Επίσκεψη Μ. Χρυσοχοϊδη στην Μύκονο

XRYSOXOIDHS MYKONOS
XRYSOXOIDHS MYKONOS

«Η υπόσχεση και η δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε έτσι ώστε η Μύκονος, μεταξύ των άλλων, να διαφημίζεται και για την ασφάλεια στο χώρο ευθύνης τον οποίον έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις και αστυνομικές Υπηρεσίες. Η προσπάθειά μας θα είναι διαρκής. Η σχέση των ανθρώπων της Αστυνομίας με τον δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και τους κατοίκους είναι άριστη», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στη Μύκονο. Ημέρα κατά την οποία έπαψαν να είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση των εγκαταστάσεων της νέας Υποδιεύθυνσης, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος και ακολούθως ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του Γρυπαρείου με το Δήμαρχο, τη βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Κατερίνα Μονογυιού και εκπροσώπους κρατικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων του νησιού για θέματα ασφάλειας, εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων και καλύτερης συνεργασίας με τις νέες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που πλέον, έχει το νησί.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων αφού επεσήμαναν τη σημασία της λειτουργίας της νέας Υποδιεύθυνσης ζήτησαν την εφαρμογή του νόμου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε, ότι στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου αυτή τη στιγμή υπηρετούν 186 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 152 είναι μόνιμοι, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα υπηρετούσαν 60. Επεσήμανε το σημαντικό έργο που πραγματοποιείται και δεσμεύτηκε ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι συνεχής, ώστε η Μύκονος να διαφημίζεται επιπλέον και για το αίσθημα ασφάλειας που υπάρχει.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για τη συνεργασία και την έμπρακτη στήριξη του έργου της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και τους εκπροσώπους των φορέων για την ομόθυμη διακήρυξη της ανάγκης για δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας.

Σε σχέση με την πανδημία, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν γρήγορα αντανακλαστικά και ευελιξία ώστε να ανταποκρίνεται στο βασικό ζητούμενο που είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Απηύθυνε δημόσια έκκληση για την πιστή τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών και επισήμανε ότι αυτός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για την προστασία του brand name της Μυκόνου και τη συνέχιση της πολύ καλής τουριστικής περιόδου, όπως δείχνουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως θα υπάρχουν εισηγήσεις για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, έτσι ώστε να είναι ευχερέστερη η εξεύρεση, ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων διοργανώνουν πάρτυ σε βίλες.

«Πραγματοποιήσαμε μια σύσκεψη εδώ, παρουσία του δήμαρχου του κ.Κουκά», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης, που συνοδευόταν από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη. «Επισκεφτήκαμε τη νέα αστυνομική Υπηρεσία που ιδρύθηκε εδώ, την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου. Μια υπηρεσία η όποια φιλοδοξεί, σχεδιάζει και πραγματοποιεί επιχειρήσεις προκειμένου να εφαρμόσει το κράτος του νόμου και του δικαίου στη Μύκονο. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο νησί 186 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 152 είναι μόνιμοι εδώ. Υπηρετούν στην αστυνομική μας Υπηρεσία. Σας θυμίζω ότι πέρσι, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, υπήρχαν μόνο 60, ένα μικρό Αστυνομικό Τμήμα. Και χαίρομαι ως αρμόδιος υπουργός, μαζί με τον αρχηγό, που οι κάτοικοι και οι φορείς της Μυκόνου αισθάνονται πλέον, ότι η Αστυνομία είναι παρούσα, εφαρμόζει τους νόμους και πατάσσει το έγκλημα, βάζοντας μέσα από τη Δικαιοσύνη στη φυλακή όλους εκείνους που παρανομούν συστηματικά, εδώ και πολλά χρόνια. Ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους τους τομείς της ασφάλειας», προσέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι καθημερινά βεβαιώνονται τροχαίες παραβάσεις για όλους εκείνους που δεν τηρούν τον Κώδικα Οδικής Ασφάλειας, ενώ σημείωσε: «Σας θυμίζω ότι πέρυσι χάθηκε ένα κορίτσι, μια Ιταλίδα, από ένα δυστύχημα. Καθημερινά γίνονται παρά πολλά τροχαία από διάφορες αιτίες, είτε από μέθη, είτε από ακατάλληλα οχήματα, είτε από ακατάλληλη οδήγηση. Σημασία έχει ότι φέτος φιλοδοξούμε να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα και να προστατεύουμε τις ανθρώπινες ζωές, όπως επίσης υπάρχει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τη Διεύθυνση Ασφαλείας του νησιού. Το Τμήμα Ασφάλειας καθημερινά εξιχνιάζει, κλοπές και ληστείες και αποτρέπει αυτούς που εγκληματούσαν για πολλά χρονιά στο νησί να συνεχίσουν να παρανομούν σε βάρος των επισκεπτών και των κατοίκων της Μύκονου».

Ένα άλλο καίριο ζήτημα που τέθηκε στη σύσκεψη που είχε ο υπουργός με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και φορέων του νησιού Μύκονο, ήταν αυτό της πανδημίας: «Η Μύκονος είναι ο πιο εμβληματικός προορισμός, τουριστικός προορισμός στη χώρα», δήλωσε και προσέθεσε: «Αυτή τη στιγμή λόγω και της πανδημίας, δέχεται μια μεγάλη πίεση με πολυπληθή παρουσία επισκεπτών σε μια χρονιά. Πρέπει να εφαρμόζονται μια σειρά μέτρων που αποτρέπουν τη διάδοση της πανδημίας. Θέλω να πω ορισμένα πράγματα πολύ σαφή όπως ακριβώς έκανα πριν από λίγο με τους φορείς και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στο νησί. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν διανύουμε ένα κανονικό καλοκαίρι. Και για το λόγο αυτό πρέπει να έχουμε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά. Γιατί είμαστε σε μία μάχη που εξελίσσεται καθημερινά με έναν εχθρό που είναι παρών και ταυτόχρονα αόρατος. Όποια στρατηγική και να ακολουθήσει κάνεις, όποια στρατηγική θέλει να υλοποιήσει κανείς, σε επίπεδο επιχείρησης, το σημείο αφετηρίας και το ζητούμενο έχει μία παραδοχή, την δημόσια υγεία. Το ζητούμενο είναι το ύψιστο αγαθό και αυτό θα προφυλάξουμε και θα διαφυλάξουμε με κάθε θυσία και αυτό είναι η δημόσια υγεία».

Ο κ.Χρυσοχοϊδης απηύθυνε έκκληση σε όλους «να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και να προστατεύσουμε τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους». «Δεν χαροποιεί κανέναν αυτή η κατάσταση- όμως προέχει, επαναλαμβάνω, η δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση κάνει ό,τι κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και τα μέτρα τα οποία αποφασίζονται και τα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται με βάση πάντα τα επιδημιολογικά κριτήρια και τις εισηγήσεις των ειδικών. Και όλοι πρέπει να τηρούμε υπεύθυνα τα μέτρα χωρίς εκπτώσεις, μόνο με αυτό τον τρόπο θα επανέλθουμε το γρηγορότερο δυνατό στην κανονικότητα. Πρέπει να λειτουργούμε με υπευθυνότητα με ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη. Με αυτό τον τρόπο οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, η τουριστική βιομηχανία της χώρας, θα δείξει ωριμότητα προς τις αγορές και θα προφυλάξουμε το brand name του νησιού» τόνισε.

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση στη Μύκονο, ο υπουργός είπε ότι φέτος φαίνεται πως εξελίσσεται πάρα πολύ δυναμικά. «Ήδη αυτή τη στιγμή, Ιούνιο και Ιούλιο, τα στοιχεία δείχνουν ότι στο αεροδρόμιο της Μυκόνου οι αφίξεις/αναχωρήσεις είναι της τάξεως του 90% των μεγεθών του 2019. Αυτό σημαίνει ότι προσεγγίζουμε όλο και περισσότερο να φτάσουμε στο μέγιστο που είχαμε φτάσει κάποτε, που ήταν το έτος 2019. Αυτό, λοιπόν, είναι μία ευτυχής εξέλιξη, κόντρα στις Κασσάνδρες, κόντρα σε ό,τι διάφοροι προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους να διαψεύσουν. Η Μύκονος, λοιπόν, αυτή τη στιγμή πλησιάζει ξανά στα μεγέθη επισκεπτών του 2019. Αυτό, όμως, πρέπει να το διαφυλάξουμε. Και για να το διαφυλάξουμε είναι η εφαρμογή των μέτρων. Προέχει η δημόσια υγεία και στη συνέχεια είναι βέβαιο ότι όποιος επισκέπτεται τη Μύκονο θα είναι ευτυχής για τις μέρες της παραμονής του εδώ. Στο μέτρο που όλοι εμείς, οι επιχειρηματίες, η αυτοδιοίκηση και το κράτος, φροντίζουμε καθημερινά να εφαρμόζουμε με ευλάβεια τα μέτρα, έτσι ώστε αυτή η κανονικότητα να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο και να κλείσουμε μία εξαιρετικά καλή τουριστική χρονιά», σημείωσε.

Στην ερώτηση πώς θα αντιμετωπιστεί το γεγονός ότι η διασπορά του κορονοϊού γίνεται κυρίως από τα κορονοπάρτι, αφού οι επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα, ο κ.Χρυσοχοΐδης απάντησε: «Αυτό είναι μία δυσχερής και δύσκολη δουλειά πράγματι. Και πρέπει να σας πω ότι υπάρχει μία συνεργασία όλων των τοπικών φορέων με την Αστυνομία, η οποία κάνει μία τεράστια προσπάθεια. Ήδη χθες το βράδυ επέβαλε και άλλα πρόστιμα. Θα εισηγηθούμε περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ευχερέστερη η εξεύρεση, ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων διοργανώνουν πάρτι σε βίλες. Και πιστεύω ότι μπαίνοντας κάθε μέρα στην κανονικότητα όλο και περισσότερο, αυτό το φαινόμενο δεν θα υπάρχει».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς, τόνισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σημερινή τους παρουσία, αλλά και τη συνέπεια λόγων και πράξεων σε σχέση με τη λειτουργία της νέας Υποδιεύθυνσης.
Η άρση των επιπλέον περιοριστικών μέτρων επιβραβεύει τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετώπισε η τοπική μας κοινωνία τις ανακοινώσεις τις προηγούμενης εβδομάδας και σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την τουριστική σεζόν.
Με δεδομένο ότι μέχρι στις 17/7 σύμφωνα με όλα τα στοιχεία υπήρχε πληρότητα που ανέρχονταν περίπου στο 90% της αντίστοιχης του Αυγούστου του 2019, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αρκετά υψηλό αριθμό επισκεπτών τις επόμενες εβδομάδες.
Οι επαγγελματίες του νησιού έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι πέρα από την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών επιδεικνύουν την απαραίτητη ευελιξία και προσαρμοστικότητα ανάλογα με τη συγκυρία.
Η αυστηρή τήρηση των μέτρων και η διαφύλαξη της διεθνούς εικόνας του νησιού αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων μας και πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Και βεβαίως η Πολιτεία με τις αρμόδιες αρχές οφείλει να εφαρμόσει το νόμο και να προφυλάξει τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών από όσους προκρίνουν το πρόσκαιρο κέρδος από τη δημόσια υγεία και την προστασία του brand name του νησιού.
Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος σε ένα σημείο: η Δημοτική αρχή, οι επαγγελματίες του νησιού, η τοπική μας κοινωνία θέλουμε και ζητάμε την εφαρμογή της νομιμότητας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
Θέλουμε αυστηρότερους ελέγχους στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.
Θέλουμε αυστηρή εφαρμογή των πρόσφατων μέτρων για τα παράνομα πάρτι που εγκυμονούν υγειονομικούς κινδύνους.
Θέλουμε αστυνόμευση για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Θέλουμε κανόνες που να εφαρμόζονται για όλους.
Η τοπική μας κοινωνία κάθε χρόνο δίνει και περνάει με άριστα εξετάσεις σε εκατομμύρια επισκέπτες και ανταγωνίζεται με επιτυχία τους μεγαλύτερους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς. Έχει μάθει να δίνει τη μάχη του ανταγωνισμού και να κερδίζει επειδή είναι ευέλικτη και ξέρει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των καιρών. Για αυτό και θέλει καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρους όρους του παιχνιδιού».

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.