Απάτη από Ιστοσελίδα με Βίλες στις Κυκλάδες

rent a villa
rent a villa

Ταξιδιωτική ιστοσελίδα με το όνομα «cycladesrentals.com» εξαπατούσε ταξιδιώτες που ήθελαν να νοικιάσουν βίλες για τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά.
Παίρνοντας φωτογραφίες από εγκεκριμένες ιστοσελίδες ζητούσε χρήματα από τουρίστες για να κλείσουν πολυτελή σπίτια, τα οποία δεν είχε στην κατοχή της. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όπως αναφέρει ο Independent ο οποίος άσκησε πιέσεις για το κλείσιμό της, ανέφερε πως βρισκόταν «στον τομέα των πολυτελών τουριστικών υπηρεσιών για δεκαετίες», ενώ είχε συσταθεί μόλις τον περασμένο μήνα. Μάλιστα, είχε Pay Per Click διαφήμιση, οπότε όταν κάποιος πληκτρολογούσε στη μηχανή αναζήτησης της Google «Santorini villas», τον έβγαζε στις αρχικές αναζητήσεις με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Η «μαϊμού» εταιρεία ισχυριζόταν, δε, πως είναι μέλος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με την βρετανική εφημερίδα να το αναφέρει και να αποδεικνύεται πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Η ιστοσελίδα χρησιμοποιούσε εικόνες και αναφορές της νόμιμης εταιρείας διακοπών Blue Villas, αλλά και της Villas Plus που έχει βάση στο Σεντ Αλμπανς.

«Νιώθεις μεγάλη απογοήτευση όταν βλέπεις μια ψεύτικη ιστοσελίδα και είναι δύσκολο να την κατεβάσεις γρήγορα. Είναι εξοργιστικό να ξέρεις πως κάποιος θα χάσει τα χρήματά του», αναφέρει ο Νικ Κούπερ, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της ιστοσελίδας Villa Plus. Οπως επισημαίνει, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να λαμβάνει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και να είναι σε επαγρύπνηση.

Η πλαστή ταξιδιωτική ιστοσελίδα είχε και δυο ακόμη sites, ένα που αφορούσε τα Κανάρια Νησιά και ένα με σαλέ. Το μοντέλο που χρησιμοποιούσαν οι απατεώνες και στις τρεις ιστοσελίδες ήταν πληρωμή μέσω τραπεζικού εμβάσματος, μια συναλλαγή που δεν μπορεί να αντιστραφεί.

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.