2η Κυριακή εθελοντικού καθαρισμού


Με ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση εθελοντών συνεχίστηκε για δεύτερη Κυριακή ο εθελοντικός καθαρισμός των παραλιών της Μυκόνου.
Το σημερινό ραντεβού ήταν στις 11.00 το πρωί στην παραλία της Φτελιάς. Οι εθελοντές αντίκρυσαν σε όλο το μήκος και πλάτος της άμμου χιλιάδες σκουπίδια γεγονός που σημαίνει ότι η παραλία είχε να καθαριστεί αρκετά χρόνια. Λόγω του όγκου των σκουπιδιών και της μεγάλης έκτασης της παραλίας το επόμενο ραντεβού να είναι και πάλι στη Φτελιά.
Μαζί με τους εθελοντές δυναμικό παρόν σήμερα έδωσε για δεύτερη φορά ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κος Νικόλας Σαλάχας αλλά επίσης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μυκονιάτικη ʼνοιξη” κος Κουσαθανάς Αντώνης. Από την μεριά της αντιπολίτευσης η δημοτική σύμβουλος κα Μαρσούλα Χανιώτη έδωσε το δικό της δυναμικό παρόν.

Μετά τις 12.00 το μεσημέρι στην παραλία ήρθε ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας μαζί με τον Αντιδήμαρχο κο Αλέξανδρο Βαμβακούρη.
Στην διαδρομή τους προς το σημείο καθαρισμού της παραλίας ο δημότης κος Όμηρος Ευαγγελινός αλλά και μόνιμος κάτοικος Φτελιάς, συνοδευόμενος από οπερατέρ και στα πλαίσια δημιουργίας ιδιωτικού ντοκιμαντέρ, συνάντησε τον Δήμαρχο και του εξέφρασε την αγωνία του για την τύχη των κατοίκων της περιοχής αλλά και της Μυκόνου γενικότερα όπου παρ' όλο που το έργο του Χ.Υ.Τ.Α. έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί από πέρυσι το Χ.Α.Δ.Α συνεχίζει να καίγεται και να δημιουργεί σωρεία προβλημάτων.
Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μυκόνου αφού πρώτα ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή δήλωσε ότι τα προβλήματα αυτά σύντομα θα λυθούν καθώς σύντομα εργολάβος θα αναλάβει γενικά την “διαχείριση των απορριμάτων” με αποτέλεσμα να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της συγκομιδής και της ανακύκλωσης των σκουπιδιών της Μυκόνου. Τόνισε επίσης την δυσκολία του Δήμου σε θέματα προσλήψεως προσωπικού καθώς το ΑΣΕΠ και οι κανονισμοί του Δημοσίου για Δήμους κάτω απο 10.000 κατοίκους προβλέπει συγκεκριμένες θέσεις και επιλογές.
Στη συζήτηση λίγο αργότερα συμμετείχε και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου κα 'Αννα Καμμή η οποία και εξέφρασε τις έντονες διαμαρτυρίες των μελών του Συλλόγου αλλά και του Μυκονιάτικου λαού γενικότερα στα θέματα της καθαριότητας, της λειτουργίας και των καθηκόντων της Δημοτικής Αστυνομίας και γενικότερα των ελέγχων από την μεριά του Δήμου προς τις επιχειρήσεις.
Η συζήτηση έκλεισε με πρόσκληση του Δημάρχου Μυκόνου να τον επισκεφθεί αντιπροσωπεία του Συλλόγου αλλά και πολιτών στο Δημαρχείο έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος.

Στη συνέχεια οι εθελοντές οι οποίοι μετέφεραν με δικά τους μέσα τις σακούλες με τα σκουπίδια που συγκέντρωναν οι υπόλοιπες ομάδες εθελοντών ενημέρωσαν τους επικεφαλείς της διοργάνωσης ότι ο χώρος του Χ.Υ.Τ.Α. είναι κλειστός καθώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν φρόντισαν να λειτουργήσει σήμερα η μονάδα, (αφού είναι και ο Δήμος συνδιοργανωτής), και να υποδεχθεί τα σκουπίδια που συγκέντρωσαν οι εθελοντές. Το αποτέλεσμα ήταν να μεταβούν επί τόπου στο Χ.Υ.Τ.Α. όλοι οι εθελοντές και να διαπιστώσουν ότι όντως η μονάδα ήταν κλειστή και να βρεθούν αντιμέτωποι με τον καταυλισμό των αθίγγανων που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην παλιά είσοδο του Χ.Α.Δ.Α δημιουργώντας ίσως την πιο τραγική εικόνα της Μυκόνου του 2010.

Δυο ραντεβού μένουν ακόμα σε ότι αφορά την διοργάνωση αυτή.
 

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

You may also like

L' aragosta live
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

L’ aragosta live

Ο Δημήτρης Ζμπέκος ιδρυτικό στέλεχος του γνωστού συγκροτήματος των Ζιγκ Ζαγκ παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στο εστιατόριο ...

Comments are closed.