Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για πολίτες άνω των 70 ετών

kentro igeias
kentro igeias

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για πολίτες άνω των 70 ετών στο Κ.Υ. Μυκόνου. Οι εμβολιασμοί σε όλη την χώρα, πραγματοποιούνται, σύμφωνα με τον Εθνικό Επιχειρησιακό Σχεδιασμό και μετά από αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Είναι δε πολυπαραγοντική συνάρτηση πραγματικών δεδομένων, όπως το πλαίσιο συμφωνίας της ΕΕ με τις παραγωγούς φαρμακοβιομηχανίες και οι εθνικές κατανομές των κρατών, η προμήθεια εμβολίων, η διασφάλιση εκτέλεσης των δεύτερων δόσεων, οι αναμενόμενες εγκρίσεις σκευασμάτων και η ικανή επάρκειά τους, η προτεραιοποίηση των εμβολιαστικών κατηγοριών, ο πληθυσμός περιοχών κ.α. αναφέρει η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μυκόνου Ντίνα Σαμψούνη.

Στα παραπάνω πλαίσια πραγματοποιούνται και οι εμβολιασμοί στο ΚΥ Μυκόνου, από τις 28 Ιανουαρίου. Έως και σήμερα, έχουν χορηγηθεί 451 δόσεις εμβολίων όσα δηλαδή και τα προγραμματισμένα ραντεβού από τους πολίτες καθώς και τα υπόλοιπα αυτών που χορηγούνται αυστηρά σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο. Οι ομάδες που έχουν εμβολιαστεί είναι οι υγειονομικοί, οι πολίτες άνω των 75 ετών και εφεξής οι ευπαθείς ομάδες όπως αυτές έχουν οριστεί.

Το σκεύασμα που χρησιμοποιείται στη Μύκονο μέχρι τώρα, είναι της εταιρείας pfizer, αυτό με τις ποιο αυστηρές προδιαγραφές ψύξης, αποθήκευσης, συντήρησης(ψυγεία, καταγραφείς θερμοκρασίας κλπ), αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μυκόνου Ντίνα Σαμψούνη. Παράλληλα επισημαίνει ότι από σήμερα 26/3 θα έχουν την δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού και οι πολίτες άνω των 70 ετών, με τελικό στόχο να επεκταθεί ο εμβολιασμός σε όλο τον πληθυσμό.

“Σχετικά με τους τακτικούς εμβολιασμούς στην ηλικιακή ομάδα 60 έως 64 ετών στο νομό Κυκλάδων πραγματοποιούνται μόνο στο νησί της Σύρου. Για όλα τα νησιά όμως υπάρχει προγραμματισμός σύμφωνα με την κατηγοριοποίησή τους ( κάτω από 1.000 κατοίκους, από 1.000 έως 3.500 και πάνω από 3.500 κατοίκους). Ως εκ τούτου δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος να μετακινηθούν οι πολίτες για να εμβολιαστούν στην Σύρο (εξαιρώντας προσωπικές επιλογές), εφόσον σε κάθε περίπτωση θα έχουν την δυνατότητα να το κάνουν στο νησί τους και επί του προκειμένου στη Μύκονο” τονίζει η πρόεδρος του ΚΥ και καλεί τους πολίτες να λάβουν μέρος στον εμβολιασμό.

“Καλούμε για άλλη μια φορά τους πολίτες που συμπεριλαμβάνονται στις ηλικιακές ομάδες άνω των 75 και άνω των 70 από αύριο καθώς και τις ευπαθείς ομάδες να σπεύσουν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν στο Κ.Υ. Μυκόνου. Επιπρόσθετα, διαβιβάζουμε ως πιθανότερη εξέλιξη την οριστική γνωστοποίηση του σχεδιασμού για τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων των νησιών εντός του Απριλίου “επισημαίνοντας “η έλευση του εμβολίου δεν σηματοδοτεί το τέλος της πανδημίας αλλά την αρχή του τέλους της και την ελπίδα. Υπομονή, καρτερικότητα, τήρηση των μέτρων για εμβολιασμένους και μη”.

Καταλήγοντας αναφέρει “διαβεβαιώνουμε, ότι όλοι εμείς στο ΚΥ, παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή, και επαγρύπνηση. Ακολουθώντας τις αποφάσεις των επιστημόνων μας, τις οδηγίες του Υπουργείου, τα πρωτόκολλα των ειδικών, η προσήλωση μας στη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας με κάθε μέσο, είναι ο απόλυτος σκοπός μας. Προτεραιότητά μας, είναι να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα δίπλα στον καθένα που μας χρειάζεται, άοκνα, σκληρά και καθημερνά κερδίζοντας όπως έχουμε άλλωστε αποδείξει το στοίχημα ευθύνης”.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

L' aragosta live
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

L’ aragosta live

Ο Δημήτρης Ζμπέκος ιδρυτικό στέλεχος του γνωστού συγκροτήματος των Ζιγκ Ζαγκ παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στο εστιατόριο ...

Comments are closed.