Ο Δήμαρχος Μυκόνου στο σπίτι του Δημάρχου Νέας Υόρκης

koukas atzamoglou doukaki
koukas atzamoglou doukaki

Ο Δήμαρχος Μυκόνου στο σπίτι του Δημάρχου Νέας Υόρκης. Οι κ.κ. Κουκάς και Ατζαμόγλου έγιναν δεκτοί σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνο Κούτρα.

Αρχικά συζήτησαν περί του ταξιδιού και των συναντήσεων που έκαναν και που θα κάνουν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου, ανταλλάσσοντας χρήσιμες πληροφορίες. Ο κ. Κουκάς ανέλυσε στον κ. Κούτρα τους στόχους του ταξιδιού στις ΗΠΑ – με την ευκαιρία της πρόσκλησης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τους εορτασμούς της Ημέρας Ελληνικής Ανεξαρτησίας – ενώ συζήτησαν για αρκετή ώρα τον στρατηγικό σχεδιασμό που απαιτείται, προκειμένου να εδραιωθεί η θέση της Μυκόνου στην αχανή τουριστική αγορά των ΗΠΑ.

Ο κ. Κούτρας προσφέρθηκε να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας ότι η Μύκονος όντως αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ενημέρωσε τους δυο άνδρες τόσο για τις πληροφορίες που λαμβάνει ως feedback από τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων (Ινδοί, Κινέζοι, Ρώσοι κλπ) που επισκέπτονται τη χώρα μας και τη Μύκονο μέσω Νέας Υόρκης, ενώ έδωσε χρήσιμες συμβουλές περί των υποδομών που θα πρέπει να αναπτυχθούν στο νησί.

Η Δεξίωση στο σπίτι του Δημάρχου Νέας Υόρκης

Ο Δήμαρχος Μυκόνου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβρέθηκαν ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, στην καθιερωμένη Δεξίωση για τον εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Το «παρών» στη δεξίωση που έλαβε χώρα στο «Σπίτι του Δημάρχου», έδωσαν πλήθος σημαντικών προσωπικοτήτων από τους χώρους της πολιτικής, της εκκλησίας, του επιχειρείν, του τουρισμού και των τεχνών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η διεθνούς φήμη Ελληνοαμερικαδίνα ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη, με την οποία συνομίλησαν οι κ.κ. Κουκάς και Ατζαμόγλου για αρκετή ώρα.

Η κ. Δουκάκη, αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία για την Ομογένεια των ΗΠΑ, εξέφρασε στους δυο άνδρες την ιδιαίτερη αγάπη της όσο για την ιδιαίτερη πατρίδα της Ελλάδα, όσο και για το νησί των ανέμων, το οποίο επισκέφτηκε προσφάτως αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η διάσημη Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός έχει κερδίσει Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα δεύτερου γυναικείου ρόλου, ενώ προς τιμήν της δίνεται κάθε χρόνο υποτροφία με το όνομά της, σε φοιτητή ή φοιτήτρια του Τμήματος New School of Arts του πανεπιστημίου Καλών Τεχνών Tisch της Νέας Υόρκης.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.