Εκθέσεις

Έκθεση χειροποίητων καραβιών του Γιώργου Σταυρακάκη

ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΚΑΡΑΒΙΩΝ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΥ – ΠΟΙΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ

Της Θάλασσας, του Ταξιδιού, του Νόστου

Στην δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου (Αίθουσα Συριώτη) στις 1-10 Αυγούστου

Ο τραγουδοποιός και ποιητής Γιώργος Σταυρακάκης ξεδιπλώνει μια άλλη πτυχή του δημιουργικού του κόσμου, αυτή τη φορά σε εικαστικό πλαίσιο, κατασκευάζοντας καράβια από ανακυκλώσιμα υλικά, με βάση το ξύλο και το μέταλλο. Για τον ίδιο τον δημιουργό είναι η μεταγραφή της ποιητικής του σε ένα άλλο, διαφορετικό τοπίο.

Η έκθεση που θα φιλοξενηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου (Αίθουσα Συριώτη), θα διαρκέσει από την 1η έως και τις 10 Αυγούστου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιώργος Σταυρακάκης γεννήθηκε στην Ιεράπετρα, μεγάλωσε στο Ηράκλειο και τα τελευταία 20 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδώσει επτά προσωπικούς δίσκους και πολλές ποιητικές συλλογές. Έχει επίσης πολλές συμμετοχές ως δημιουργός και ερμηνευτής στην ελληνική και ξένη δισκογραφία, ενώ ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες ποιητικές ανθολογίες.

Η τελευταία του ενασχόληση με την κατασκευή καραβιών βρήκε χώρο και χρόνο στις ελεύθερες ώρες του, όταν δεν γράφει τραγούδια ή ποιήματα. Τα υλικά κατασκευής των καραβιών είναι κυρίως ανακυκλώσιμα με βάση το ξύλο και το μέταλλο.

Ο Καιρός στη Μύκονο