Το Αεροδρόμιο της Μυκόνου και η παρουσίαση των σχεδίων της Fraport

fraport mykonos
fraport mykonos

Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Fraport Greece στο νησί της Μυκόνου την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, παρουσιάστηκαν τα σχέδιά της εταιρείας για το Αεροδρόμιο Μυκόνου σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών τουριστικών φορέων και τα τοπικά ΜΜΕ. Στο πλαίσιο της ανάληψης της λειτουργίας και διαχείρισης των 14 αεροδρομίων στις 11 Απριλίου, η Fraport Greece υλοποιεί μία σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα μέσω των οποίων ενημερώνει τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τα σχέδιά της για τα αεροδρόμια.

O κ. Alexander Zinell, Δ/νων Σύμβουλος της Fraport Greece, δήλωσε: «Η Μύκονος είναι ένας προορισμός γνωστός σε όλο τον πλανήτη για τη φιλοξενία των κατοίκων της, την κοσμοπολίτικη αύρα, τη φυσική της ομορφιά. Βρισκόμαστε σήμερα σε έναν ιδιαίτερο τόπο. Σε έναν τόπο όπου οι κάτοικοι έχουν καταφέρει κάτι μοναδικό: Να διαμορφώσουν ένα διάσημο τουριστικό προϊόν που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. H Fraport Greece βρίσκεται εδώ για να ενισχύσει αυτή την εξαιρετική πορεία. Μέσα από την ανάπτυξη και αναβάθμιση των υποδομών του Αεροδρομίου της Μυκόνου επιδιώκουμε να δώσουμε στη Μύκονο αυτό που λείπει σήμερα. Ένα αεροδρόμιο αντάξιο της φήμης της, ένα αεροδρόμιο σύγχρονο, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κάθε επισκέπτη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σε αυτή την προσπάθεια δε είμαστε μόνοι. Είμαστε μαζί με τους πολίτες και τους Φορείς του νησιού.». Σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece, η συνολική έκταση του αεροσταθμού αυξηθεί κατά 53%, ενώ θα πραγματοποιηθεί επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού. Επίσης, θα κατασκευαστεί νέος πυροσβεστικός σταθμός και θα γίνει αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν: 13% αύξηση των σταθμών Check-in, 25% αύξηση των ζωνών ασφαλείας και 17% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών.

Με το τέλος της παρουσίασης των σχεδίων, ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκομένους. Από την πλευρά των επιχειρηματιών του κλάδου του τουρισμού (ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες πρακτορείων κ.λ.π), τέθηκε το σοβαρό θέμα της έλλειψης χώρου για τα αυτοκίνητα των επιχειρήσεων τους, που εισέρχονται στο αεροδρόμιο με σκοπό την παραλαβή των τουριστών. Ο κος Θεόδωρος Νταμάτης (Airport Manager του αεροδρομίου Μυκόνου) απάντησε αρχικά πως έχουν γίνει ήδη οι προσπάθειες διευκόλυνσης των αυτοκινήτων παραλαβής και πως έχουν δοθεί 300 μέτρα έκτασης ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Τον λόγο πήρε γνωστή επιχειρηματίας από τουριστικό πρακτορείο της Μυκόνου, λέγοντας πως το πρόβλημα αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια και πως μετά την ανακοίνωση της fraport για αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροσταθμού κατα 53% περίμεναν πως θα υπήρχε και πρόβλεψη αύξησης της έκτασης των χώρων πάρκινγκ, αφήνοντας αιχμές πως η πλευρα του αεροδρομίου έδειξε αδιαφορία για ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου, ενώ καυτηριάζοντας αυτό το γεγονός είπε πως “πριν παρθούν οι αποφάσεις των σχεδίων αναμόρφωσης της έκτασης του αεροδρομίου, θα έπρεπε να είχε προηγηθεί πρόσκληση των επιχειρηματιών για συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν”, για να καταλήξει πως “αυτή τη στιγμή που γίνεται η παρουσίαση των σχεδίων είναι ήδη αργά για συζητήσεις γιατί τα σχέδια έχουν ήδη γίνει και η κατάσταση θεωρείται δεδομένη”. Τόνισαν επίσης, πως λόγω της αύξησης των δρομολογίων το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο. Εκείνη τη στιγμή επενέβη μάλλον “διπλωματικά” ο κος Κωνσταντίνος Θεοφανίδης Project Manager Fraport Greece, ο οποίος και δήλωσε πως το πρόβλημα είναι γνωστό αλλά δυστυχώς η έκταση αυτών των χώρων του αεροδρομίου είναι δεδομένη και πως δεν υπάρχουν περιθώρια αύξησής τους αλλά αναδιαμόρφωσης τους με σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο κος Alexander Zinell Δ/νων Σύμβουλος Fraport Greece πήρε τον λόγο μιλώντας για προτεραιότητες και τα σπουδαιότερα προβλήματα του αεροδρομίου, όπως για την καθαριότητα που είναι ελλιπής, για την όχι καλή πυρασφάλεια και γενικότερα τόνισε πως για εκείνους το σημαντικότερο είναι να λυθούν πρωτίστως τα ζητήματα ασφαλείας του αεροδρομίου που αφορούν τους επιβάτες αλλά και το προσωπικό του αεροδρομίου. Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα υπάρξει αύξηση των τελών, ο κος Zinell απάντησε πως “δεν έχει τελικά τόση σημασία εάν θα υπάρξει αύξηση των τελών και πόση θα είναι αυτή, όσο ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επηρεάσει την εισροή των τουριστών η οποία θα συνεχίζει να υπάρχει και μάλιστα με αυξητικές τάσεις”, ενώ τόνισε επίσης το πρόβλημα της εποχικότητας και τη μεγάλη διαφορά της τουριστικής κίνησης του χειμώνα με εκείνη του καλοκαιριού. Η συζήτηση έκλεισε με τον κ. Γιάννη Παπάζογλου PR Manager της Fraport Greece που αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους, δήλωσε πως ο διάλογος που προηγήθηκε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικός και πως στην πορεία θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις και ενημερώσεις με σκοπό την συνεργασία για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο για τους επισκέπτες του νησιού όσο και για τους επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού.

 

Final Tiles Gallery id=16 does not exist

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.