Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Άνω Μερά Μυκόνου

Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Άνω Μερά Μυκόνου

Μέσα στην κατάμεστη από παιδιά Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής, τιμήθηκε η Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Άνω Μερά Μυκόνου.

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Άνω Μεράς, τιμώντας τη μνήμη των προστατών της Παιδείας Τριών Ιεραρχών, εκκλησιάστηκαν σήμερα το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τουρλιανής και παρακολούθησαν με προσοχή την επίκαιρη ομιλία Θεολόγου Καθηγητή, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών.

Ο Ηγούμενος, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Παπαδόπουλος ευχήθηκε στην Εκπαιδευτική Κοινότητα της Άνω Μεράς για τη σημερινή εορτή των Γραμμάτων και υπογράμμισε ότι το πνεύμα της έμπρακτης φιλανθρωπίας και της αγάπης προς την παιδεία, που χαρακτήριζε τους Τρεις Ιεράρχες, εμπνέει την Ιερά Μονή, η οποία συνεισφέρει σημαντικά στην ίδρυση Σχολείων και αθλητικών χώρων στην Άνω Μερά, αλλά και το ευρύτατο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.

Τα παιδιά της Άνω Μεράς γνωρίζουν τους Τρεις Ιεράρχες

Σε μια εποχή που η εορτή των Προστατών της Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων Τριών Ιεραρχών εξοβελίζεται από τα Σχολεία και οι μαθητές αγνοούν τα πάντοτε επίκαιρα μηνύματά τους, στην Ιερά Μονή Τουρλιανής ο Ηγούμενος- Κατηχητής Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Παπαδόπουλος, μίλησε στα παιδιά των Κατηχητικών Ομάδων της Άνω Μεράς για τους «Τρεις Μεγίστους Φωστήρες», για τη ζωή και την μεγάλη και διαχρονική προσφορά τους στην Παιδεία και την κοινωνία.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.