Άνετη επικράτηση του Γιώργου Χατζημάρκου στην περιφέρεια

xatzimarkos
xatzimarkos

Σε θρίαμβο του Γιώργου Χατζημάρκου εξελίχθηκαν οι περιφερειακές εκλογές στο Νότιο Αιγαίο.

Ο συνδυασμός «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» του νυν περιφερειάρχη πήρε καθαρή νίκη από την πρώτη Κυριακή, καθώς , συγκεντρώνει ποσοστό 55,47% και 28 έδρες στο νέο περιφερειακό συμβούλιο.

Η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» του Μανώλη Γλυνού συγκεντρώνει ποσοστό 31,96% και 16 έδρες, η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Γιάννη Ντουνιαδάκη 5,67% και 3 έδρες, η «Πνοή Δημιουργίας» του Χαράλαμπου Κόκκινου 3,82% και 2 έδρες, ενώ η «Ελληνική Αυγή» με επικεφαλής τον Νικόλαο Αττίτη 3,08% και 2 έδρες.

Την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και απαντήσεις στους επικριτές του, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους μετά την αναμέτρηση της κάλπης της 26ης Μαΐου 2019, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. «Σήμερα είναι μια καινούργια μέρα για την Περιφέρειά μας και για τα νησιά, στο Νότιο Αιγαίο. Είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη και με μεγαλύτερο βάρος –υπό την έννοια της ευθύνης- γιατί ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά εμπιστοσύνης, δόθηκε χτες από τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου στην παράταξή μας και στην περιφερειακή αρχή. Θέλω να πω σε όλους τους πολίτες ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί τα μηνύματα ήταν πράγματι συγκινητικά, όπως και τα ποσοστά σε όλα τα νησιά. Είναι αυτό όμως, που μας δίνει το κουράγιο για τη συνέχεια και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε κατά την θητεία μας –και θα βρούμε, φυσικά μπροστά μας. Θέλω να πω ότι οι εκλογές τελειώνουν και σχεδόν πάντα αφήνουν τραύματα.

Αυτές οι εκλογές άφησαν πάρα πολλά γιατί ήταν πολύ τοξικές με πολύ χαμηλό επίπεδο. Αλλά, τα ξεχνάμε, προχωράμε και μόνο μπροστά –με απόφαση που ανήκει στους πολίτες. Για πολλούς μήνες μιλούσαν οι παράγοντες της πολιτικής ζωής. Κάθε 4-5 χρόνια όμως, υπάρχει μια μέρα που μιλούν οι πολίτες. Και απέναντι σε αυτή την ετυμηγορία οφείλουμε όλοι να στεκόμαστε με πάρα πολύ σεβασμό –με τον οποίο σταθήκαμε σε όλη την θητεία μας και γι αυτό τύχαμε αυτής της εξαιρετικής τιμής και αποδοχής. Με τον ίδιο σεβασμό θα συνεχίσουμε. Όλα αυτά τα οποία πέτυχαν τα νησιά κατά την πρώτη θητεία μας είναι πολύ σημαντικές νίκες σε όλα τα επίπεδα: κοινωνικές, οικονομικές αλλά και πολιτικές. Το να κάνεις πολιτική στην χώρα μας μόνο με αλήθειες, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είχα αταλάντευτη πορεία σε αυτό και χαίρομαι διότι αυτό το πείραμα επιβραβεύτηκε και έληξε με αυτό το αποτέλεσμα», υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας τους νησιώτες πως «όλες αυτές τις κορυφές που κατακτήσαμε, θα τις διατηρήσουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας σε όλα τα πολιτικά θέματα τα οποία προκύπτουν».

Από Σεπτέμβριο, νέο σχήμα
Ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε πάντως ότι «έως τις 31 Αυγούστου θα παραμείνει το σημερινό διοικητικό σχήμα. Από την 1η Σεπτεμβρίου, για εμάς δεν υπάρχουν χρονικά ορόσημα. Υπάρχουν μόνο έργα, δράσεις, πρωτοβουλίες και στόχοι οι οποίοι έχουν συνέχεια. Δεν υπάρχουν στην ομάδα ‘αρχηγίσκοι’ ή ‘φατρίες’. Η ομάδα θα συνεχίσει από την 1η Σεπτεμβρίου με άλλη σύνθεση. Το 2017 πήρα την απόφαση να κρατηθώ πολύ μακριά από την πεπατημένη του παλαιού πολιτικού συστήματος με έναν τρόπο που είχε… αιμορραγία –αλλά δεν με πτόησε ποτέ. Τον Μάρτιο του 2017 μετά τον ανασχηματισμό ξεκίνησαν τα υποτιθέμενα προβλήματά μου –προβλήματα στα μάτια… τρίτων και προβλήματα – ευκαιρίες στα μάτια κάποιων που έψαχναν ευκαιρία να χτυπήσουν ή να πλήξουν. Όταν όμως αγαπάς αυτό που κάνεις με καθαρό τρόπο και δεν φοβάσαι έλεγχο, συνεχίζεις με ψηλά το κεφάλι και προχωράς». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην στρατηγική που ακολούθησε:
«Είχαμε την απλούστερη στρατηγική σε αυτές τις εκλογές. Διάβαζα απίθανες τοποθετήσεις ή προσπάθειες ερμηνείας ή ανάλυσης. Μόνο οι πολίτες είναι συνομιλητές μας και κανένας άλλος. Και προφανώς, αυτό ενόχλησε διότι οι παράγοντες που ήθελαν να είναι συνομιλητές δεν έγιναν και δεν θα γίνουν ποτέ! Είπαμε αλήθειες σε όλα, κοιτάζαμε τον κόσμο στα μάτια και προχωρήσαμε μπροστά».
Επιπλέον είπε πως «δεν υπάρχει νέο πρόγραμμα, αλλά η συνέχιση του σχεδίου της περιφερειακής αρχής που είναι σε εξέλιξη».
Επιπλέον, ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για όλη την δουλειά που έκαναν, τους συνεργάτες του στο ψηφοδέλτιο, δηλώνοντας περήφανος γι αυτούς. «Ήταν πάντα αμυνόμενοι, ποτέ επιτιθέμενοι», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τα ΜΜΕ.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.