3η Κυριακή εθελοντικού καθαρισμού


Συνεχίστηκε και σήμερα, για τρίτη συνεχή Κυριακή, ο εθελοντικός καθαρισμός των παραλιών της Μυκόνου. Η προσπάθεια των εθελοντών επικεντρώθηκε και πάλι στη Φτελιά καθώς σε όλο το μήκος της παραλίας αλλά κυρίως στην ευρύτερη περιοχή κοντά και γύρω από την άμμο τα σκουπίδια ήταν πάρα πολλά.
Οι εθελοντές μάζεψαν και πάλι μεγάλο όγκο σκουπιδιών, περίπου στα 8-10 κ.μ. όπου με όχημα του Δήμου και με οδηγό τον Αντιδήμαρχο Μυκόνου κ.Αλέξανδρο Βαμβακούρη μεταφέρθηκαν στο Χ.Υ.Τ.Α.
Μεγάλη ήταν η προσπάθεια της παιδικής ομάδας του Α.Ο. Μυκόνου όπου για δεύτερη Κυριακή και με την παρουσία του προέδρου και του προπονητή της ομάδας τα παιδιά συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών γνωρίζοντας έτσι ότι μαζί με τον αθλητισμό πρέπει να προσέχουμε και το περιβάλλον μας.
Από την πλευρά του δημοτικού συμβουλίου είδαμε πάλι τον κ.Σαλάχα Νικόλα και τον κ.Κουσαθανά Αντώνη. Στα διάφορα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν τέθηκε το θέμα σχετικά με την προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει με στόχο να καταργηθεί η πλαστική σακούλα σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μυκόνου.

Η επόμενη Κυριακή θα είναι και η τελευταία, σε ότι αφορά αυτή την προσπάθεια και θα πρέπει όλοι μας να συμμετέχουμε.
Επίσης μια μικρή παρατήρηση, που σήμερα λόγω της ξαφνικής αλλαγής του καιρού βρήκε πολλούς από τους εθελοντές απροετοίμαστους, μήπως ο Δήμος ή κάποιο μεγάλο πολυκατάστημα που επιβαρύνει το περιβάλλον της Μυκόνου με τις πλαστικές σακούλες του θα πρέπει να προσφέρει δύο-τρεις κούτες με νερά στους εθελοντές αυτούς που προτίμησαν την ζέστη και τη βρώμα των σκουπιδιών από τον κυριακάτικο καφέ στο γιαλό ?

 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Comments are closed.