Σε άνοδο οι αεροπορικές αφίξεις τον Οκτώβριο για την Μύκονο

Αεροπορικές αφίξεις τον Οκτώβριο για την Μύκονο

Σε άνοδο οι αεροπορικές αφίξεις τον Οκτώβριο για την Μύκονο, έναντι του περυσινού μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΙΝΣΕΤΕ. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αυξήσεις καταγράφηκαν τόσο στις διεθνείς πτήσεις όσο και σε εκείνες του εσωτερικού στις οποίες περιλαμβάνονται και ξένοι επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και Αμερικανοί που συνδυάζουν την Αθήνα ως πρώτο σταθμό και τη Μύκονο ως τελικό.

Ειδικότερα, οι διεθνείς αφίξεις στο Νησί των Ανέμων τον εφετινό Οκτώβριο ήταν 25.117, έναντι 23.967 του ίδιου περυσινού μήνα, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,8%. Αντίστοιχα, οι αφίξεις εσωτερικού ήταν επίσης αυξημένες κατά 10,7%, με 19.652 επιβάτες έναντι 17.758 επιβατών που είχαν φτάσει τον Οκτώβριο 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2023 οι αφίξεις με πτήσεις εσωτερικού ήταν της τάξης των 249.000, δηλαδή αυξημένες κατά 18.000 επιβάτες και ποσοστό 7,7%.

Το κυκλαδίτικο νησί ξεχώρισε τον Οκτώβριο και με μια ακόμα διάκριση, αυτή τη φορά και σε επίπεδο ποιότητας ξενοδοχειακών υπηρεσιών καταγράφοντας τον υψηλότερο δείκτη ικανοποίησης (92%) έναντι όλων των σημαντικών ανταγωνιστικών προορισμών. Χαρακτηριστικά: Σαντορίνη (89%), Σαιν Τροπέ (87%), Σαρδηνία και Ίμπιζα (85% αντίστοιχα).

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

L' aragosta live
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

L’ aragosta live

Ο Δημήτρης Ζμπέκος ιδρυτικό στέλεχος του γνωστού συγκροτήματος των Ζιγκ Ζαγκ παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στο εστιατόριο ...

Comments are closed.