Φθηνά εισιτήρια: Πότε πρέπει να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια

Φθηνά Αεροπορικά Εισιτήρια

Ο χρόνος που θα κλείσετε τα αεροπορικά εισιτήρια σας για τις διακοπές σας στην Μύκονο, φαίνεται τελικά να είναι ίσως ο πιο καθοριστικός παράγοντας στο σχηματισμό του τελικού κόστους του ταξιδιού σας. Αν το αφήσετε για την τελευταία στιγμή θα υπάρχει ο κίνδυνος να μην έχουν μείνει διαθέσιμες θέσεις ή οι τιμές να έχουν φτάσει στα ύψη. Εάν τα κλείσετε αρκετούς μήνες νωρίτερα τότε παίρνετε το ρίσκο να χάσετε και τα εισιτήρια και τα χρήματα που διαθέσατε για να τα αγοράσετε, σε περίπτωση που σας συμβεί κάτι απρόβλεπτο και δεν μπορείτε να ταξιδέψετε τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Παρακάτω λοιπόν, σας δίνουμε κάποιες συμβουλές οι οποίες μάλιστα έχουν τη βάση τους σε μαθηματική εξίσωση!!

Η καλύτερη χρονική περίοδος λοιπόν, για να κλείσετε πτήσεις εσωτερικού με την πιο συμφέρουσα τιμή είναι από 21 έως 34 ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία. Στατιστικές έχουν δείξει ότι έχετε κέρδος έως και 19% σε σχέση με τις τιμές που θα βρίσκατε 6 μήνες πριν. Ακόμα, εάν έχετε τη δυνατότητα να αναχωρήσετε Σάββατο και να επιστρέψετε Δευτέρα, μπορείτε να κερδίσετε έως και 16% του μέσου όρου των αντίστοιχων εισιτηρίων για τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.

Η καλύτερη χρονική περίοδος για να κλείσετε πτήσεις εσωτερικού με την πιο συμφέρουσα τιμή είναι από 21 έως 34 ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία. Στατιστικές έχουν δείξει ότι έχετε κέρδος έως και 19% σε σχέση με τις τιμές που θα βρίσκατε 6 μήνες πριν. Ακόμα, εάν έχετε τη δυνατότητα να αναχωρήσετε Σάββατο και να επιστρέψετε Δευτέρα, μπορείτε να κερδίσετε έως και 16% του μέσου όρου των αντίστοιχων εισιτηρίων για τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.

Αντίθετα με τη λογική «όσο πιο νωρίς, τόσο καλύτερα» που είναι ευρέως διαδεδομένη, τα πράγματα για τις πτήσεις εξωτερικού είναι κάπως διαφορετικά. Η κάθε αεροπορική εταιρεία ανακοινώνει τις πτήσεις που θα πραγματοποιήσει 11 μήνες νωρίτερα. Ακόμα όμως και αν ξέρετε την ακριβή ημερομηνία που θέλετε να ταξιδέψετε και είστε σίγουροι ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι τότε, είναι πιο σοφό να περιμένετε.Πόσο; 8 εβδομάδες!

Ο κανόνας των 8 εβδομάδων δεν έχει βγει τυχαία. Ο ιδανικός χρόνος για να κλείσει κάποιος τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια υπήρξε αντικείμενο εκτενούς επιστημονικής έρευνας από τον οικονομολόγο Makoto Watanabe. Μαζί με το συνεργάτη του, Marc Möller, και μέσω μίας πολύπλοκης συνάρτησης (∏A = gUG + min(k – g, (1 – g)(1 – r)) για τα μαθηματικά μυαλά που μας διαβάζουν), ο Watanabe βγήκε σε αυτό το συμπέρασμα που, στατιστικά, πέφτει αρκετά συχνά μέσα. Εφαρμόζοντας τον παραπάνω κανόνα και επιλέγοντας μία Τρίτη ως ημέρα αναχώρησης και μία Τετάρτη ως ημέρα επιστροφής, μπορείτε να κερδίσετε έως και 21% σε σχέση με τις ημέρες του Σαββατοκύριακου.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.