμα, σιλικόνες στα εξωτερικά κουφώματα, νεροχύτες στις ξύλινες πόρτες, σύρτες στις πόρτες, τζάμια και επισκευάστηκαν οι κούνιες, καινούρια σιδερένια πόρτα στο λεβητοστάσιο με περσίδα, σκέπαστρο απορροφητήρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κάγκελα ασφαλείας στο κάτω προαύλιο με κοιλοδοκο και ξύλα, σιδεριά ασφαλείας σε πόρτα αίθουσας διδασκαλίας, ξύλινη πέργολα και τοποθέτηση πάνελ στο άνω προαύλιο, παράθυρο με σίτα αλουμινίου στην αίθουσα πολλαπλών. Επιπλέον αγοράστηκαν, λουκέτα, κλειδαριές, κουρτινόξυλα, 4τεμάχια μεγάλες κλειδαριές ασφαλείας στα παράθυρα των κάτω τάξεων, 2 τεμάχια μικρές σιδεριές στα παράθυρα, αγορά και τοποθέτηση 4 καινούριων σωμάτων καλοριφέρ. Υλοποιήθηκε αγορά εποπτικών μέσων διδασκαλίας, 3 πλήρη σετ διαδραστικών συστημάτων από το Δήμο Μυκόνου, πλήρης εξοπλισμός αίθουσας Πληροφορικής με 7 Η/Υ, οθόνες και βιντεοπροβολέα, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 βιντεοπροβολείς, 1 σετ ηχεία  με ενισχυτή, 2 φορητά mp3 – cd, 2 τέρματα χαντμπολ, αθλητικό υλικό ( μπάλες).
1ο Δημοτικό σχολείο Μυκόνου
Πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και επισκευής όπως ολική επισκευή και ανακαίνιση αίθουσας στο προαύλιο χώρο του σχολείου, οικοδομικές εργασίες στους χώρους του προαυλίου, επιδιόρθωση τοίχου στο κυλικείο και στα παρτέρια, ελαιοχρωματισμός σχολείου εσωτερικός και εξωτερικός –ξεχρίσματα και σοβαντίσματα των εξωτερικών τοίχων και του περιστεριώνα και κτίσιμο εξωτερικού νεροχύτη και σύνδεση του με το δίκτυο ύδρευσης, αντικατάσταση  5  καλοριφέρ και έλεγχος υδραυλικών εγκαταστάσεων και  Ηλεκτρολογικές εργασίες για την  παροχή δικτύου δεδομένων στους διαδραστικούς πίνακες.
 Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες αγορές εκπαιδευτικού εξοπλισμού όπως 3 διαδραστικοί πίνακες, 3 φορητούς υπολογιστές, 3 βιντεοπροβολείς, εποπτικών μέσων διδασκαλίας όπως 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 οθόνες, 3  πληκτρολόγια, ποντίκια, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, βιντεοπροβολέα, 2 σετ μικρά ηχεία, 1 σετ ηχεία  με ενισχυτή, 1 ηλεκτροκίνητη οθόνη προβολής + 1 Projector οροφής με βάση και καλώδια σύνδεσης, 1 σαρωτή, 2 cd players και 2 mp3 –cd players. Επίσης αγοράστηκαν κουρτίνα ηχομονωτική για αίθουσα πολλαπλών, 2 τέρματα για χάντμπολ και 2 πυροσβεστικές φωλιές στο προαύλιο.
2ο Δημοτικό σχολείο Μυκόνου
Πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και επισκευής όπως δημιουργία αίθουσας διδασκαλίας για τις ανάγκες των καλλιτεχνικών μαθημάτων, εργασίες απομάκρυνσης, συντήρησης, επισκευής, και επανατοποθέτησης πυλώνων φωτισμού στο προαύλιο, κατασκευή πέργολας στο προαύλιο, επισκευή υπάρχουσας πέργολας στη βορεινή πλευρά, κατασκευή χώρου αποθήκευσης του αθλητικού υλικού και ελαιοχρωματισμός σχολείου εσωτερικός και εξωτερικός, έλεγχος και επισκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων, καθώς και ηλεκτρολογικές εργασίες για την  παροχή δικτύου δεδομένων στους διαδραστικούς πίνακες και τοποθέτηση συναγερμού. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες αγορές εποπτικών μέσων διδασκαλίας όπως 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 3 βιντεοπροβολείς, 1 σετ ηχεία  με ενισχυτή, 1 ηλεκτροκίνητη οθόνη προβολής, 1 Projector οροφής με βάση και καλώδια σύνδεσης, 2 φορητά mp3 – cd, 2 τέρματα χαντμπολ, αθλητικός εξοπλισμός όπως 3 ταμπλό για τις μπασκέτες, αθλητικό υλικό ενόργανης γυμναστικής.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Πραγματοποιήθηκαν ενέργειες που αφορούν στη συντήρηση, την επισκευή καθώς και όλες τις υδραυλικές εγκαταστάσεις και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου και συντήρηση στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο ανοιχτό γυμναστήριο. Αγοράστηκαν 14 Υπολογιστές και 10 Προτζέκτορες και έγιναν 2 δωμάτια καθηγητών.
ΕΠΑΛ
Πραγματοποιήθηκαν ενέργειες που αφορούν στη συντήρηση, την επισκευή καθώς και όλες τις υδραυλικές εγκαταστάσεις και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου και συντήρηση στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο ανοιχτό γυμναστήριο. Αγοράστηκαν ανυψωτικό Μηχάνημα για μαθητές, υπολογιστές, ξυλεία, lego για το μάθημα ρομποτικής, αθλητικό υλικό.
ΛΥΚΕΙΟ
Πραγματοποιήθηκαν ενέργειες που αφορούν στη συντήρηση, την επισκευή καθώς και όλες τις υδραυλικές εγκαταστάσεις και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου και συντήρηση στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο ανοιχτό γυμναστήριο. Έγινε αλλαγή σε όλες τις κουρτίνες του κτιρίου ενώ αγοράστηκε και ένα φωτοτυπικό μηχάνημα.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.