“Γαλάζια Ελευθερία” στην Μύκονο με το μονοδοσικό εμβόλιο

little venice mykonos
little venice mykonos

“Γαλάζια Ελευθερία” στην Μύκονο με το μονοδοσικό εμβόλιο. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στόχος είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου, “έτσι ώστε οι νησιώτες μας να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορονοϊό”.

Όπως εξήγησε, η επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Τα νησιά αυτά είναι: η Μύκονος, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Χίος, η Ζάκυνθος, η Σαλαμίνα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Σάμος, η Λευκάδα, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Λήμνος, η Κάλυμνος, η Θάσος, η Πάρος και η Αίγινα.

Ο υπουργός σημείωσε ότι τα συγκεκριμένα νησιά ενισχύονται με επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του Ε.Σ.Υ. και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού.

Η Επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” θα ενισχυθεί και από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Αναγέννηση και Πρόοδος” – αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – το “Χαμόγελο του Παιδιού” και τη “Σύμπλευση”. Επίσης προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.