Αρχείο (2005-2011)

AEGEAN CUISINE – Η αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα

Την παρουσίαση του προγράμματος AEGEAN CUISINE διοργανώνει το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, στη Μύκονο, την Τρίτη 13 Μαϊου 2008 και ώρα 17.00 στην αίθουσα της ΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι.

AEGEAN CUISINE – Η αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα

Την παρουσίαση του προγράμματος AEGEAN CUISINE διοργανώνει το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, στη Μύκονο, την Τρίτη 13 Μαϊου 2008 και ώρα 17.00 στην αίθουσα της ΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι.

Το AEGEAN CUISINE είναι ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα, που διοργανώνει το ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου, μέσα από το οποίο θα προβληθεί η αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα. Το πρόγραμμα, υλοποιείται με τη στήριξη και τη στενή συνεργασία των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.
Περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις που θα συμβάλλουν στη διάδοση της αυθεντικής αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας τόσο στα νησιά όσο και ευρύτερα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα προάγουν την εκπαίδευση των επαγγελματιών και θα παρέχουν υποστήριξη σε θέματα marketing.
Η πρώτη φάση του προγράμματος Aegean Cuisine, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2008, περιλαμβάνει έναν κύκλο συναντήσεων με φορείς, επιχειρηματίες και επαγγελματίες στα νησιά: Ρόδος, Ίος, ʼνδρος, Σύρος, Κως, Αστυπάλαια, Σαντορίνη, Νάξος, Τήνος, Πάρος, Λέρος, Κάλυμνος, Πάτμος, Μύκονος, Αμοργός, Σίφνος, Μήλος και Κάρπαθος.

Σε αυτές τις συναντήσεις θα καταγραφούν οι σκέψεις, ιδέες και προτάσεις όσων ασχολούνται επαγγελματικά με την κουζίνα και την παραγωγή τροφίμων, οίνου και ποτών γύρω από το θέμα της επικοινωνιακής και εμπορικής ανάδειξης της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας. Επίσης θα συγκεντρωθούν πληροφορίες για κάθε σημαντική πτυχή της τοπικής γαστρονομίας όπως λ.χ. τυπικές συνταγές κάθε νησιού, τα πλέον αντιπροσωπευτικά προϊόντα τροφίμων και ποτών, θέματα λαογραφίας και παραδόσεις που συνδέονται με το γαστρονομικό πολιτισμό.

Οι ειδικότεροι στόχοι του προγράμματος Aegean Cuisine είναι:
Να επιβραβευτούν όλοι οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες – εστιάτορες, καταστηματάρχες, παραγωγοί και ξενοδόχοι – που πρεσβεύουν με υψηλό επαγγελματισμό και με πολύ μεράκι την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα των νησιών μας.Να τονωθεί ο εξαγωγικός προσανατολισμός των επιχειρήσεων παραγωγής τροφίμων, οίνου και ποτών.Να βοηθηθούν έμπρακτα οι παραγωγοί από το χώρο των τροφίμων, του οίνου και των ποτών στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και στην προβολή των επισκέψιμων χώρων παραγωγής.Να υποστηριχθεί η καλύτερη δυνατή εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων που βγάζει η γη και η θάλασσά μας.Να γίνουν γνωστά – τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες των νησιών – εκείνα τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και τα κέντρα εστίασης κάθε μορφής που προσφέρουν γαστρονομία με αυθεντικό χαρακτήρα και υψηλή ποιότητα.Να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού με επίκεντρο το γαστρονομικό πολιτισμό του Αιγαίου

Ο Καιρός στη Μύκονο