Δημιουργία ελαιοτριβείου στη Μύκονο

elaiotriveio
elaiotriveio

Δημιουργία ελαιοτριβείου στη Μύκονο. Με την αμέριστη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, προχωρά η πρωτοβουλία του Ερασιτεχνικού Οινοελαιουργικού Συλλόγου Μυκονίων (ΕΡ.Ο.Σ.), για τη δημιουργία πρότυπου ελαιοτριβείου στη Μύκονο.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών σε πολύ καλό κλίμα, μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου ΕΡ.Ο.Σ. και του δημάρχου κ. Κουκά, παρουσία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Ατζαμόγλου και των αντιδημάρχων κ.κ Γκέλου και. Γρυπάρη, υπήρξε πλήρης ενημέρωση και παρατέθηκαν ενδεικτικές οικονομικές προσφορές του κόστους του μηχανολογικού εξοπλισμού για ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης χωρίς υγρά απόβλητα δυναμικότητας επεξεργασίας 500 κιλών ελαιοκάρπου την ώρα.

Ο κ. Κουκάς δεσμεύτηκε, ότι ένα σημαντικό κονδύλι από τον προϋπολογισμό του Δήμου Μυκόνου, θα δεσμευτεί για το οικονομικό έτος 2018, προκειμένου να αγοραστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη λειτουργία του πρώτου Ελαιοτριβείου στη Μύκονο.

’’Πρόκειται για μια καινοτόμο πρωτοβουλία, ένα σημαντικό έργο, το οποίο εντάσσεται στο στρατηγικό μας πλάνο για τη ’’βιώσιμη Μύκονο 365 ημέρες το χρόνο’ και το οποίο ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου έτους’’. Ενώ συμπλήρωσε: ’’Αφού νοικοκυρέψαμε τα του Δήμου Μυκόνου, είμαστε πλέον σε θέση να προχωρήσουμε σε ακόμη σημαντικότερα έργα, που θα δώσουν άλλη πνοή στο παρόν και το μέλλον του νησιού. Τα επόμενα δύο χρόνια, θα είναι χρόνια σημαντικής ανάπτυξης για το νησί μας σε όλα τα επίπεδα, με επίκεντρο τη νέα γενιά και τις παραγωγικές δυνάμεις της Μυκόνου, χωρίς να ξεχνούμε παράλληλα το τρίπτυχο ’’Παιδεία-Πολιτισμός-Αθλητισμός’’, το οποίο έχουμε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου.’’

Από την πλευρά τους, τα μέλη του Σωματείου δήλωσαν τη μεγάλη τους ικανοποίηση για την προθυμία του Δήμου, να ικανοποιήσει το αίτημά τους, δηλώνοντας, ότι αυτή η εξέλιξη θα συνδράμει καθοριστικά στην αναβάθμιση των σκοπών του Σωματείου τους και θα διευκολύνει τους παραγωγούς να μην χρειάζεται να ταξιδεύουν σε άλλα νησιά.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.