Κάθειρξη 21 ετών στους δύο πολεοδόμους της Σύρου

dikastiria
dikastiria

Στη φυλακή οδηγούνται ο πρώην Διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου και ο υποδιευθυντής, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου. Οι Δημήτρης Μπουντούρης και Κυριάκος Δικτυόπουλος κρίθηκαν ένοχοι για δωροληψία σε βαθμό κακουργήματος και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με κάθειρξη 21 ετών και στους δύο πολεοδόμους της Σύρου.

Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τους πολεοδόμους της Σύρου που νομιμοποιούσαν αυθαίρετες βίλες στη Μύκονο, τη Σύρο και άλλα νησιά των Κυκλάδων. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου καταδίκασε σε κάθειρξη 21 ετών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση τον πρώην διευθυντή της πολεοδομίας Σύρου Δημήτρη Μπουντούρη και τον πρώην αναπληρωτή Κυριάκο Δικτυόπουλο, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για δωροληψία σε βαθμό κακουργήματος και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η πρόταση του Εισαγγελέα έδρας για τον κ. Μπουντούρη ήταν η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και για τον κ. Δικτυόπουλο τα 20 έτη κάθειρξης, ποινές οι οποίες τροποποιήθηκαν από τους δικαστές σε 20 έτη κάθειρξης για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και άλλα 10 έτη για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (και για τους δύο). Στην επόμενη φάση, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν από τους δικαστές να αναγνωριστούν ως ελαφρυντικά ο πρότερος έντιμος βίος τους, η καλή διαγωγή τους μετά την τέλεση της πράξης και κυρίως η ειλικρινή μεταμέλεια που επέδειξαν, επιστρέφοντας στο Δημόσιο το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από αυτά που κατηγορούνται ότι εισέπραξαν παράνομα. Επί του αιτήματός τους, οι δικαστές τελικά αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς τους μετά την τέλεση της πράξης και αποφάσισαν την τελική ποινή των 21 ετών κάθειρξης χωρίς αναστολή, κάτι το οποίο οι συνήγοροι και των δύο κατηγορουμένων προσπάθησαν να αναστρέψουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο άκουσμα της ποινής οι δύο κατηγορούμενοι χαμήλωσαν το κεφάλι, γνωρίζοντας ότι θα οδηγηθούν στη φυλακή. Ένοχος για δωροδοκία κρίθηκε και ο κατηγορούμενος μηχανικός Δημήτρης Μάντικας, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα ετών, ωστόσο η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Δηλαδή δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή μέχρι να γίνει το Εφετείο και να κριθεί εκεί η απόφαση σε δεύτερο βαθμό.

Αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, δηλαδή οι σύζυγοι των δύο πολεοδόμων αλλά και τα δύο παιδιά του κ.Δικτυόπουλου, καθώς και ένας επιχειρηματίας από τον ξενοδοχειακό κλάδο.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.