Δεύτερο σπίτι για τους Σουηδούς η Ελλάδα

Little Venice
Little Venice

Δεύτερο σπίτι για τους Σουηδούς η Ελλάδα. Εννέα στους 10 Σουηδούς (91%) έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα για διακοπές και το 92% επιθυμεί να επιστρέψει. Αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε ο μεγάλος σουηδός tour operator Ving  που ανήκει στον όμιλο Thomas Cook, σε δείγμα 23.025 Σουηδών σε σχέση με την Ελλάδα ως ταξιδιωτικό προορισμό.

Το 13% έχει ταξιδέψει μόνο μία φορά στην Ελλάδα για διακοπές, το 27% δύο έως τρεις, το 23% τέσσερις έως πέντε και το 37% πάνω από 6 φορές.Το 6% δεν είναι σίγουροι ότι θέλουν να κάνουν και πάλι διακοπές στην Ελλάδα, και μόλις το 2% το αποκλείουν. Περισσότεροι από 6 στους 10 (67%) είπαν ότι προτιμούν τα γνωστά ελληνικά νησιά όπως η Κρήτη και η Ρόδος.

Το 48% προτιμά μικρότερα νησιά όπως η Σκιάθος, η Λέσβος, η Θάσος και η Σκόπελος, το 8% προτιμά την ενδοχώρα στην οποία περιλαμβάνεται η Ολυμπιακή Ριβιέρα (8%) και το 5% τις μεγάλες ελληνικές πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η χώρα μας είναι δημοφιλέστερη στις οικογένειες σουηδών, στα ζευγάρια και τους ταξιδιώτες νεαρής ηλικίας.

Επισκέπτονται την Ελλάδα αλλά δεν αγοράζουν κατοικία

Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος  προορισμός των Σουηδών για διακοπές, μετά τη Μαγιόρκα, με 500.000 αφίξεις κάθε χρόνο, ωστόσο, ελάχιστοι αγοράζουν τουριστική κατοικία στη χώρα μας, σε αντίθεση με την Ισπανία, την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και τη Γαλλία, όπου χιλιάδες Σουηδοί έχουν αποκτήσει παραθεριστική κατοικία. Γιατί οι Σουηδοί δεν αγοράζουν δεύτερη κατοικία στην Ελλάδα;

“Δεν υπάρχει καμία προβολή των ελληνικών ακινήτων στη Σουηδία και τη Φινλανδία, καμία κίνηση marketing από ελληνικής πλευράς και καμία οργανωμένη πρωτοβουλία από μεσίτες, ελληνικές εταιρείες ή συμβούλους ακινήτων”, είπε ο κ. Bjorn Simonsson, επικεφαλής της εταιρίας Fair Media International, η οποία τα τελευταία 14 χρόνια διοργανώνει την έκθεση “Buying Properties Abroad”, τη μοναδική εξειδικευμένη έκθεση για την τουριστική κατοικία στη Σουηδία και σε άλλες σκανδιναβικές χώρες.

Η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει μερίδιο σε αυτήν την αγορά, τόνισε, καθώς οι Σουηδοί θέλουν θερμό κλίμα και ηλιόλουστο προορισμό, ενώ το κόστος διαβίωσης στη χώρα μας είναι χαμηλό σε σχέση με τη χώρα τους. Επίσης η κοντινή απόσταση (3 ώρες αεροπορικώς) την καθιστά ελκυστική. Μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί μεμονωμένα σε Σουηδούς τουριστικές κατοικίες στην Κρήτη.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.