Πρεμιέρα στο Cine MANTO – Kings of Mykonos

Οι σταρ της ταινίας "Kings of Mykonos" ταξίδεψαν στη Μύκονο για την πρώτη πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας τους.
Ο δημοφιλής Ελληνοαυστραλός ηθοποιός Νικ Γιαννόπουλος, ο Vince Colosimo, ο Κώστας Κίλιας, η λαμπερή Ζέτα Μακρυπούλια, ο Μάνος Γαβράς και η Γαλήνη Τσέβα παρευρέθηκαν στο Cine MANTO σήμερα το βράδυ, Σάββατο 29 Μαϊου 2010, όπου και προβλήθηκε σε πρώτη πανευρωπαική προβολή η ταινίας τους.
Στη λαμπερή πρεμιέρα εκτός από τους πρωταγωνιστές παρευρέθηκαν οι παραγωγοί κ.κ. Νίκος Χασίδ και Κοντίδης Νίκος, συντελεστές της ODEON και της ΑΝΩΣΗ, ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας, ο πρώην Δήμαρχος Μυκόνου κος Βερώνης Χρήστος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, τοπικοί εκπρόσωποι και οι Μυκονιάτες που συμμετείχαν στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας το περασμένο Σεπτέμβριο στη Μύκονο.Στην ταινία παίρνουν μέρος επίσης ο Αλεξ Δημητριάδη, η σαγηνευτική Ιταλίδα σταρ Κοσίμα Κόπολα, ο Αμερικανός Κέβιν Σόρμπο, ο ξεκαρδιστικός Δημήτρης Σταρόβας, ο Κώστας Κίλιας, ο Γιάννης Αναστασάκης κ.ά.
Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Ελληνοαυστραλού σκηνοθέτη Πίτερ Ανδρικίδη. Από ελληνικής πλευράς, στην παραγωγή συμμετέχουν η ODEON και η ΑΝΩΣΗ, με την υποστήριξη του HELLENIC FILM COMMISSION.
Σημαντική βοήθεια και διευκολύνσεις στα γυρίσματα στη Μύκονο προσέφερε ο Δήμος Μυκόνου. Για περίπου 5 εβδομάδες, περισσότερα από 80 άτομα – Αυστραλοί και Έλληνες – ηθοποιοί και τεχνικοί – βρέθηκαν στη Μύκονο, όπου δούλεψαν πυρετωδώς για τις ανάγκες της ταινίας, που στοίχισε 8 εκατομμύρια ευρώ.

Την πρεμιέρα χαιρέτησε ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Αθανάνιος Κουσαθανάς – Μέγας ο οποίος και ανάφερε τα παρακάτω :
Αγαπητοί μας προσκεκλημένοι,
φίλοι πρωταγωνιστές και συντελεστές της ταινίας «The Kings of Mykonos», αγαπητοί μας συμπατριώτες και επισκέπτες της Μυκόνου,
Αποτελεί πραγματικά ιδιαίτερη τιμή για την Μύκονο που φιλοξενεί απόψε την πρώτη Πανευρωπαϊκή προβολή της ταινίας «The Kings of Mykonos»,
μιας δροσερής κινηματογραφικής παραγωγής που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο νησί μας.

Και είναι ακόμα μεγαλύτερη η τιμή και η χαρά μας γιατί, για πρώτη φορά μια ταινία παγκόσμιας προβολής, προβάλλεται σε Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα, εδώ στη Μύκονο.
Πρεμιέρα λοιπόν, μιας ταινίας που τα γυρίσματα της διήρκεσαν δύο μήνες, 80 άτομα -Έλληνες και Αυστραλοί- εργάστηκαν πυρετωδώς για την επιτυχία της και που στοίχισε συνολικά πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Μιας κινηματογραφικής δημιουργίας, απέναντι στην οποία ο Δήμος Μυκόνου δήλωσε ‘παρών’, γνωρίζοντας ότι η επιλογή αυτή αποτελεί την πιο σύγχρονη, δυναμική και αποτελεσματική, μορφή τουριστικής προβολής και επικοινωνίας ενός προορισμού.
Και είμαστε σίγουροι, ότι αυτή η ταινία θα αποτελέσει προοίμιο άλλων μελλοντικών συνεργασιών διεθνούς εμβέλειας, που εμείς ως Δήμος θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Οι ‘Βασιλιάδες της Μυκόνου’, είναι μια ταινία πολύ κεφάτη και ανθρώπινη, που μέσα από τις μαγικές εικόνες του νησιού μας, αναδεικνύει τον οικουμενικό του χαρακτήρα, φέρνοντας ανθρώπους και πολιτισμούς ακόμα πιο κοντά.
Κανένας όμως τόπος, όσο όμορφος και ευλογημένος και αν είναι, και καμμιά κοινωνία, δεν μπορεί να κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον αν δεν είναι πρώτα από όλα ενωμένος, αν δεν έχει συνοχή. Και σε αυτή την ταινία οι Μυκονιάτες ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν,αναδεικνύοντας την διαχρονική ομορφιά και το φως ενός τόπου, για τον οποίο όλοι εμείς είμαστε υπερήφανοι.
ʼλλωστε αυτή η Μύκονος μας αξίζει και αυτή την Μύκονο, ενωμένοι, πρέπει να προβάλλουμε στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Κυρίες και Κύριοι,
Εκφράζοντας πιστεύω τα αισθήματα όλων μας, θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές της ταινίας, και ιδιαίτερα στους ηθοποιούς που σήμερα μας τιμούν με την παρουσία τους:
Τον Νίκ Γιαννόπουλο,
Τον Βίνς Κολόσιμο,
Τη Ζέτα Μακρυπούλια,
Τον Μάνο Γαβρά,
Τη Γαλήνη Τσεβά.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς και υποστηρικτές της παραγωγής, στους Συμβούλους, στους εργαζόμενους του Δήμου Μυκόνου, του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου και της ΚΔΕΠΑΜ, αλλά και σε κάθε Μυκονιάτη ξεχωριστά, γιατί όλοι συνέβαλαν με τον τρόπο τους σ’ αυτή την επιτυχία.

Φίλε Νίκ, και για μένα Νίκο Γιαννόπουλε,
Η αλήθεια είναι ότι πίστεψα από την πρώτη στιγμή στην επιτυχία αυτής της ταινίας και θυμάμαι τη στιγμή, όταν πριν περίπου ένα χρόνο με επισκέφθηκες στο Δημαρχείο και μου είπες ότι σκόπευες να γυρίσεις στην Μύκονο μια ταινία στην οποία θα ήσουν πρωταγωνιστής, σεναριογράφος και συμπαραγωγός.
Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Νικ Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Μυκόνου, όλους όσους βοήθησαν στα γυρίσματα της ταινίας στη Μύκονο, αλλά και το νησί της Μυκόνου που τους αγκάλιασε με την φιλοξενία τους και την αγάπη τους.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.